петък, 17 октомври 2008 г.

Чушки бюрек





Продукти за 4 порции

8 печени и обелени червени пиперки
4 яйца
200 г сирене
магданоз
копър
скилидка чесън

За панировката

2 яйца
брашно
галета
олио за пържене

Приготвяне

Яйцата се разбиват леко с вилица и се изливат в тиган.Добавя се 1 с.л. олио.На слаб котлон яйцата се бъркат докато започнат да се втвърдяват.

Сиренето се натрошава с вилица,копъра и магданоза се нарязват на ситно,а скилидката чесън се намачква.Всичко се смесва с яйцата.

Почистените чушки се разрязват от едната страна и се разтварят напълно.Навсякъде се поставя от плънката.Загръщат се и отново им се придава първоначалната форма.Овалват се в брашно,яйце и галета.Оставят се за 10 мин.за да изсъхне панировката.Преди да се изпържат,отново се потапят в разбито яйце.

Сервират се с млечно-чеснов сос.

* Когато яйцата предварително леко се втвърдят,няма никаква опасност плънката да изтече.По този начин в пълнежа могат да се сложат повече яйца,става много по-вкусно.Двойната панировка също не позволява на плънката да изтече.Срязвам чушките за да може да се събере повече сирене.Когато са цели се пълнят по-трудно и към върха плънката винаги е недостатъчна.


31 коментара:

  1. Йоли, привет! Не съм влизала отдавна в блогосферата за съжаление, но ти се възхищавам от екрана, прекрасна си! Поздравления!

    Чушки бюрек ги свързвам с гадни панирани чушки почти без плънка по заведенията, но снощи реших да опитам и си спомних за твоето изпълнение! Напвих ги чудесни са! Благодаря за рецептата!
    :)

    ОтговорИзтриване
  2. О,Кеми,така се радвам,че ги опита.Номерът с повечето яйца го знам от свекърва ми и наистина става чудесно.Благодаря ти за хубавите думи и доверието.Да ви е сладко в къщи.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей Йоли,
    много харесвам твоя блог и прекрасните снимки в него, за това бих искала да те уведомя за използването на твоя снимка (чушки бюрек) в обява:
    http://www.dalavera.bg/mmmm-3-85-lv-za-chushki-byurek-pileshki-shishcheta-na-gladston-d2255
    Поздрави,
    Цветелина

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти Цвети.Писах им,но не ми се вярва да има ефект.Непрекъснато се случва.И не само на мен.Какво да направя?

    ОтговорИзтриване
  5. На мен не ми се получи. Но не заради рецептата, а грешка в мен вероятно. След като опекох пипера във фурната при беленето му буквално се разпадна и разкашка в ръцете ми.
    Какво може да съм объркал ?

    ОтговорИзтриване
  6. О,първо,много съжалявам.Второ,грешката изобщо не е в теб.Сега ще ти кажа според мен какво се е случило.Основната беля е в самите чушки.Като са нитратни направо се смиват,на пюре стават.А трябва да останат жилави и твърди.Но не ги печи във фурна.Така стават като варени.Просто ги изпечи на скара,оребрен тиган,на газ или направо на котлона.Да се опукат и замиришат на пърленко.И няма да имаш ядове.Благодаря ти,че опита и не се отказвай!Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ти за съветите !

    ОтговорИзтриване
  8. Здравей, Йоли!

    И аз онзи ден направих чушки бюрек по твоята прекрасна рецепта. Станаха много вкусни, но за съжаление на външен вид не успях панировката да я докарам, като твоята. Всички твеои рецепти са страхотни. Благодаря Ти, че ги споделяш с нас :-)

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ти,че опита.няма значение чак толкова вида на панировката.Важното е да е било вкусно.Да ви е сладко.

    ОтговорИзтриване
  10. Здрасти,Йоли!Искам да ти споделя,че това бяха най-сполучливите ми Пиперки-бюрек.Не можеш да си представиш колко доволен остана съпруга ми след като ги опита.Позволих си да им прибавя и малко настърган кашкавал,но всичко останало беше така,както си го описала.Сега ще се пробвам и с онези Кифлички с кашкавал,които така апетитно ми "намигат" от другия раздел.Благодаря за страхотните рецепти и невероятните снимки!

    ОтговорИзтриване
  11. Оооооо,Танче!Така се радвам!Обичам си ги аз така тия чушки,с много яйца.Както ме е учила свекърва ми!Да ви е сладко и благодаря от сърце!

    ОтговорИзтриване
  12. Чудесна рецепта! Много я харесахме всички у дома, вече само така ще приготвям пиперките бюрек! Благодаря! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. О,много се радвам,че са ви харесали.Друго си е с повечко яйца,нали?Благодаря ти от сърце и да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  14. Йоли, привет! Наминавам понякога към блога ти - най-вече, за да черпя идеи, съвети и вдъхновение, - но не съм от активно коментиращите.

    Искам само да споделя, че първата снимка към постинга ти днес краси първата страница на в-к "Лакомник" - водния знак съвсем ясно си личи.

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря ти Деси.Много си мила.Лакомник са били винаги коректни и много внимателни с мен.Ако са ползвали моя снимка и рецепта би трябвало да упоменат откъде е...изненадана съм наистина,ако правилно те разбирам.

    ОтговорИзтриване
  16. Използвах посочената плънка за да напълня сурови зелени чушки . Изпекох ги на фурна поляти със зехтин. Станаха невероятни ! Благодаря за идеята !

    ОтговорИзтриване
  17. Много се радвам!С повече яйчица си е друго,нали?Да ви е сладко на всички.Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  18. Йоли, поздравявам те за хубавата рецепта! Отдавна следя блога ти и съм хвърлила око на много неща, най-вече от сладкишите и соленките.
    Но вчера мъжете ме помолиха да им направя чушки бюрек, а това е ястие, което не сме готвили у нас. На всичкото отгоре аз открай време не близвам чушки в никакъв вид. Снощи намерих твоята рецепта, а днес запретнах ръкави... Можеш да си представиш колко хубави станаха, че дори и аз изядох чушка и половина! Поздравления!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Еха! Браво на теб! Другият път 2 чушки. Много ме зарадва, благодаря ти от сърце!

    ОтговорИзтриване
  20. Йоли, поредната рецепта, за която ти се доверявам сляпо и се получава ПЕРФЕКТНО!
    Благодаря ти! Чудесна си!

    Доника

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еееееее, Дони! Благодаря ти мила! Ама така се радвам! Да ви е сладко!

      Изтриване
  21. В момента ги правя и "почиват" преди пържене. Плънката с така приготвените яйца е много вкусна.
    Благодаря, дано да се получат!

    ОтговорИзтриване
  22. Станаха много сполучливи и много вкусни. Благодаря, Йоли. Поздрави- Мария от
    Смолян

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, че опита, Мария! Радвам се, че са ви харесали чушките. И аз обичам плънката с повечко яйца. Поздрави на красивия Смолян и хубава вечер на теб.

      Изтриване
  23. За първи път правих чушки бюрек,погледнах в нета за рецепта и попаднах тук!!!Станаха чудесни .....и ВКУСНИИИИ!!!Благодаря Йоли,ще се радвам да опитам и други твои неща :) Усмихнат ден !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, толкова съм щастлива! Благодаря ти за доверието. страхотно е, че чушките са се получили добре и са ви харесали. Ще се радвам, ако занапред посещаваш сайта ми yoli.bg, тъй като тук повече няма да публикувам нови рецепти. Благодаря ти и щастлива 2015 година!

      Изтриване
  24. Благодаря за рецептата. С така приготвената плънка, чушките станаха страхотни. Моите опити до сега са, че се разтичат и сурова плънка. Поздрави: Цветомира

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за коментара. Много се радвам, че ти хареса този вариант. Точно това е бил винаги проблеми при чушките-бюрек. Плънката изтича. Този трик го научих много от давна от свекърва ми, още като бях "млада булка". Тя беше уникален кулинар! Благодаря ти отново!

      Изтриване
  25. Йоли, здравей:), благодаря ти за удоволствието от тази от вкусна по-вкусна рецепта!Честно казано,за първи път приготвям чушки-бюрек,само панирани съм правила,и отдавна бях хвърлила око точно на твоята рецепта;)Както всички твои предложения-безпогрешна и безкомпромисно вкусна;).Имах два малки проблема-единият бяха малко калпавите ми чушки,уж расли в Анталия,живея в Бурса;),които бяха като от списание преди печене,но после трудно се опекоха и на места бяха пред полуразпад,но последвах съвета ти и ги пекох на грил-плоча върху газов котлон,във фурна със сигурност щяха да се разпаднат.Вторият "проблем";)-едва се удържах да не изям плънката:),преди да стигне до чушките.Но с проблемите дотук-панирането и пърженето бяха за минути,всичко си остана във форма и си похапнахме славно;). Уникална си,мила Йоли, благодаря ти от сърце за вкусните мигове,които ни създаваш.Бъди здрава и весели празници!Марта:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ехааа, Марте! Така се радвам! Особено като някой от чужбина си хапне нещо нашенско. Голям кеф, нали? Много, много се радвам наистина, че ти харесаха. Сладко да ви е и весели празници! Благодаря!

      Изтриване
    2. Да,удоволствието от чисто нашенска си вкуснотия беше неописуемо;) Наистина голям кеф!:)Ние ти благодарим!;)Светли и уютни празници,Йоли!

      Изтриване