Продукти
120 г меко масло
120 г кафява захар
1 яйце
150 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
20 г какао
100 г черен шоколад
100 г лешници
3 с.л. прясно мляко
Приготвяне
* Разбийте маслото със захарта. Добавете яйцето. Пресейте брашното, какаото, бакпулвера и ванилията над маслената смес и разбъркайте. Натрошете на парченца ядките и шоколада и ги сипете в тестото. Накрая налейте и прясното мляко. Разбъркайте.
* В тава, покрита с хартия за печене сипете малки купчинки с помощта на две чаени лъжички. Оставете по-голямо място между бисквитите, защото при печене се разливат.
* Изпечете сладките в предварително загрята на 170* фурна за около 10-12 минути.
Рецептата е от "Да печем с любов"
апетитно,колко броя горе-долу излизат
ОтговорИзтриванеДаре,все пак зави си и от големината .... ако са около 5 см.ще излязат не повече от 24 бисквити.Но не мога да ти кажа точно,май не съм ги броила досега.Много са вкусни,опитай ги.
ОтговорИзтриванесемейството ми много ги хареса (само формата не стана като твойта).
ОтговорИзтриванеБисквитите станаха много хубави. Наистина се разливат много при печене. Добавих във втората партида още малко брашно и тогава станаха по-оформени и още по-вкусни.
ОтговорИзтриванеЙоли, показавм блога ти на всичките си приятели за да се радват на невероятните красоти,които правиш с толкова любов.
VVMM,така се радвам,че са ти харесали бисквитките.Да ти е сладко.Благодаря ти от сърце,че така ме рекламираш.Дано съм го заслужила.
ОтговорИзтриванеЗдравей отново Йоли,
ОтговорИзтриванеКазвам се Таня :) Днес направих шоколадовите бисквити с ядки.Използвах и лешници и фъстъци.Станаха уникални!!!Не исках да са много малки затова ги направих по-големи.Ароматни,хрупкави...нямам думи...Много добра рецепта определено ще я направя отново :)Сега искам да ти пратя линк,ако имаш желание да видиш моята Медена къща и моите меденки http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.252944424769946&type=1
Поздрави и Весели празници :) :) :)
Благодаря ти Танче.Много ме зарадва.А снимките ти са страхотни. И правилно си направила,че си сложила само бяло брашно.Да ти кажа,ще взема да махна ръженото от рецептата.Страхотно са празнични и свежи! Има с какво да се гордееш.Весели празници мила!
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли,
ОтговорИзтриванеОтново съм аз Таничка.
Весела Коледа!Пожелавам добротата и светлината на този празник да те следват в идните дни.Бъди здрава и винаги така усмихната.Продължавай да радваш всички нас с вкусните си рецепти :) Весели празници :)
Йоли тези сладки са фантастични. Станаха страхотни а как ухаеха докато се печаха беше неустоимо.Браво.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Диди.На теб браво!Наистина са много вкусни тези сладки,любими са ми и на мен.Да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеВкуса е наистина великолепен , но бихте ли ми казали ,колко е брашното всъщност защото и на мен ми се разляха много и нямат никаква форма . Благодаря !
ОтговорИзтриванеГале,рецептата е точно описана както е по книгата и всичко е в грамажи.не е много брашното,бисквитите се разливат и при мен,така е.Но точно това им е най-хубавото.Ако искаш по-правилна и плътна форма увеличи брашното с 1/2 ч.ч. или общо взето сложи още 60 - 80 грама в повече.Благодаря ти,че опита,лично аз ги намирам за много вкусни.
ОтговорИзтриванеДнес направих бисквитите за колегите, станаха точно 31 на брой. Много вкусни.
ОтговорИзтриванеВ началото притесних, че са безформени, но при печенето те си придобиха чудесна форма.
Благодаря за хубавата рецепта!
Здравейте,дали ще е проблем ако използвам безглутеново брашно?
ОтговорИзтриванеО, не, разбира се. Спокойно може и с безглутеново брашно. Давай смело. Ще се радвам, ако бисквитите ти харесат. Благодаря ти.
ИзтриванеМнооого вкусни и лесни, няма какво да им се обърка!
ОтговорИзтриванеТака си е. Ама те самите съставки са супер, как няма да е вкусно! Благодаря ти, радвам се, че ти харесаха!
ИзтриванеЗдравей Йоли, смятам да пробвам бисквитките,но колко време да ги пека?
ОтговорИзтриванеКате, страхотни са тези сладки. Горещо ги препоръчвам. 10-12 мин. са достатъчни. сега ще добавя времето за печене към рецептата. Извини ме за пропуска. Благодаря ти.
Изтриване