събота, 11 октомври 2008 г.

Шафранови морски шишчета





Продукти за 4 порции

200 г филе от риба
16 пресни скариди
200 г почистени миди
2 филии сух бял  хляб
3 - 4 стръка магданоз
1 скилидка чесън
2 - 3 с.л. зехтин


Марината

2 щипки шафран
мащерка
розмарин
лимонова кора
3 с.л. бяло вино
1 с.л.зехтин
сол на вкус
бял пипер






Приготвяне

* Нарежете рибата на хапки. Смесете я в купа заедно със скаридите и мидите. Подправете със сол и пипер. Накиснете шафрана в бялото вино за 20 минути и го излейте при морския микс.  Полейте с малко зехтин и овкусете с розмарин, мащерка и лимонова кора. Приберете купата в хладилника и оставете всичко да се маринова за 30 минути.

* Нарежета хляба на крутони. Пасирайте мегданоза, чесъна и зехтина на сос и го объркайте с хляба.

* Нанижете морските дарове и хляба на шишчета като ги редувате. Изпечете на силно загрята скара, барбекю или тиган - грил за по 2 - 3 минути от  всяка страна. Сервирайте шишчетата горещи с лимонов  сок и свежа салата. Да ви е сладко!







.

Няма коментари:

Публикуване на коментар