Продукти
5-6 зелени домата
1 зелена пиперка
1 зелена люта чушка
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. смлян кориандър на зърна
сол на вкус
5-6 с.л.зехтин
Приготвяне
* Измийте доматите, цепнете ги леко и ги наредете в тава, покрита с алуминиево фолио или хартия за печене. Запечете ги в силна фурна докато кожицата им покафенее.
* Оставете доматите да изстинат, обелете ги и ги накълцайте на ситно. По същият начин накълцайте на ситно и чушките, чесъна и лука. Смесете всичко, подправете със сол, пипер и кимион, кориандър и зехтин. Сервирайте салцата като допълнение към студени меса, сирене или мексикански тортили, емпанадас, енчиладас и др. Да ви е сладко!
.
Мммм, с домашно опечен хляб ще е фантазия скъпа!
ОтговорИзтриванеАни,ти си вече пълна царица на домашните хлебчета!Давай сладурке!
ОтговорИзтриванеЙее велико,ще се пробва.Обожавам мексиканско :)
ОтговорИзтриванеО, да. Чудно е просто. Непременно го опитай, ще ти хареса щом обичаш мексиканско. Благодаря ти.
Изтриване