сряда, 4 февруари 2009 г.

Пълнени панирани калмари






Продукти

250 г калмари Лолиго


Плънка

50 г натрошено синьо сирене
1/2 ч.ч. нарязан попарен спанак
2 стръка нарязан пресен лук
1 яйце
2 с.л. Рикота
сол, черен пипер

За панировка

брашно
разбито яйце
микс от : галета, накълцани слънчогледови и тиквени семки, натрошен натурален корнфлейкс



Приготвяне

* Смесете всички продукти за плънката и напълнете калмарите. Затворете отворите им с клечки за зъби и ги надупчете.

* Оваляйте калмарите в брашно, след това в разбито яйце и накрая в сухия миск. Изпържете в маслена баня. Сервирайте със зелена салата. Да ви е сладко!


.

2 коментара: