четвъртък, 25 септември 2008 г.

Руло - бисквити





продукти

1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. какао
1/2 ч.ч. лешници
1 ч.ч. захар
125 г масло
2 бр. яйца

течен шоколад

приготвяне

Какаото,брашното,смлените лешници и захарта се смесват в купа.Добавя се маслото на парченца и с ръце се "претрива"до получаване на маслени трохи.Прибавят се и яйцата и се омесва еластично тесто,което се разточва на тънка правоъгълна кора.

Течният шоколад се размазва отгоре равномерно и кората се завива на руло,което се завива във фолио и се оставя за кратко във фризера да стегне.Рулото се нарязва на бисквити,които се пекат върху хартия в предварително загрята фурна на 170*.

10 коментара:

  1. Колко оригинално! Само като си представя лешниково- шоколадовия хрупкав вкус и ми идва да затичам към магазина за продуктите :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Абсолютно си права,Роси. Точно това е вкусът. Благодаря ти и хуквай към магазина.

    ОтговорИзтриване
  3. Искам да направя това шоколадово изкушение, но преди това да попитам, колко време се пекат бисквитките, че с този черен цвят от какаото, няма как да разбера, кога ще „потъмнеят“.
    Поздрави
    Петя

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно си решила Петя.Много са хубави бисквитките.Никога незнам колко пека едно нещо и това е основна грешка и пропуск при мен.Все на око я карам.Но си права,какаовите сладкиши трудно се разбират.Мисля,че 10 мин.стигат на тези при загрята фурна.Максимум 15 мин.Благодаря ти и да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  5. На мен ми се получи не тесто,а нещо като каша,възможно ли е да е станало така,защото начупих лешниците?Все пак не се отказах и се борих докрай,сега са в камерата...дано поне да стават за ядене:)

    ОтговорИзтриване
  6. Лешниците трябва да са фино смлени за да послужат като брашно, тоест, да сгъстят тестото.Но няма страшно.Ако не се стегне просто добави още малко брашно.Единственото,което може би няма да стане е разточването и завиването на руло.По-едрите ядки ще го разкъсат, а тестото и без това е ронливо, а не еластично.Ако не е удобно за точене можеш да го нарежеш на кръгчета с формичка.Да сложиш кръгчетата в тавичка за мъфини.Така те ще извият леко краищата си и ще станат като малки купички.А тях вече може да напълниш с нутела или някакво сладко.Пиши после какво е станало.Дано е добър резултата.

    ОтговорИзтриване
  7. чак сега се престраших да ги направя пак и видях отговора.Наистина н е успях да ги докарам на външен вид,но тъй като никой вкъщи не знаеше как изглеждат твоите,харесаха и тези(поне на вкус ставаха)иначе няма да казвам на какво приличаха,че не е възпитано :):)

    ОтговорИзтриване
  8. Здравей, Йоли,

    извинявай за малко глупавия въпрос, но все пак да знам лешниците печени или сурови трябва да бъдат.

    Поздравления за прекрасния блог :-)

    ОтговорИзтриване
  9. Здравей и ти.Не е глупав въпроса,напротив.Лично аз винаги предпочитам да готвя с леко запечени ядки.Така ароматът им изпъква много повече.Но прецени сама,това наистина е въпрос на вкус,няма отноение към самата рецепта като пропорции и изпълнение.Само вкусът леко се променя.Както обичаш,така направи.Благодаря ти и да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване