събота, 20 септември 2008 г.

Манго канелони



Продукти

2 бр.манго
150 г заквасена сметана
150 г рикота или натурално крема сирене
100 г пудра захар
1/2 пакетче желатин ( 5 г)
1 прахче ванилия
50 г печени безсолни бадеми






Приготвяне

* Обелете плодовете и отрежете от тях тьнички филиики като за чипс. Останалата част от месото нарежете на парченца и пюрирайте.

* Смесете пюрето с рикотата, сметаната и ванилията. Разбийте всичко с пасатор на хомогенна смес. Отделете половината от крема. Използвайте го като основа или заливка за канелоните.

* Към останалият крем добавете желатина, разтворен на водна баня в малко вода и разбъркаите добре. Оставетв го в хладилника да желира леко.

* В средата на всяко листче манго сипете малко от желираният крем и завийте на тръбички за да оформите канелони. Оставете ги в хладилника за няколко часа за да се стегнат добре.

* Преди да сервирате топнете краищата на канелоните в натрошените бадеми. На дъното на  чиниики сипете малко от течния крем и подредете отгоре от канелоните. Сервираите десерта  добре охладен. Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар