събота, 20 септември 2008 г.

Солено руло с бутер тесто







Запържваме 3 големи глави едро нарязан лук в малко мазнина,добавяме сол,черен пипер и оставяме да изстине.Задушаваме 300 г гъби и ги подправяме с мащерка.Нарязваме на кубчета 200 г шунка , а в друг съд настъргваме кашкавал на едро.
Разстиламе тестото и по средата слагаме първо лука,върху него-гъбите,после шунката и накрая кашкавала.Внимателно завиваме тестото и залепваме с разбито яйце.Отгоре също намазваме с яйце.Печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.

4 коментара:

  1. Анонимен7 юли 2011 г., 13:33

    Изглежда страхотно, Йоли! Вкъщи обаче не се тачи особено пържения лук, с какво мога да го заменя?

    ОтговорИзтриване
  2. Много ти благодаря.Хич не го слагай лука тогава,прекрасно може и без него.

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересна рецепта!Страшно вкусно стана!

    ОтговорИзтриване
  4. Много се радвам, благодаря ти! Отдавна не съм го правила, добре ме подсети. Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване