четвъртък, 18 септември 2008 г.

Спагети с пиле,сметана и синьо сирене







Нарежете 250 г пилешко филе на хапки и го запържете за няколко мин. в малко зехтин . Преди да го отстраните от огъня, посолете , наръсете с черен пипер и добавете скилидка пресован чесън . Извадете хапките в друг съд .
В същият съд , в който сте пържили пилето изсипете 1 ч.ч. бяло вино и оставете да кипне за да се изпари острия вкус на алкохола . Добавете 1 ч.ч. течна безсолна сметана и 150 г настъргано синьо сирене . Бъркайте , докато соса се посгъсти малко . Подправете със сол и черен пипер .
Сварете спагети във вряща подсолена вода , според указанията на опаковката . Отцедете ги , охладете със студена вода за да се прекъсне процеса на варене и ги изсипете в сметановия сос . Добавете пилешните хапки , разбъркайте 1- 2 мин. и сервирайте спагетите горещи , поръсени с пармезан .



Опитайте тези спагети,ще останете очаровани. Плътният сос от сметана и синьо сирене ги прави сочни,ароматни и неустоимо вкусни. Лекото пилешко месо отлично се съчетава със соса и пастата. А далечното ухание на чесъна допълнително изостря вкусовите възприятия и възбужда апетита. Разбира се,насладете се на тази вкусна храна с чаша Maxxima Gamza 2006

13 коментара:

  1. Йоли, чаровнице мила! Опитахме и спагетите ти с пиле, сметана и синьо сирене. Страхотна рецепта.Много изискан вкус. Няма нещо, което да сме пробвали и да ни е харесало. Страхотна си! Преди време правих рулцата от тиквички с пилешко месо - какво да кажа? Вкусно! Да не говорим с каква естетика и красота ни предлагаш всичко на снимките! Красиво поднесената храна е радост за сетивата, не само за стомаха:) С нетърпение следя всичко, което правиш и споделяш с нас. Благодаря за вдъхновението и радостта!
    Прегръдки и светлина!
    Светулка

    ОтговорИзтриване
  2. Светле,наистина знаеш как да ме зарадваш.Винаги намираш топлите думи,с които да ме накараш да се усмихна щастливо.Благодаря ти мила приятелко.

    ОтговорИзтриване
  3. Рецептата е страхотна! Това вече са любимите ми спагети. Стават бързо, и са много, ама много вкусни! Браво!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти много! И аз харесвам спагетите по този начин.Май най-малко ги предпочитам с доматен сос.Да ви е сладко на всички!

    ОтговорИзтриване
  5. Мила Йоли,
    Почти всяка вечер те благославяме в нашия дом. Благодаря ти от името на цялото ми семейство за прекрасните рецепти. Спагетките станаха изключително вкусни, както и всичко останало, което съм приготвяла от рецептите ти.

    ОтговорИзтриване
  6. Дианка,ти си ми такава сладурка.Така ме радваш!Благодаря ти мила и да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  7. Йоли, невероятно страхотни спагети!Да си призная до сега не се престрашавах да пробвам рецепти, в които има готвен чесън. Все се притеснявах, че ястието ще има тежък вкус и когато попадах на такава рецепта или се отказвах от нея или пропусках чесъна. Но сега реших да пробвам спагетите най-вече заради синьото сирене и изпълних точно рецептата. Очарована съм! Не само, че не придава натрапчив вкус, а напротив пържения чесън приятно овкусява ястието и след това не се усеща така, както когато се консумира пресен.
    Поздрави! Валентина

    ОтговорИзтриване
  8. Браво, че сте пробвали най-сетне да добавите чесън към ястието!Той винаги придава страхотен аромат и вкус, без да се натрапва и да оставя неприятен мирис в последствие. С пожелания за още много вкусни гозби през 2013!

    ОтговорИзтриване
  9. Ама как без чесън!Велико нещо е чесъна и лично аз непрекъснато го ползвам.Наистина става много вкусно с малко чесънче.Благодаря много за пожеланията и наздраве.

    ОтговорИзтриване
  10. моля ,споделете каква марка синьо сирене е за предпочитане да се използва за тази рецепта

    ОтговорИзтриване
  11. О, всяко става, въпрос на вкус е. И с Горгонзола ще е страхотно. Дано ти харесат. Благодаря ти за коментара.

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря за вкусната рецепта!Страхотни са.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ти благодаря за доверието и коментара,Мариам. Много се радвам, че ти е харесало това ястие. Да ви е сладко на всички у дома!

      Изтриване