сряда, 17 септември 2008 г.

Панирани печени чушки с топено сирене



Продукти

печени червени чушки
топено сирене
сол на вкус

брашно
разбито яйце
галета
олио за пържене

Сос

кисело мляко
квасена сметана
чесън
копър
сол на вкус





Приготвяне

* Нарежете чушките на ленти с ширина около 3 см. В основата на всяка лента сложете по малко топено сирене. Завийте на рулце като се стараете да подгънете краищата  навътре и да оформите топче. Панирайте топчетата в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета. Оставете ги за 20 мин. настрана за да може панировката да изсъхне. Преди да ги изпържите ги топнете отново в разбито яйце. Така сиренето вътре няма да изтече.

* За соса разбъркайте сметаната с киселото мляко. Овкусете със сол, чесън и копър. Сервирайте чушките леко топли с млечен сос. Да ви е сладко!

* В рецептата не съм посочила точни пропорции. Мисля, че това не е нужно. Направете толкова, колкото ви се хапва. Същото важи и за соса.


5 коментара:

  1. Изключително вкусничко! Не че съм се съмнявала, защото всички твои рецепти, мила Йоли, са прекрасни. Благодаря от сърце!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Диди.Много се радвам,че и ти ги одобряваш тези чушчици.Май сме само двете.Ама са си вкусни.

    ОтговорИзтриване
  3. Страшна рецепта, Йоли! Станаха много вкусни :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много ти благодаря.Радвам се,че опита тези чушки.Пипкава е рецептата,иска си време,а изчезват за секунди,нали?Но пък си заслужава.Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  5. Наистина изчезнаха буквално за секунди хихи :) още веднъж - страшни!

    ОтговорИзтриване