неделя, 26 октомври 2008 г.

Мексиканска салца от зелени домати





Продукти

5-6 зелени домата
1 зелена пиперка
1 зелена люта чушка
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. смлян кориандър на зърна
сол на вкус
5-6 с.л.зехтин






Приготвяне

* Измийте доматите, цепнете ги леко и ги наредете в тава, покрита с алуминиево фолио или хартия за печене. Запечете ги в силна фурна докато кожицата им покафенее.







 * Оставете доматите да изстинат, обелете ги и ги накълцайте на ситно. По същият начин накълцайте на ситно и чушките, чесъна и лука. Смесете всичко, подправете със сол, пипер и кимион, кориандър и зехтин. Сервирайте салцата като допълнение към студени меса, сирене или мексикански тортили, емпанадас, енчиладас  и др. Да ви е сладко!







.

4 коментара:

  1. Мммм, с домашно опечен хляб ще е фантазия скъпа!

    ОтговорИзтриване
  2. Ани,ти си вече пълна царица на домашните хлебчета!Давай сладурке!

    ОтговорИзтриване
  3. Йее велико,ще се пробва.Обожавам мексиканско :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, да. Чудно е просто. Непременно го опитай, ще ти хареса щом обичаш мексиканско. Благодаря ти.

      Изтриване