петък, 20 февруари 2009 г.

Бисквитки с боровинки и кокос






Продукти

125 г меко масло
1 ч.ч. захар
1 яйце
1 ч.ч. кокосови стърготини
2 с.л. мед
2 ванилии
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. боровинки (пресни или замразени)

Приготвяне

* С бъркалка разбъркайте маслото със захарта и яйцето. Добавете кокоса, меда и ванилията. Сипете брашното и бакпулвера, и разбъркайте добре. Накрая сложете и боровинките.

* Постелете дъното на тава с хартия за печене. С лъжичка гребвайте малко от сместа и сипвайте малки купчинки върху хартията.





 * Не се старайте да ги оформяте. По време на печене бисквитите се разливат. Имайки това предвид, оставете достатъчно място между тях. Печете в предварително загрята на 170* фурна до порозовяване за около 13 - 15 минути. Да ви е сладко!

* От това тесто можете да направите и бисквити с хрупкави семки или ядки. В такъв случай просто не слагайте боровинки.



.


36 коментара:

  1. Йоли, вълшебнице! Неизчерпаем източник на красота си ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Танче,миличка,благодаря ти от сърце. Много се зарадвах на похвалата ти.

    ОтговорИзтриване
  3. Станаха превъзходни! НИкога не бях пробвала да правя такова нещо, но се справих много добре. Благодаря за великолепната идея!

    ОтговорИзтриване
  4. Браво Михаелче.Никак даже не се съмнявам в теб.Дай ми сега една за кафето ....и благодаря.

    ОтговорИзтриване
  5. Изумително вкусни бисквитки,току що опечени...само имам един голям проблем..трябват ми за неделя,а как да стане?Не мога да ги опазя от себе си :)))
    Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  6. А сега де ... ми давай бързо втората доза! Страхотно се радвам,че са ти харесали.Благодаря и да ти е сладко!!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотни са бисквитките, с тях успешно замених купешките, с които бяха свикнали момчетата ми.Благодаря от сърце! Поздрави Ани

    ОтговорИзтриване
  8. Няма по-хубав коментар за мен, Ани от този! Да замениш купешките бисквитки с домашни.Благодаря ти много мила. Да ви е сладко на всички!

    ОтговорИзтриване
  9. Йоли! Тези неща се получиха страхотия! Точно такова ми се правеше и хапваше тези дни :) Страшно обичам бисквити, но в магазина няма кой да ми направи с пресни плодове, ядки и т.н., и затова - самичко :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  10. Аз пък си хапвам приказно сладко от бели череши.И него няма кой да ми го даде от магазина.Но затова пък си имам една приятелка,която го приготвя великолепно!И аз те прегръщам Рали!

    ОтговорИзтриване
  11. Разляха ми се. Защо? като спазих точно?

    ОтговорИзтриване
  12. Точно така!Правилно са се разлели.Изрично съм написала в рецептата,че се разливат при печене и затова е добре да се остави повече място помежду им в тавата.Това не са кръгли,пухкави бисквитки с висока и правилна форма.Точно обратното - заемат каквато си форма искат,стават тънички и хрупкави.Не ти ли харесаха така?Ако наистина това те притеснява следващият път увеличи количеството на брашното.Така ще станат по-високи,по-твърди и меки.Благодаря ти,че опита.Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  13. Здравей, Йоли! Направих си блог само и единствено заради теб! За скромните ми 21 години проявявам голям интерес към сладкарството, което се превърна в мое хоби! Правила съм доста от рецептите ти, дори вчера с едни мои колежки от университета направихме тези чудни сладки! Поздравявам те за хъса, креативността и положителното настроение, което излъчваш и с което ме зареждаш винаги, когато гледам предаването ти! Продължавай в същия дух, а аз ще следя новите ти идеи, винаги когато не съм заета! Желая ти здраве и хиляди усмивки! ;)

    ОтговорИзтриване
  14. Сладурана! Честит блог тогава. Много вкусни рецепти и много фенове ти желая. Благодаря ти за милите думи и приятно готвене.

    ОтговорИзтриване
  15. Прекрасни са, Йоли! Нямах боровинки под ръка и сложих вместо тях начупени на парченца замразени малини. Станаха превъзходни! Благодаря ти за страхотната идея!

    Поздрави,
    Гергана

    ОтговорИзтриване
  16. Страхотни бисквитки ! Правим ги редовно :)Ако има все още чудещи се дали да ги правят или не ...не чакайте , а приготвяйте дозата...поне двойна ! Благодаря , Йоли за страхотното предложение !

    ОтговорИзтриване
  17. Гери,май съм ги забравила тези бисквитки.Благодаря,че ми напомни.Много се радвам,че са ви харесали.

    ОтговорИзтриване
  18. При такова изобилие на боровинки във Финландия , няма как да не се превърнат в любимите ни бисквитки :)

    Поздрави,
    Гери

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен22 юли 2013 г., 4:59

    Бисквитките са страхотни! Изчезнаха още по пътя за масата :)
    Йоли, благодаря за хубавите рецепти!

    ОтговорИзтриване
  20. Много се радвам, че са ви харесали.Благодаря ти много.Дълъг е пътя от фурната до масата понякога,ха,ха.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  21. Мила Йоли,
    Страхотна рецепта!! Вчера я изпробвах, но изпозлвах шоколадов чипс, тъй като не можах да намеря боровинки, и станаха страхотно!! Днес почерпих колегите си с тях и бяха меко казано очаровани. Много ти благодаря за хубавите рецепти!!

    ОтговорИзтриване
  22. О,така се радвам,че са се харесали бисквитите на всички!Много ти благодаря.Идеята ти за шоколадовия чипс е чудна,и аз ще пробвам.Благодаря ти отново!

    ОтговорИзтриване
  23. Йоли, като не използвам кокос /че никак не го обичам/ с брашно ли да го земеня?

    Поздрави!!! Влади

    ОтговорИзтриване
  24. Влади,пропусни го,разбира се.Но не го заменяй с брашно,че ще ти станат много твърди бисквитите.Сложи смлени бадеми или орехи.Или пък лешници.Ако заложиш на брашното го увеличи с 1/3 от количеството на кокоса,не повече.Пиши после какво си завъртяла и как се е получило.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  25. Благодаря за стахотната рецепта! Всичко правено по Ваша рецепта е чудесно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз ти благодаря Ани за доверието и милите думи. Да са ви сладки бисквитките.

      Изтриване
  26. Здравейте и аз ги направих,станаха малко големи,но пък много вкусни.Сложих орехи :) с една дума невероятни са.Поздравления :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много ти благодаря. Страшно са радвам, че са ти харесали. Да ти е сладко!

      Изтриване
  27. Здравейте, от сърце благодаря за страхотните рецепти . Направих сладките - наистина много, ама много прекрасни станаха :). Пробвах и една Ваша крем супа от червена леща, която също много допадна на семейството ни. Сега се втурвам в блога Ви в търсене на торта за утрешния ни празник :). С две думи, записвам се в редиците на постоянните читатели на Вашият блог и Ви желая много успехи и вдъхновения за нови прекрасни рецепти, които да споделяте с нас . :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много ти благодаря! За топлотата и доверието! Много съм щастлива, че харесваш рецептите ми.

      Много ще се радвам, ако занапред посещаваш сайта ми yoli.bg , тъй като тук повече няма да публикувам нови рецепти. Благодаря.

      Изтриване
  28. Йоли,колко мл. трябва да е чаената чаша? Направих бисквитките, станаха страхотни на вкус, но не се разляха и останаха на купчинки. Благодаря ти предварително! Страхотни рецепти!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей и от мен. Извини ме, че чак сега се включвам, но бях в отпуск и нямах интернет на разположение.

      Благодаря ти, много се радвам, че ти харесват рецептите ми. Една ч.ч. е 200 мл. Да знаеш по принцип, аз така правя... като правя бисквити и в рецептата няма точен грамаж, първата тава, която изпичам сама си показва дали сладките се разливат или остават на купчинки. Ако много се разливат и това не ми харесва веднага прибавям няколко лъжици брашно в тестото. Следващата партида сладки ще станат на купчинки. И обратното. Ако тестото е станало по-гъсто и не се разлива, веднага добавям в останалото тесто прябсо мляко, кисело или дори някакъв сок. Слава Богу, този тип сладки не са капризни и винаги можеш да си нагодиш тестото така, както на теб ти харесва. Благодаря ти още веднъж.

      Изтриване
  29. Здравейте! Мога ли да сложа сладко от боровинки вместо сушени и мога ли да заменя меда със захар и колко? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за доверието, ще се радвам, ако бисквитите ти харесат.

      Всичко може в кулинарията, няма задължителни неща. Сладкото от боровинки е чудесно, но ще оцвети цялото тесто. Ако това не те тревожи, слагай смело. Друг начин да се предотврати това е да го измиеш в цедка под течаща вода. Така сока ще се отдели и ще останат само плодовете. Решението е твое.

      Медът в рецептата няма кой знае какво отношение към сладостта. Той се слага за да се карамелизират сладките по време на печене и за вкус. Тъй като ще използваш сладко, а пресни или сушени плодове, изобщо пропусни меда. Няма нужда да увеличаваш количеството захар.

      Изтриване
  30. Благодаря много за отговора!

    ОтговорИзтриване