понеделник, 28 септември 2009 г.

Бързи блини без мая





Продукти за около 8 - 10 блини

2 яйца
250 мл прясно мляко
щипка сол
1 ч.ч.брашно
масло за намазване на тигана






Приготвяне


* Разбийте белтъците на сняг.

* Разбъркайте добре жълтъците с млякото, прибавете брашното и солта и направете гладка гъста каша. Трябва да получите тесто по-гъсто от палачинковото и малко по-рядко от кексово.  Ако е необходимо добавете още малко брашно или мляко.

* С внимателно бъркане прибавете белтъците.

* Загрейте тефлонов тиган, намаслете го с малко масло и с черпак сипвайте от сместа. Разнесете я равномерно по целия тиган с дъното на черпака. След като повърхността засъхне и образува малки кратерчета обърнете блината и я доизпечете и от другата страна.

* Сервирайте за закуска или със солен пълнеж като предястие. Да ви е сладко!







Много пухкави,бързи и лесни блини. Спестяват времето за чакане, което е необходимо за втасване на маята при истинските блини. Опитайте.





.

48 коментара:

  1. Страхотна рецепта! Имах успех още от първия път. Много вкусни и харесвани блини се получиха :).

    ОтговорИзтриване
  2. Е това ми е най-голямата радост.Някой да каже,че му е вкусно и се е получило от раз.Много,много благодаря.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за вкусното предложение! Много бърза и лесна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  4. Вее , супер много се радвам. Благодаря ти и да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  5. Много, много вкусни станаха! Сърдечни благодарности!!!

    ПП: направих двойна доза и прибавих и една ванилийка + щипка захар заедно със солта - всички в къщи останаха доволни и питаха за още! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Сърдечно благодаря!Да ви е сладко на всички!И наистина е най-добре двойна доза!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей, Йоли! Това е втората рецепта от твоя блог която опитвам /след ирландския хляб/ - и отново отличен резултат. Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  8. Отличен резултат, страхотна закуска :)

    ОтговорИзтриване
  9. Да ви е сладко Танче и хубава събота!

    ОтговорИзтриване
  10. Йоли, днес приготих блините - нямам думи. Толкова се харесаха у дома. С крема сирене и пушена сьомга ги сервирах, но предполагам, че с всичко солено ще е страхотна комбинация. Прегрътки от мен и моля те, подскажи ни някоя вкусна рецепта за мъфини :)

    ОтговорИзтриване
  11. Ехааааа, съвсем ги бях забравила ... Толкова се зарадвах на коментара ти! Благодаря ти мила, няма как да не е адски вкусно с този твой пълнеж... ммм.

    Мъфини? Хм... Да ти кажа ли честно, че не ми е любимата храна? Сухо кексче,пък каквото и да му сложиш,все тая...Но,от моите,които не са много като рецепти хубави са кексчетата с гореща вода,има едни с бананова глазура,имаше и едни с пълнеж ... абе я си ги виж,и ако нещо ти хареса ,питай.Ще ти кажа струва ли,или не.Благодаря ти пак мила.

    ОтговорИзтриване
  12. станаха чудесни!

    ОтговорИзтриване
  13. Много,много се радвам!Благодаря ти сърдечно,да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  14. Здравейте!Трябва ли тиганът непременно да е тефлонов?

    ОтговорИзтриване
  15. Не,разбира се.Но е хубаво да е поне тиган с дебело дъно.Блините по-скоро се пекат на него,малко е мазнината и в един момент тя започва да прегаря на дъното.Само за удобство съм написала,че е добре тигана да е незалепващ.За да нямате толкова ядове.Благодаря ти,ще се радвам,ако ги опиташ и ти харесат.

    ОтговорИзтриване
  16. Ioti pusni ends recepta za peotera sail salsa ya $

    ОтговорИзтриване
  17. Ne6to mnogo vkusno, no 6tom he Ste 4uvala za nego home da napravite blini!!!

    ОтговорИзтриване
  18. О,ако ни напишеш рецептата с удоволствие ще пробваме.И аз,и читателите тук.

    ОтговорИзтриване
  19. Ti se mislish za mnogo velika gotvachka ama sam siguren che ne si pravila chili s banani. Tova vkusno neshto ne moje da se sravni s tvoite pomii:-)

    ОтговорИзтриване
  20. Е,не е нужно да си груб/а.Не е нужно и да харесваш рецептите тук,както и да посещаваш този блог.Храната е изцяло въпрос на вкус,когато нещо не ти допада просто не му обръщаш внимание.С удоволствие бих опитала чили с банани,убедена съм,че ще е страхотно.Надявам се,че няма повече да вилзаш в блога ми,той категорично не е място за грубости.Съвсем умишлено публикувам коментарът ти,можех и да не го направя.Нека те прочетат и другите хора, както и отговорът ми.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Йоли, страхотна си. Личи си, че си фин и изключително деликатен човек.

      Изтриване
    2. Благодаря ти. Не е въпросът дали съм фина и деликатна, просто е безмислено хората да се ругаят един друг. Това не е довело никога до нищо добро. А и как може изобщо да се държиш по такъв начин с хора, които не познаваш? Просто не ми е ясно. Когато нещо не ти харесва просто го подминаваш. Това не е повод или причина за негативно отношение. Много се радвам, че го разбираш и ти така. Благодаря ти отново.

      Изтриване
  21. Йоли, благодаря ти за този прекрасен сайт и за това, че улесняваш тези от нас, които искат да се представят подобаващо в кухнята! Имам едно въпросче относно тази хубава рецепта. Ако сложа пълнозърнесто брашно, ще се получат ли добре тези блини? Не съм почитател на маята, така че рецептичката, според мен, е страхотна! БЛАГОДАРЯ ОТНОВО!

    ОтговорИзтриване
  22. О, да, ще стане супер! Ще се радвам да опиташ. Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  23. Бързи , лесни и много вкусни.Аз ползвам рецептата Вашата рецепта от 24kitchen,за което БЛАГОДАРЯ! С молба да публикувате повече бързи и лесни рецети.

    ОтговорИзтриване
  24. Много се радвам, благодаря ти. Ше се радвам да опиташ и нещо друго от този блог. Има много лесни рецепти. Да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  25. йоли своите ближни изобщо не ми се получиха както трябва. следваха рецептата точно и ясно нищо не се получи.сайтът ти вместо да го кръстиш вкусно с йоли трябваше да го кръстиш гнусно с йоли!!! (научи се да готвиш)

    ОтговорИзтриване
  26. Много жалко, че не са се получили гнусните ти блини. Интересно защо на мен и на другите се получават. Миже би е от твоите ръчички. Аз по-добре няма да се науча да готвя, колкото си мога, толкова. Но има лесно. Просто не посещаваш блога и така няма да ти се налага да готвиш по него. Аз се казвам Йоли, а ти? Или те е срам и страх да си напишеш името?

    ОтговорИзтриване
  27. Йоли, влюбих се в рецептата ти за блини, благодаря ти :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, Рокси! Благодаря ти! Предният коментар за тези блини беше меко казано неприятен. Анонимният читател беше писал, че за нищо не стават. Така че, това ме кара да се радвам още повече, че си ги направила и харесала!

      Изтриване
  28. Mila ioty na teb mai ne6to ti hlopa purjolata!?! Tezi blani sa iyyyy :((((( jiva otvrat!!!!! Kazvam se Konstantin i se nadqvam si dostatu4no smela da poblikuva6 suvsem YMI6LENIQ mi komentar :-) :-) :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. E, Koсьо, бива ли така? Какви са тези пържоли, хлопа, отврат, бъзла? Кому изобщо са необходими подобни думи? Можеше просто да напишеш, че не ти харесват. Няма еднакви хора по вкус и това е съвсем нормално. Моля те, ако друг път оставяш тук коментар не се изразявай така. Не е достоен този изказ. Надявам се са ме разбираш добре. Втори път подобен коментар ще бъде отбелязан като спам. Тук за грубости място няма.

      Изтриване
  29. Мила Йоли, от известно време всеки ден правя по една ваша рецепта. Днес направих блините, м-м-м... Толкова вкусни и лесни!
    А какъв пълнеж бихте препоръчала за тях? Аз пробвах с домашно сладко от вишни.

    Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Франческа. Много си мила, благодаря ти. Радвам се, че пробваш рецептите ми. Радвам се, че и блините ти харесаха. Вишните са чудесно допълнение, много добре си ги избрала. С всяко любимо сладко е хубаво, а и с шоколад не е лошо. Честно да ти кажа, аз със сиренце ги хапвам. Да са ти сладки!

      Изтриване
  30. благодаря, не умея да готвя, но успехът е налице

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, напротив. Няма как успехът да е налице, ако не умееш. Всеки може да готви, повярвай ми. Нужно е само ти да си повярваш, да го правиш с желание и да експериментираш. Много ти благодаря за всичко това. Определено ме зарадва!

      Изтриване
  31. Само щипка сол и захар добавих и резултата беше превъзходен. Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ти харесаха блините. Да са ви сладки на всички у дома. Благодаря.

      Изтриване
  32. Йолиии, благодаря за рецептата! Много вкусни и лесни блини! Направих ги тази сутрин и станаха чудесни! Наложи се обаче да направя двойна доза, тъй като една не ни стигна :) Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Брани! Много се радвам, че са ви харесали! Да ви е сладко на всички!

      Изтриване
  33. За втори път ги приготвям и резултатът е страхотен. Моите деца искат за закуска само руски палачинки :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кеф, кеф, кеф! Най-много ме радва, когато някой ми напише, че на децата им е харесало! Много, много ти благодаря, Любче! Да им е сладко на децата, че и на мама покрай тях!

      Изтриване
  34. Направих ги вчера за следобедна закуска на децата 😁.Удвоих дозата, получиха се превъзходни блини 😋.Благодаря Йоли 😘. Поздрави: Гери Аврамова 😁

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че са ти харесали блините, Гери! Благодаря ти за доверието и че се отби при мен с този хубав коментар!

      Изтриване
  35. Йоли, тази рецепта ме плени. Би ли ме посъветвала с какво безглутеново брашно да ги направя?. Всичко, каквото съм правила от твоя блог, е страхотно. Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много си мила, Ани! Благодаря ти от сърце за думите и доверието. Ще се радвам, ако и блините ти харесат. Моляте да ме извиниш, но нямам никакъв опит с безглутиновите видове брашно. Даже не съм ги и опитвала на вкус. Ще трябва сама да прецениш, не искам да те подвеждам.

      Изтриване