сряда, 17 септември 2008 г.

Запечени свински шницели с пикантна шапка

* Месо от свински бут се нарязва на тънки шницели, начуква се, осолява се и се панира в брашно и яйце. Изпържват в загрято олио до зачервяване. Готовите шницели нареждаме в тавичка и върху тях слагаме дебел слой плънка, която притискаме с ръце.

ПЛЪНКА-бекон, кашкавал и гъби нарязани на кубчета, малко царевица, скилидка чесън, едри хлебни трохи и натрошен картофен чипс. Може да подберете плънка по ваш избор.

Запичаме шницелите докато се разтече кашкавала и придобият апетитен вид и сервираме с пържени картофи и салата.


9 коментара:

  1. Йоли, намазнявашли тавата, слагаш ли малко водичка? Аз съм жзела месо от плешка и се надявам да стане. Колко са дебели шницелите, 1-1,5см или повече и за колко време стават, на каква температура?

    ОтговорИзтриване
  2. Нищо не и правя на тавата.Нито я постилам,нито я мажа,нито вода слагам. Виж сега да ти обясня - шницелите така или иначе са вече изпържени и са напълно готови за ядене. Тъй като са с яйчна обвивка - панировката, те не залипват, защото са достатъчно мазни от пърженето. Искат само да се запекат леко колкото да придобият приятен цвят и да се разтече кашкавала. Пека ги на 200 или 220*. Що се отнася до дебелината, в сурово състояние ги правя не по-дебели от 0,5см. Като се панират така или иначе стават по-дебелички. А плешка е просто чудесен избор, ще станат крехки и сочни. Да кажеш после дали са ти харесали, ще чакам.

    Сега като чета какво съм писала,май си напълно права да ме питаш.Никъде не съм добавила,че първо се изпържват.Май не е много ясно и веднага ще го коригирам.Благодаря ти,че ми бърна внимание.

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, благодаря за разясненията, месцето стана много крехко и вкусно:)

    ОтговорИзтриване
  4. За нищо,мила. Радвам се,че се е получило добре. Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  5. strahotna recepta-dnes q probvah,mnogo,mnogo vkusno qstie.komliment!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Много се радвам,че ти е харесал този шницел.Проста рецепта,но вкусна.Малко по-различна от класическите шницели.И най-хубавото е,че можем да я направим с това, което имаме в хладилника.Да ти е сладко,благодаря отново.

    ОтговорИзтриване
  7. Йоли,плънката търпи ли термична обработка преди да я сложим върху готовите шницели?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, Гери. Смесвай всичко както си е и после запечи. Ще се радвам да опиташ. Благодаря ти.

      Изтриване
  8. Ще ги пробвам съвсем скоро. Обедена съм,че много ще ни харесат. Аз благодаря за прекрасната рецепта. :)

    ОтговорИзтриване