сряда, 17 септември 2008 г.
Панирани зеленчукови шишчета
Продукти:
тиквичка
морков
глава целина
дребни гъби
пиперки
За панировката:
1 яйце
1 чаша бяло вино
1/2 ч.ч брашно
1/3 ч.ч пшеничено нишесте
куркума,сол
Приготвяне:
В подсолена вода бланшираме нарязаните на кубчета зеленчуци за няколко минути.Веднага охлаждаме със студена вода,за да се прекъсне процеса на варене.Отцеждаме зеленчуците и ги оставяме да изстинат.
Разбиваме на рядка каша жълтъка с виното,брашното,нишестето и подправките.Оставяме да отлежи 10 минути.Отделно разбиваме на сняг белтъка и внимателно го прибавяме към кашата.Потапяме по отделно парченцата зеленчуци в пастата и пържим в маслена баня.Преди сервиране набождаме различни зеленчуци на бамбуково шишче.Сервираме с млечен сос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар