четвъртък, 18 септември 2008 г.

Пуешко със зеленчуци под зелено килимче




Продукти за зеленото килимче

1 връзка лобода - само листата
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
200 г извара
2 белтъка
2 с.л.брашно
сол на вкус

Продукти за пуешкото със зеленчуци

400 г пуешко филе
2 ч.ч.микс от зеленчуци, нарязани на парченца
1 ч.л.куркума
1 ч.л.смес - суха мащерка и риган
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч.ч. бира
3-4 с.л. олио

Приготвяне

* Сложете измитата лобода в тенджера и я задушете без вода. Отцедете я в цедка. Нарежете лука,чесъна, копъра и магданоза. Сложете всичко в подходящ съд и пасирайте с пасатор до гладкост. Прибавете изварата и разбийте още веднъж. Овкусете със сол. Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете към сместа, като ги редувате с брашното. Бъркайте внимателно с лопатка. Загрейте фурната на 170*. Постелете правоъгълна тава с хартия и изсипете сместа. Печете 10 мин. След като изстине нарежете блата на квадрати.

* Нарежете месото на хапки и го запържете в мазнината. Като се зачерви прибавете зеленчуците. Гответе 3-4 минути  и налейте бирата. Подправете с подправките и оставете ястието да къкри още 5-6 мин.

* В средата на всеки зелен квадрат сипете от месото. Прихлупете "зеленото килимче" и поднесете с гарнитура от картофи.

Гарнитура : Измийте добре млади картофи и ги сварете в подсолена вода без да ги белите. Нарежете ги на половинки. В купичка стрийте с пръсти 2-3 с.л. галета,малко розмарин и 1 с.л.масло докато получите маслени трохи. Сложете по 1 ч.л. от маслените трохи върху половинките картофи и ги запечете за кратко в силна фурна. Да ви е сладко!

.

2 коментара:

  1. Пуешко или пилешко?

    ОтговорИзтриване
  2. Пуешко филе.Извинявам се, че съм объркала името в заглавието.Оправих го.Разбира се,не е никакъв проблем пуешкото да се замени с пилешко.Благодаря.

    ОтговорИзтриване