събота, 20 септември 2008 г.
Портокалови резенки в тъмен шоколад
Продукти
2 портокала
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
100 г черен шоколад
Приготвяне
Измийте добре портокалите и ги разрежете на половина,а след това нарежете половинките на резенчета с дебелина 0,5 см.Сложете ги в тенджера и ги залейте със студена вода. Варете на тих огън 10 мин. Отцедете портокалите, отново ги залейте със студена вода и варете още 10 мин. Направете захарен сироп от водата и захарта и щом заври,сложете резенчетата вътре и варете 10 мин. Оставете ги да изстинат в сиропа. Извадете ги внимателно за да не се разкъсат и ги сложете в цедка да се отцедят добре. Наредете портокаловите резенки в тава върху хартия за печене и ги изсушете малко във фурна, загрята на 150*. Стопете на водна баня шоколада и потопете в него портокалите. Оставете ги да се втвърдят върху фолио или хартия за печене. Съхранявайте ги на сухо място, затворени в кутии.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар