вторник, 16 декември 2008 г.

Шоколадово руло с ябълкова сметана





Продукти

5 яйца
5 с.л.захар
4 с.л.какао
1 ванилия

За крема

150 мл течна подсладена сметана
2 ябълки
4 с.л.захар
кора от 1 лимон
1 ванилия





Приготвяне

* Разбийте на пухкав крем яйцата ,захарта и ванилията. С внимателно бъркане прибавете пресятото какао. Покрийте голяма правоъгълна тава с хартия за печене и изсипете тестото. Изпечете блата в предварително загрята на 170*фурна. Завийте блата на руло докато е още топъл заедно с хартията. Отстранете я след като блатът е напълно изстинал.

* Нарежете ябълките на парченца заедно с корите и семките. Задушете ги до омекване с малко вода,захарта и цялата лимонова кора. След като се охладят извадете кората и ги претрийте през цедка за да получите гладко пюре.

* Разбийте сметаната на сняг заедно с ванилията. Прибавете ябълковото пюре и разбъркайте. Напълнете рулото с крема,намажете отстрани и отгоре и гарнирайте с пресни плодове.Ако желаете сложете в рулото пресни малини. Да ви е сладко!



.

14 коментара:

  1. Няма миличка.Пробвай го,страхотно е.Само не забравяй много хубаво да си разбиеш яйцата на пухкав крем.

    ОтговорИзтриване
  2. Йоли, привет!(((
    В момента "майсторя" това руло, остава само да го украся. То ще е част от коледната ни трапеза.(( Опитах от блата, страхотно вкусно е. (((
    В ябълките сложих кора от портокал и навсякъде прибавих вместо ванилия ромова есенция. Ухае страхотно!(((
    Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  3. Криси,ми ти си си майсторица и без това.Благодаря ти миличка,да ви е сладко.Ще кажеш после как е било.Всели празници!

    ОтговорИзтриване
  4. Хахаа, Йоли, чак пък майсторица!(((
    Винаги успяваш да ме накараш да се усмихна, когато то чета.(((
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  5. Йоли, ето го и нашето коледно руло.((
    Ще има и снимка в разрез, но на Коледа.
    http://storage4.album.bg/e40/picture_427_1ab70_26236261.jpg

    ОтговорИзтриване
  6. Йоли, Честито Рождество Христово!
    Черпя виртуално за именния се ден!
    Рулото стана страхотно!
    http://storage4.album.bg/8ea/picture_447_3e3a7_26257426.jpg
    http://storage4.album.bg/74a/picture_480_09193_26263688.jpg

    ОтговорИзтриване
  7. Да си ми жива и здрава,мила Криси!Прекрасно изглежда рулото.Благодаря ти и да е сладко на трапезата ви!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотно руло и аз го пробвах...и обожавам да гледам предаването ти....Страхотна си Йоли,правиш уникални вкусотийки...

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ти Стеле,много си мила.Искрено се надявам,че новото предаване ще ти хареса много повече от старото.Да ти е сладко,много си мила.

    ОтговорИзтриване
  10. Йоли това руло ми е познато от моята майка.Правеше го винаги за Коледа, но нейния вариант е с квасена сметана.Страхотно е!Благодаря за прекрасните рецепти. :)

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря ти Зори!
    Често ползвам този блат, защото го харесвам с всякакви пълнежи.
    Правила съм го и със заквасена сметана. Чудесно става.
    Весели и уютни празници!

    ОтговорИзтриване
  12. Здравей, Йоли, искам да попитам тавата колко голяма трябва да бъде и колко време се пече блата? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет и от мен. Аз го пека в тавата от фурната и така става съвсем тъничък. Ако искаш да е по-плътен и дебел го изпечи в по-малък размер, но аз определено предпочитам тънък блат. Ще се радвам да опиташ рулото. Благодаря ти!

      Изтриване