сряда, 17 септември 2008 г.

Панирани зеленчукови шишчета







Продукти:

тиквичка
морков
глава целина
дребни гъби
пиперки

За панировката:

1 яйце
1 чаша бяло вино
1/2 ч.ч брашно
1/3 ч.ч пшеничено нишесте
куркума,сол

Приготвяне:

В подсолена вода бланшираме нарязаните на кубчета зеленчуци за няколко минути.Веднага охлаждаме със студена вода,за да се прекъсне процеса на варене.Отцеждаме зеленчуците и ги оставяме да изстинат.
Разбиваме на рядка каша жълтъка с виното,брашното,нишестето и подправките.Оставяме да отлежи 10 минути.Отделно разбиваме на сняг белтъка и внимателно го прибавяме към кашата.Потапяме по отделно парченцата зеленчуци в пастата и пържим в маслена баня.Преди сервиране набождаме различни зеленчуци на бамбуково шишче.Сервираме с млечен сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар