сряда, 17 септември 2008 г.
Кюфтета от фиде
Продукти
1 пакет фиде на рула
3 жълтъка
1 голям морков
1 резенче от глава целина
1 червена чушка
1 глава лук
1/2 тиквичка
2 скилидки чесън
100 г пушено сирене
20 г масло
сол,черен пипер
За панировката
3 яйца
брашно и галета за овалване
Приготвяне
Сварете фидето в подсолена вода,като внимавате да не се развари.Отцедете го в цедка,но не го мийте със студена вода,за да може по него да остане нишестето.Оставете настрана да изстине.
Нарежете всички зеленчуци на малки кубчета и ги задушете в маслото.Подправете на вкус със сол и черен пипер и оставете сместа да изстине.След като се охлади напълно,прибавете сиренето,нарязано на малки парченца и разбъркайте.
Сложете жълтъците в изстиналото фиде и разбъркайте внимателно за да не се разкъса много.С ръка вземете топка от фидето и по средата сложете плънка.Оформете кюфтета и ги оваляйте в брашно.Притиснете добре с ръце за да им прeдадете форма.Оставете набрашнените кюфтета настрана за няколко мин.за да позасъхне брашното по тях.Така няма да се разпаднат при пържене.След това потопете в разбитите яйца и накрая оваляйте в галета.Изпържете в маслена баня.Ако желаете,непосредствено преди самото пържене,отново ги потопете в разбитите яйца.
Поднесете кюфтетата топли с чеснов млечен сос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар