четвъртък, 18 септември 2008 г.

Пилешко в ароматно пюре от кореноплодни






Продукти

3 картофа
1 корен пащърнак
1/2 малка глава целина
30 г масло
1 жълтък
сол на вкус

250 г пилешки гърди
1 главичка стар лук
1 скилидка чесън
1 лютива чушка
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. мащерка
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

Кореноплодните се почистват,измиват и сваряват до омекване в малко вода. Отцеждат се и се пасират горещи. Добавя се маслото,жълтъка и се посолява на вкус.Не се добавя мляко или вода за да остане пюрето по-гъсто.

Лукът,чесъна и чушката се нарязват и се запържват в малко мазнина. Добавя се месото,нарязано на хапки. Бърка се 3-4 мин.,поръсва се с червеният пипер и мащерката. Подправя се със сол и черен пипер.

В тава,покрита с хартия за печене,с помощта на шприц се оформят гнезда от пюрето. По средата се слага от месото. Преди поднасяне се запича в силна фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар