сряда, 17 септември 2008 г.
Панирани печени чушки с топено сирене
Продукти
печени червени чушки
топено сирене
сол на вкус
брашно
разбито яйце
галета
олио за пържене
Сос
кисело мляко
квасена сметана
чесън
копър
сол на вкус
Приготвяне
* Нарежете чушките на ленти с ширина около 3 см. В основата на всяка лента сложете по малко топено сирене. Завийте на рулце като се стараете да подгънете краищата навътре и да оформите топче. Панирайте топчетата в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета. Оставете ги за 20 мин. настрана за да може панировката да изсъхне. Преди да ги изпържите ги топнете отново в разбито яйце. Така сиренето вътре няма да изтече.
* За соса разбъркайте сметаната с киселото мляко. Овкусете със сол, чесън и копър. Сервирайте чушките леко топли с млечен сос. Да ви е сладко!
* В рецептата не съм посочила точни пропорции. Мисля, че това не е нужно. Направете толкова, колкото ви се хапва. Същото важи и за соса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изключително вкусничко! Не че съм се съмнявала, защото всички твои рецепти, мила Йоли, са прекрасни. Благодаря от сърце!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Диди.Много се радвам,че и ти ги одобряваш тези чушчици.Май сме само двете.Ама са си вкусни.
ОтговорИзтриванеСтрашна рецепта, Йоли! Станаха много вкусни :)
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря.Радвам се,че опита тези чушки.Пипкава е рецептата,иска си време,а изчезват за секунди,нали?Но пък си заслужава.Да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеНаистина изчезнаха буквално за секунди хихи :) още веднъж - страшни!
ОтговорИзтриване