понеделник, 22 юни 2009 г.

Пилешко филе с майонеза







Продукти за 4 порции

600 г пилешко филе
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. пресен розмарин
настъргана кора от 1/2 лимон
200 г майонеза
галета за паниране
40 г настърган пармезан







Приготвяне

* Нарежете месото на дълги филета. Натрийте го с лимоновата кора, нарязания на ситно розмарин, солта и пипера.

* Сипете майонезата в купичка и я разбъркайте с вилица за да стане кремообразна.

* В друг съд смесете галетата и пармезана, и разбъркайте.

* Топнете пилешките филета в майонезата, а след това ги оваляйте в панировката. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте предварително фурната на 220*. Изпечете месото за 10 - 15 минути, но в никакъв случай не го оставяйте да се пече по-дълго. Резултатът е вълшебен - ще получите крехко месо с хрупкава коричка. Майонезата го прави сочно, а същевременно вкуса е като на панирано пиле. Да ви е сладко!






Благодаря на Веси за чудесната рецепта.



.

38 коментара:

  1. Идейно,оригинално...
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. и как само е сервирано...благодаря за идеята

    ОтговорИзтриване
  3. Краси,Дани ... благодаря ви,момичета.Радвам се,че ви харесва.И гарантирам - много лесно и вкусно.

    ОтговорИзтриване
  4. ТВА С МАЙОНЕЗЕТА ,МАЙ НЯКОЙ ЕДИН ПЪТ ГО Е ЯЛ БЕ!

    ОтговорИзтриване
  5. Йоли,
    наистина са лесни и невероятно вкусни!
    Поздравления и отново голямо мерси!

    Р.Р.
    Кой е изпълнителят на тази невероятна песен?
    Благодаря ти предварително!

    ОтговорИзтриване
  6. Ели,много ме зарадва.И с това,че си приготвила пилето с майонеза,и с това,че ти е харесала песента. Даяна Кроу се казва тази джаз певица.Много я харесвам и наистина бих се радвала да носи удоволствие и на читателите ми. Благодаря ти мила.

    ОтговорИзтриване
  7. zdravei Yoli dnes 6te napravq tova s fileto 6te a i nali e praznik 6te piinem nazdrave na vsi4ki vlubeni i obi4aite se

    ОтговорИзтриване
  8. zdravei Yoli 6te napravq fileto tazi ve4er nadqvam se da e vkusno

    ОтговорИзтриване
  9. Вили,много се радвам,че си избрала тази рецепта.Нямам търпение да кажеш дали ти е харесало.

    ОтговорИзтриване
  10. be6e super prekrasna ve4erq za denq na vlubenite prigotvix blagodarq smqtam da probvam sladkite deserti

    ОтговорИзтриване
  11. straxotno be6e Yoli az sam kulinarka smeq da tvardq mnogo obi4am da gotvq 6te probvam desertite

    ОтговорИзтриване
  12. Много се радвам Вили,че си посрещнала празника с моя рецепта.А още повече се радвам,че ти е харесало.Ще чакам да кажеш дали ти допадат и десертите ми,много ще съм щастлива.Благодаря ти от сърце мила.

    ОтговорИзтриване
  13. Zdraveite, momicheta! V Ameirca sam i rabotia pri edna baba. Mnogo mi e trudno s tova gotvene, vseki den se chudia kakvo da sgotvia... Napravih tezi hapki i shashnah americancite s tazi vkusotia! Blagodaria, Ioli!

    ОтговорИзтриване
  14. О,страхотно е това. Много се радвам,че "побърка" американците с нашата вкусна родна кухня.Давай и традиционните ни гозби ... ще ги шашнеш с миш-маш,имамбаялдъ,баница,качамак,сар-мички и т.н.Толкова ни е хубава кухнята...ммммм,вкусно е!

    Много ти благодаря,че изпробва тази рецепта.Да ви е сладко на всички в Америка.

    ОтговорИзтриване
  15. az sam b london Yoli i ne gotvq za mestnite a za moeto semeistvo nie si yvajavame Bg gozbi :)

    ОтговорИзтриване
  16. az sam v london Yoli i s moeto semeistvo si obi4ame Bg gozbi ama sviknaxme i na texnite nema na4in:)

    ОтговорИзтриване
  17. Здравейте,
    Какво правим с другата половина от пармезана, след като използваме 1/2 част от него при корнфлейкса и галетата? Приготвих ги и станаха невероятно вкусни. Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
  18. Тути,благодаря ти,че ми обърна внимание. Нямам никаква идея защо съм го написала така.Веднага ще го коригирам.Нарочно не съм посочила точни мерки за да може всеки да сложи сирене по свой вкус. Радвам се,че е станало вкусно.Веднага отивам да оправя грешката и ти благодаря още веднъж.

    ОтговорИзтриване
  19. Здравей ЙОЛИ,

    мисля да приготвя тази рецепта за гостите ми. Кажи какви са сосчетата, с които си аранжирала за снимката, защото е страхотно:-)

    Поздрави
    Нина

    ОтговорИзтриване
  20. Чуден избор,Нинче!Много го харесвам това пилешко.Сосчетата ... боже,че помня ли?Единият май беше майонеза с кисело мляко,орехи и чесън,ама майонезата е много малко,само за плътност.Другото е суров доматен сос,по-скоро салца от нарязани на кубчета белени домати,малко печен патладжан и подправки там някакви.А зеленото май беше рикота или извара с малко варени тиквички и зеленилки разни. И пак чесън.Но преди да ги смедя с изварата май ги пасирах ,че да стане зелено.Абе импровизирай най-добре.Ще стане чудно!

    ОтговорИзтриване
  21. Pozdravi !
    This is the most accomplished culinary blog I have come across!!
    Sujalqvam, che pisha s latinica ( poradi lipsa na cirilica :)
    Iskam mi se da vi blagodarq i okuraja za udovolstvieto,koeto mi dostavq dori cheteneto na tozi blog.
    Sushto mnogo sum vpechatlena ot milite vi otgovori,koga namirate vreme za vsichko tova ?? :)
    Az imam uspeshen nachin za prigotvqne na vkusno, sochno panirano purheno pileshko file..
    No snoshti napravih vashata recepta, blagodarq, 100% uspeh.
    edinstvenoto, koeto bqh napravila predvaritelno ( v poslednite 2 chasa predi ve4erqta s priateli, tazi recepta mi "izsko4i "
    Bqh marinovala krekite i bez tova pileshki gurdi za 4asove v bqlo vino i limonov sok...
    Sledvashtiat put shte izbegna da go pravq...nqma nujda :)
    Mnogo usmihnat ,slunchev den vi jelaia.
    Do scoro.
    Svetla Martin

    ОтговорИзтриване
  22. Светле,така се радвам,че си опитала тази рецепта и че се е получило добре. Удоволствието наиситна е изцяло мое! Благодаря ти от сърце! Щастлива съм от милите ти думи и ще се радвам и за напред да продължиш да опитваш рецептите ми. А ти пък от своя страна може да споделиш някоя твоя любима рецепта. С радост ще я опитам.Благодаря ти още веднъж и хубав ден и на теб мила.

    ОтговорИзтриване
  23. Здравей, Йоли! Казвам се Милена и съм голям почитател на изкуството ти. След като отметнах по списък повечето от тортите ти, сега вече "посягам" и към останалите ти вкуснотии. Скоро имам рожден ден и съм се прицелила към пилешките филета с майонеза (тортата ще е "Ривиера", но там нямам притеснения). Та, въпросът ми е, дали ако приготвя предварително филетата и ги притопля в микровълновата преди поднасяне няма да пострада вкусът им? Не ми се ще да зарежа гостите си (между които един брой майка и един брой свекърва, което значи "повишено внимание") сами на масата, а аз да се затворя в кухнята. Ще ти бъда благодарна да дадеш акъл. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  24. Ама как ще си оставиш купона и ще готвиш бе момиче? Това е просто недопустимо! Категорично - НЕ!!! Направи си ги предварително. Нищо им няма.А после ги подгрей и готово. Единственото, че ако са в микровълновата ще станат малко по-мекички. Авлажнява им се панировката, а в MW не става особено хрупкава.Ако има възможност, просто постели една тава с алуминиево фолио и нареди вече сготвените филенца. Загрей си фурната добре преди сервиране и само ги пъхни вътре за няколко минутки. Ако не, давай в микровълновата.И без това купонът ще е в разгара си.Кой ще ти гледа филетата,като очаква Ривиера?Благодаря ти мила и хубав празник ти желая!Е Миленка ... и аз съм февруарско бебе!

    ОтговорИзтриване
  25. Браво Йоли. Тези филенца са любими на цялото семейство и най-вече на дечицата ми. Много са вкусни и поднесени с подходящ сос направо си облизват пръстчетата :)

    ОтговорИзтриване
  26. Наистина са чудни Венци!И аз ги харесвам.И знаеш ли откога не съм ги правила?Добре,че ме подсети.Благодаря миличка!Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  27. fantástica receta , me guata mucho
    saludos desde spain .

    ОтговорИзтриване
  28. Благодаря ти ,Marga.И з много го обичам, даже снощи го правих.Да ти е сладко.

    ОтговорИзтриване
  29. Йоли, и тази чудесна вкусотия вече е в моя тефтер с изпитани рецепти. Невероятно вкусна е! Облизахме си пръстите!Комбинирах я с гъбен сос с нишесте, пак от твоите рецепти, и стана перфектната вечеря! Благодаря ти,ти си извор с изненади! ВИЛИ

    ОтговорИзтриване
  30. И аз много я харесвам,Вили.Знам я от една приятелка,Весето.Оттогава редовно правя пиле по този начин.Много се радвам,че и на вас е допаднала.Благодаря ти отново и отново.

    ОтговорИзтриване
  31. kak se kazva pesenta na DAYANA KROUL ?ZASHTO IZCHEZNA?

    ОтговорИзтриване
  32. Ох,и аз много си я обичах.Махнах плеъра съвсем умишлено.Много читатели се оплакаха,че не могат да отварят блога,страницата става доста тежка от много притурки.Просто се наложи да се лиша от музиката заради това.Не помня как се казваше песента,ще потърся.

    ОтговорИзтриване
  33. Здравейте Йоли, пробвала съм Ваши рецепти и ми станаха любими, според мен това е най-добрият български сайт за кулинарни рецепти. Искам да попитам с какво месо приготвяте тази рецепта, защото искам да ги приготвя за детски рожден ден и не искам да стават издънки. Има ли значение дали са пилешки гърди или бонфиле, и трябва ли да се обработва месото преди това ( да се начуква) ако са гърди?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце за милите думи! Многосе радвам, че ти харесват рецептите ми. Благодаря и за доверието, супер ме зарадва, че искаш да приготвишмоя рецепта именно за деца!

      Виж сега, няма такова понятие като пилешко бон филе. Толкова е смешно това нещо, никъде по света няма такова чудо. Изобщо незнам защо пишат глупости по опаковките и хората после да се чудят кое какво е и какво да го правят. Бялото пилешко месо са гърдите на птицата и туй то. Наго наричаме филе. В средата има две миниатюрни филенца, които наричат "бон". Бон филе има само при млекопитаещите, никъде другаде. С други думи, няма никакво значение какво ще купиш. Знам, че продават тарелки с малките филета, но няма смисъл от тях. Купи си нормални пилешки гърди без кост, нарежи си ги и давай по рецептата. Издънки не може да има, тъй като това месо иска много кратка термична обработка. Загрей си добре фурната предварително и не преизсушавай месото. може да вземеш едно парченце и да го пробваш дали е готово. Трябва да е сочно. Надявам се да се хареса на малчуганите. Весел празник и ме извини за лекцията, ама много ме е яд като пишат глупости. Същото е и със сметаната. Не се научиха, че има само една единствена сметана на света - животинската. Тя е течна или заквасена. Друга няма. Няма растителна сметана/ по-скоро нямат право да я продават под името сметана след като се прави от растителни мазнини/, няма солена, сладка, готварска или сладкарска сметана. Има просто сметана.

      Изтриване
  34. Страхотна рецепта! Изпробвах я, лесно и вкусно, и без пържене (както си помислих в началото) :)
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  35. Ех, много, много се радва! Благодаря ти за хубавия коментар и доверието!

    ОтговорИзтриване
  36. Веднъж правих нещо подобно, но с бутчета и счукан корнфлейкс- Стана доста мазничко, може би ми трябва по-лека майонеза или бутчетата са пуснали подкожна мазнина. Ще опитам и с бяло месо
    Наистина това с бонфилето е голяма смехория, но хората си говорят наизуст

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, абсолютно правилно мислиш! Бутчетата са много по-сочно месо от бялото, имат си мазнини, които действително отсъстват при гърдите на пилето. Непременно опитай, знам, че ще останеш доволна. И недей с корнфлейкс. Той е твърд, колкото и ситно да е натрошен. Не поема мазнината от майонезата. С най-обикновена галета е супер. И благодаря, че ме подсети. Нещо съм зациклила в момента и изобщо не ми идва на ум, какво да сготвя. Ето каква ще е днешната вечеря. Благодаря ти!

      Изтриване