четвъртък, 18 септември 2008 г.
Агнешко роле
Продукти
1,5 кг обезкостено агнешко месо от бут или плешка
2 яйца
200 г спанак
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
100 г краве сирене
100 г сурово-пушен бекон
Марината
1 ч.ч.бяло вино
1 с.л. силна горчица
1 стрък розмарин
3-4 листа салвия
сол
черен пипер
Приготвяне
Месото се разрязва така,че да стане на тънък правоъгълник.Натрива се със сол и черен пипер и се потапя в бялото вино,смесено с горчицата.Прибавят се розмарина и салвията.Маринова се 2-3 часа.
Яйцата се разбиват и се пържат на омлет.
Чесънът и лука се нарязват на ситно и се пасират.Прибавя се суровият спанак,отново се пасира,а накрая се слага и сиренето.Получава се гъст крем.
Върху месото се слага омлетът.Отгоре се намазва със спаначният крем.Нареждат се и тънки иивички бекон.Месото се завива на руло.Отгоре се слага клончето розмарин и листата салвия,които се отстраняват преди сервиране.
Рулото се завива стегнато във фолио.Поставя се в тавичка с вода и се пече на 160* 2-3 часа.В последният половин час от печенето,фолиото се отстранява.В тавичката се налива виното от маринатата.Ролето се пече до зачервяване.
Сервира се нарязано на парчета с картофено - спаначно пюре.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много хубаво ястие.Подходящо е с бутилка Каберне Совиньон реколта 2006 резерва.Имам предложение да ви избера подходящо вино към някои от храните.Какво ще кажете!
ОтговорИзтриванеЧудесна идея. И ние в къщи сме любители на хубавото вино (най-вече на червеното). Ще съм щастлива , ако читателите на блога ми имат възможността да получат и добър съвет относно избора на вино. Благодаря.
ОтговорИзтриванеа как да направя спаначено пюре
ОтговорИзтриванеКато всяко друго пюре, Цвети. Пасирано за да е гладко и задължително с масло. Може да го смесиш с картофено за да има повече плътност.
Изтриване