събота, 20 септември 2008 г.

Крем с Рикота и череши






Продукти

500 г череши
150 г пудра захар
250 г рикота
2 ч.ч. изцедено кисело мляко
2 пакетчета желатин (20г)
2 ванилии
настъргана лимонова кора



Приготвяне

Почистете черешите от костилките и ги пасирайте. Разтворете желатина на водна баня. В друг съд смесете всички останали продукти като ги разбъркате с миксер на гладък крем. Добавете черешите и желатина. Сипете крема в купички и го оставете за няколко часа в хладилника да се желира. Сервирайте го гарниран с малко от черешовото пюре. Да ви е сладко!



.

4 коментара:

  1. Здравей Йоли,

    Този крем изглежда страхотно,искам да попитам това ли е цялата рецепта!Благодаря!:))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Лори,че ми обърна внимание.Явно по погрешка нещо съм изтрила остатъка от рецептата.Хубаво е кремчето,можеш да заместиш черешите с други плодове.Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей Йоли! Имам едно въпросче - мога ли да заменя Рикотата с нещо друго. Предварително ти Благодаря!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Разбира се Ванче.Рикатата е много фина извара.Аз нарочно пиша рецептите си с нея, защото никак не харесвам нашата извара.За мен тя определено влошава качеството на сладкиша.За съжаление у нас няма технология за правене на фина неовкусена извара като рикотата или немския кварк.Но ако обичаш извара,няма проблем да направиш каквото и да е и с нея.Само преди това ще те посъветвам да я пасираш хубаво с пасатор за да стане гладка.Иначе е зърнеста.И гледай да купиш по-маслена извара,кашкавалена например.Успех.

    ОтговорИзтриване