Продукти за 4 порции
200 г филе от риба
16 пресни скариди
200 г почистени миди
2 филии сух бял хляб
3 - 4 стръка магданоз
1 скилидка чесън
2 - 3 с.л. зехтин
Марината
2 щипки шафран
мащерка
розмарин
лимонова кора
3 с.л. бяло вино
1 с.л.зехтин
сол на вкус
бял пипер
Приготвяне
* Нарежете рибата на хапки. Смесете я в купа заедно със скаридите и мидите. Подправете със сол и пипер. Накиснете шафрана в бялото вино за 20 минути и го излейте при морския микс. Полейте с малко зехтин и овкусете с розмарин, мащерка и лимонова кора. Приберете купата в хладилника и оставете всичко да се маринова за 30 минути.
* Нарежета хляба на крутони. Пасирайте мегданоза, чесъна и зехтина на сос и го объркайте с хляба.
* Нанижете морските дарове и хляба на шишчета като ги редувате. Изпечете на силно загрята скара, барбекю или тиган - грил за по 2 - 3 минути от всяка страна. Сервирайте шишчетата горещи с лимонов сок и свежа салата. Да ви е сладко!
.
Няма коментари:
Публикуване на коментар