четвъртък, 2 октомври 2008 г.

Раковини с пилешко рагу






Продукти

1/2 пакет макарони - раковини / големи

200 г бяло пилешко месо
2 щипки сух розмарин

1/2 главичка лук
5 домата
2 скилидки чесън
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. нишесте
1 ч.л. захар
сол и черен пипер на вкус
2 стръка пресен босилек
4 с.л. олио

100 г моцарела
20 г пармезан






Приготвяне

* Сварете пастата според указанията на опаковката. Изсипете я в цедка, полейте със студена вода за да не се слепят раковинките и оставете настрана.

* Нарежете месото на ситни кубчета и за кратко го запържете в олиото. Добавете розмарина, разбъркайте и с решетъчна лъжица го извадете от мазнината в друг съд.

* В същата мазнина задушете нарязаният лук. Попарете във вряла вода доматите и обелете кожицата им. Нарежете ги на малки кубчета и ги добавете към лука. Намалете огъня и гответе соса до сгъстяване.

* Сипете в доматите виното, пресования чесън, захарта и нарязания босилек. Овкусете със сол и пипер. Накрая уплътнете соса с нишестето, разтворено в малко вода.

* Прибавете пилешкото месо към соса, варете 1-2 минути и оставете настрана да изстине.

* Нарежете моцарелата на малки парченца и я прибавете към изстиналото рагу. Разбъркайте.

* Напълнете раковинките с пилешкото рагу, наредете ги в тавичка и поръсете с настърган пармезан. Запечете пастата в силна фурна за няколко минути. Сервирайте раковините топли с песто Дженовезе и добре охладено бяло вино. Да ви е слако!

































.

6 коментара:

  1. Много хубава рецепта. Свършиха ми обаче раковините. Намирах ги в една лилава опаковка, но сега ... няма. Къде мога да намеря такива раковини, не искам да ги сменям с нищо друго, в краен случай с "Ригатони"? Роси

    ОтговорИзтриване
  2. Права си Роси.Изчезнаха напълно.И мен много ме е яд.Аз от Метро съм ги купувала.Наистина може с Ригатони или с Канелони, но е далеч по-неудобно.Ако намеря някъде по магазините ще пиша.

    ОтговорИзтриване
  3. Толкова много е вкусено това рагу, че не исках да спра и затова опитах с ригатони. Сварените ригатони подредих във форма за торта и ги полях с рагуто. Понапълних ги и всичко докрая на рецептата е същото. След печенето във фурната ги оставих да поизстинат и ги нарязах като торта. Времето за подреждане на "ригатонче" до "ригатонче" смятам, че е същото като да напълниш охлювите "Jumbo shells" наречени. Благодаря ти за идеите. Роси

    ОтговорИзтриване
  4. Ей Роси,страхотна си! Никак не ги намирам тези джъмбовци напоследък.Ригатони има,ама не ми е дошло на ум да ползвам тях.Много ти благодаря за хубавата идея.Благодаря ти и за милите думи.Радвам се,че ти харесва рагуто.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  5. Conchiglioni MATT това са откритите от мен охлюви, цена 7,47 става 1 опаковка за 2 пъти. Магазина се намира на Съборна до Шератон. GrandFoods се казва. Собственичката е от Бургас. В неделя 25.03 нямаха, но скоро ще зареждат. Пробвах ги от предното зареждане. Роси

    ОтговорИзтриване
  6. Супер инфо,Роси.Откога вече ги търся. Благодаря ти много.

    ОтговорИзтриване