понеделник, 12 януари 2009 г.

Пълнени краставички







Продукти

1 голяма краставица
1 пакетче крема сирене
2 стръка прясна мента и листа мента за украса
5-6 парченца мариновани сушени домати
балсамов оцет за поръсване








Приготвяне

* Разбъркайте добре сиренето и нарязаните ментови листа до получаване на гладка смес.

* Отрежете горната част на краставицата по дължина така, че да останат 2/3 от нея. Може да я разрежете и по средата, но така плънката ще бъде по-малко. Издълбайте сърцевината с малка лъжичка. Подсушете издълбаната краставица с домакинска салфетка за да премахнете изцяло влагата. Напълнете я със сиренето и загладете с нож.






* Нарежете краставицата на резенчета, гарнирайте ги с парченца сушени домати и поръсете с малко балсамов оцет. Отгоре забодете с коктейлни клечици лестинце мента и сервирайте. Да ви е сладко!










.

4 коментара:

  1. Yoli,otnovo pozdravlenia
    tova predistee e mnogo lesno i efektno.Mnogo mi haresa,osobenno dopalnenito s kedrovite iadki e varhat :-)
    AZ pravia edni koshni4ki otbeleni domati,no sa bavni, t.e.triabva vreme,ako iskash shte ti spodelia za domatenite koshni4ki :Domatite gi obelvash i obrashtash s nadolu s vdlabnatinkata.Sled tova s edin nazaben noj pravish horizontalen razrez prez sredata blizo do cenara na domata i sled tova vertikalno nagore (vse edno si mahnala blizo 1/4 no ne savsem)tova e ot diasnata strana,sled tova po sashtia na4in i otliavo .Po sredata bez da ostane drajkata na koshni4kata.Taka prigotvena koshni4ka ia izdalbavash ot vatreshnata 4ast i podsushavash s domakinsko rulo.Po vrah4etata postaviash po4ki ot maioneza.Za plankata mojesh da improvizirash s kakvoto iskash,az izpolzvam filadelfia + 4erni maslini i div luk.A nakraia v/u plankata nariazan magdanoz.Dano ne sam ti dosadila ,no iskah da spodelia,izvini me za nahalstvoto.Prosto mnogo mi haresva blogat ti,Yoli,tuk sam v sranata na valshebstvata .

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти мила.И за хубавите думи и за предложението.Със сигурност доматчетата стават много ефектни и красиви.Ще ги пробвам обезателно.Мерси още веднъж и хубав ден.И да знаеш - винаги съм отворена за идеи,съвсем смело и спокойно можеш да ги споделяш с мен и читателите ми.Това си е истинско удоволствие.

    ОтговорИзтриване
  3. И аз правих от тези красотийки, но нямах сушени домати и сложих чери доматчета, за украса сложих магданоз, много бяха "сладки". Благодаря за рецептата

    ОтговорИзтриване
  4. Още по-добре,Гале.Така ще стои много по-свежо.Много се радвам,че ти хареса това лесно предястие.Благодаря ти много.

    ОтговорИзтриване