четвъртък, 18 септември 2008 г.

Агнешко роле






Продукти

1,5 кг обезкостено агнешко месо от бут или плешка
2 яйца
200 г спанак
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
100 г краве сирене
100 г сурово-пушен бекон


Марината

1 ч.ч.бяло вино
1 с.л. силна горчица
1 стрък розмарин
3-4 листа салвия
сол
черен пипер

Приготвяне

Месото се разрязва така,че да стане на тънък правоъгълник.Натрива се със сол и черен пипер и се потапя в бялото вино,смесено с горчицата.Прибавят се розмарина и салвията.Маринова се 2-3 часа.

Яйцата се разбиват и се пържат на омлет.

Чесънът и лука се нарязват на ситно и се пасират.Прибавя се суровият спанак,отново се пасира,а накрая се слага и сиренето.Получава се гъст крем.

Върху месото се слага омлетът.Отгоре се намазва със спаначният крем.Нареждат се и тънки иивички бекон.Месото се завива на руло.Отгоре се слага клончето розмарин и листата салвия,които се отстраняват преди сервиране.

Рулото се завива стегнато във фолио.Поставя се в тавичка с вода и се пече на 160* 2-3 часа.В последният половин час от печенето,фолиото се отстранява.В тавичката се налива виното от маринатата.Ролето се пече до зачервяване.

Сервира се нарязано на парчета с картофено - спаначно пюре.

4 коментара:

  1. Много хубаво ястие.Подходящо е с бутилка Каберне Совиньон реколта 2006 резерва.Имам предложение да ви избера подходящо вино към някои от храните.Какво ще кажете!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна идея. И ние в къщи сме любители на хубавото вино (най-вече на червеното). Ще съм щастлива , ако читателите на блога ми имат възможността да получат и добър съвет относно избора на вино. Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  3. Отговори
    1. Като всяко друго пюре, Цвети. Пасирано за да е гладко и задължително с масло. Може да го смесиш с картофено за да има повече плътност.

      Изтриване