четвъртък, 25 септември 2008 г.

Шприцовани бисквити





Продукти за около 60 бисквити

250 г меко масло
150 г пудра захар
2  яйца
ванилия
лимонова есенция
350 г брашно
1 ч.л. бакпулвер

Приготвяне

* Разбийте маслото със захарта на пухкав крем . Едно след друго прибавете яйцата, като продължавате да разбивате. Подправете с ванилията и лимоновата есенция.  Накрая добавете пресятото брашно с бакпулвера. Получава се много гъсто кексово тесто, което може да се шприцова. С малка лъжичка или с шприц оформете бисквити върху хартия за печене . Оставете достатъчно място между тях, защото при печене се разливат. Върху бисквитите по желание наредете нарязани сушени плодове. Печете в предварително загрята на 170* фурна за около 10 - 13 минути. Сладките се изпичат бързо, внимавайте да не ги прегорите.Да ви е сладко!





.

10 коментара:

  1. А можем ли примерно да сложим какао за цвят или ще се развали консистенцията на тестото :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, разбира се! Ще си станат чудни! За да запазиш консистенцията на тестото сложи 1 с.л. какао и отнеми 1 с.л. от брашното. Просто ги замени. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.

      Ако искаш да следиш нови рецепти заповядай в сайта ми yoli.bg, тъй като тук повече няма да публикувам. Благодаря за разбирането.

      Изтриване
  2. Аз пък направих половин доза,но забравих да намаля бакпулвера и така се развалиха.Цветенцата станха разпльокани кръгчета.Но станаха вкусни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Танче. Радвам се, че ти харесаха сладките, макар и разпльокани. Да са ви сладки!

      Изтриване
  3. Благодаря ти за рецептата, Йоли! За трети път я правя и въпреки, че следвам инструкциите ти точно, за съжаление и трите пъти сладките се разливат и губят форма :( Много са вкусни, но нещо не го докарвам на вид. Използвах три различни накрайника за шприц, но всеки път резултатът е един и същ. Имаш ли представа къде мога да греша?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за доверието, Анджи. Радвам се, че опита тези сладки, макар да се разливат при печене. Никъде не грешиш. Може би грешката е в мен, може би не съм претеглила правилно брашното. Кантарчето ми е на 25 години, знам ли го дали мери вярно? Явно брашното идва по-малко, няма друга причина. Опитай следващият път с 2 с.л. повече брашно. Благодаря ти отново.

      Изтриване
  4. Здравей, Йоли! Днес направих бисквитките и станаха божествено вкусни! Благодаряза рецептата! Бих искала да попитам с какво би ме посъветвала да заменя захарта или да я комбинирам с някаква плодова, тъй като искам да давам от тези бисквитки и на дъщеря ми 1г2м. Не намерих някаква подходяща рецепта, затова ще съм благодарна ако ми изпратиш някоя.
    Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Марина! Много се радвам, че са ви харесали бисквитите. Честно да ти кажа, нямам идея с какво да замениш захарта. Някои ползват "Стевия", аз не съм опитвала никога. Не знам дали може да се разбие с маслото като нормалната захар, не знам дали е подходяща за толкова малки деца, не знам какъв вкус има. С мед също няма да стане. Знаеш ли, потърси малко информация в нета. Със сигурност хората знаят, за разлика от мен. Много съжалявам, че не успях да съм ти в полза. Благодаря ти още веднъж.

      Изтриване
  5. Здравейте,

    Бих искала да използвам кафява захар - запазвам ли грамажа в този случай?

    Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет, Зори. Да, няма никаква разлика в сладостта и калориите във всички видове захар. Разликата е, че кафявата е нерафинирана, друга няма. Ако ползваш кафява захар на кристали трябва много добре да я разбиеш с маслото, докато почти се стопи. Има и пудра кафява захар, която се разтваря веднага. Преценката коя да ползваш е твоя. Ще се радвам, ако бисквитите ти харесат. Благодаря ти.

      Изтриване