сряда, 17 септември 2008 г.
Пролетен венец
Продукти
200 г ориз
30 г масло
100 г шунка
125 г настърган кашкавал
250 г тиквички
250 г спанак
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
2 яйца
1 каф.ч.течна безсолна сметана
Приготвяне
* Сварете ориза в подсолена вода и го оставете да изстине.
* Нарежете лука и чесъна и ги задушете в маслото.Нарежете спанака и за кратко го прибавете към лука и чесъна. Накрая сложете и нарязаните зелени подправки.
* В подходящ съд смесете ориз , задушения спана , нарязаната шунка и настъргания на едро кашкавал. Добавете яйцата и сметаната. Овкусете със сол и пипер. Нарежете тиквичката на кръгчета и я объркайте с оризовата смес.
* Постелете дъното и стените на кръгла кексова форма с хартия за печене. Намажете я с масло. Изсипете сместа и притиснете с лъжица.
* Изпечете венеца в загрята на 200*фурна за 20 мин. до зачервяване.
* Това пролетно ястие е подходящо за гарнитура към месо. Може да се поднесе и като самостоятелно ястие с млечно - чеснов сос. Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Йоли, вчера направих този пролетен венец и много ни хареса. Ще го правим и за в бъдеще. Благодаря за рецептата и приятни пролетни дни :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Станимира за доверието и хубавите думи.Да ви е сладко.
ОтговорИзтриванеЙоли, вчера направих този пролетен венец. Много ни хареса. Става бързо и лесно, а изглежда и много ефектно.Благодаря ти за споделената рецепта.
ОтговорИзтриванеНаси
Аз ти благодаря,че опита,Наси!Да ви е сладко на всички.Много се зарадвах!
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли. Отдавна се кефя на твоите рецепти и винаги, когато имам проблем с измислянето какво точно да сготвя, ти ми идваш на помощ. Както и днес с това ястие. Сега ще го слагам в фурната, но си позволих да вкарам малко мое - добавих и гъби, но махнах копъра, защото не го обичам. Обаче има малък въпрос - гледам снимката и не мога да разбера - какво са онези червени късчета? Домати няма, чушки няма .... тогава? Благодаря ти още веднъж за идеите.
ОтговорИзтриванеСладурана!Шунчиците са това миличка.Нарязана на кубчета шунка.Благодаря ти много мила.Да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Йоли!
ОтговорИзтриванеВчера гледах по телевизията как приготвяш тази страхотна рецепта и реших аз също да се опитам да я направя. В предаването използва квасена сметана, а тук пише течна. Моля те да напишеш с коя сметана се получава по-добре и евентуално какво количество квасена се използва.
Поздрави :-)
Благодаря ти много.Няма никакво значение каква е сметаната.И с двата вида става чудно.Каквато имаш,такава сложи или пък която ти харесва повече.Количеството е еднакво.Изобщо не е важно дали ще има разлика от 10 или 20 грама.Това не е прецизен сладкиш,а гозба.Давай смело на око.Няма да сбъркаш,убедена съм.Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеМиличка, можеш да видиш при мен твоя венец, с гъби и Гауда. Много вкусно ястие. Не знам вече колко пъти съм го правила. Благодаря ти за страхотната рецепта :)
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглежда, Йоли!Пасва идеално за останалия ми ориз! Дали мога да сложа замразен спанак обаче?
ОтговорИзтриванепоздрави:
Вили
Анито пак ме смая с красотите си!Ама така си го направила,браво миличка!Прекрасно изглежда.Много ти благодаря за кой ли път.Винаги ми доставяш такава радост!
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да опиташ,Вили.Точно за сезона си е.Разбира се,че може и със замразен,както предпочиташ.Благодаря ти!
Направих ястието, както го видях във Вкуснотека - с гъби, вместо шунка. После видях, че първоизточникът е тук, под форма на венец. Всичко съвпадна с деня Благовещение, когато задължително се яде нещо зелено. Хареса ми! Ана
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Ани.Много се радвам,че ти допадна рецептата.Както виждаш при Ани от Вкуснотека,всичко търпи изменения според вкуса и настроението.Така че,експериментирай смело.Да ви е сладко на всички у дома!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, вчера харесах тази рецепта и я приготвих за вечеря, като вместо спанак сложих киселец.
ОтговорИзтриванеВече е в списъка с любими ястия за нашето семейство.
Рецептата е страхотна - лесна, бърза и позволява експерименти с наличните продукти от хладилника.
Поздрави!
Зори
Много ме радваш,Зори.Благодаря ти от сърце.Точно така,можеш безкрайно да изменяш рецептата според вкуса си.Ей така най-обичам!Да ви е сладко на всички у дома!
ОтговорИзтриванемного е вкусно
ОтговорИзтриванеМного се радвам. Благодаря и да ти е сладко!
Изтриване