Продукти
125 г меко масло
1 ч.ч. захар
2 яйца
200 мл прясно мляко
2 с.л. какао
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 ванилии
12 -14 меки карамелови бонбона - тип "Лакта"
100 г фино безсолно крема сирене
Приготвяне
* Разбийте на крем захарта с маслото и прибавете яйцата. Постепенно налейте прясното мляко. Накрая сипете и брашното, пресято с какаото, бакпулвера и ванилията.
* Напълнете с тестото хартиени формички за мъфини 2/3 от обема им. В средата сложете по 1 ч.л.от сиренето, а върху него по един бонбон. Върху бонбона сипете по 1 с.л. от тестото.
* Изпечете кексчетата в предварително загрята на 170* фурна. Като са леко топли карамелът е стопен и е като сос, а сиренето си остава плътно. Ако ползвате по-твърди бонбони те ще си останат цели, аз май тях ги обичам повече. Да ви е сладко!
Източник - сп."Меню"
.
:) Oбичам ги тези тричките, Йоли! :)
ОтговорИзтриванеИзглеждат така изкушаващо вкусни, че от както ги видях си мисля вече само за тях и не мога да спра да преглъщам! :)
Вкусно,особено с добавката на крема сирене и шоколадовия вкус.Слънчева седмица!!1
ОтговорИзтриванеаз си падам по лакта бонбонките :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и .....
Хубаво да си изкараш, Йоли!
Чудесни са Йоли
ОтговорИзтриванеПоздравления
BRAVO !!!
ОтговорИзтриванеХей и аз го имам този брой на Меню, а изненадата, когато те видях на страниците му беше невероятна! :-)
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглеждат тези кексчета, с не се съмнявам за вкуса!
Хубава седмица, Йоли!
Както винаги: радост за сетивата!
ОтговорИзтриванеИзкусителни, красиви, впечатляващо поднесени..!
Сърдечен поздрав, приятелко :-)
Мили приятели,нямате си представа как ме радвате.Повярвай те ми,удоволствието наистина е изцяло мое.Не ми благодарете вие,аз ви благодаря от сърце,че осмисляте всяко мое кулинарно предложение.
ОтговорИзтриванеЙоли,
ОтговорИзтриваневкусни и ароматни -
а и с бонбоните - неустоими.
Целувки, Диана
Отново изкушение!И отново прекрасно!
ОтговорИзтриванеА как обичам карамел...
Поздрави!
Йоли, страхотна комбинация, ще се пробва! :-)
ОтговорИзтриванеОх,с тия мъфини ме разсипвате.
ОтговорИзтриванеОт известно време са любимите ми десертчета...събрах толкова рецепти,а ако мога да събера и време, за да ги опитам всичките... :-)
Прекрасни са ,Йоли!
Спокоен уикенд!
Благодаря ви момичета.Много ме радвате с коментарите си.
ОтговорИзтриванеОтново си се постарала, Йоли!
ОтговорИзтриванеДоста примамлива рецепта :)
Но имам едно питане - къде ли не търсих тези хартиени формички за мъфините, и никъде не ги откривам, дали можеш да ме посъветваш къде мога да ги открия? :)
Е,анонимен .... чак пък да съм се постарала ... рецептата все пак е на сп.- "Меню",не е моя. Благодаря ти за похвалата. А такива хартиени формички можеш да намериш със сигурност в "Кауфланд" , "Пикадили" , Елемаг" и магазина на "Кадемлия"6 в кв.Редута.
ОтговорИзтриваненаистина са страхотни на вкус :-)
ОтговорИзтриванеmikiblue , благодаря за добрата оценка.Много,много се радвам. Да ти е сладко.
ОтговорИзтриванеМнооого вкусно:)А какво сирене изплозваш?
ОтговорИзтриванеВ кексчетата ползвам най-обикновено българско крема сирене.Хубавото е ,че е леко соленичко и става много приятно като вкус.Опитай.Не е нужно да се купуват скъпи вносни видове крема сирене.
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли,
ОтговорИзтриванеби ли ми казала колко време приблизително им трябват на кексчетата да се опекат.
Благодаря ти предварително!
Кексчетата се пекат бързо, мънчки са. 15-20 минутки максимум и са готови. Пробвай с клечица и ако не остава несто по нея значи са готови.
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли, правих кексчетата за рождения си ден. На вкус станаха страхотни, обаче бонбона ми пада на дъното, не на всички кексчета, нещо бъркам, има ли нещо по особено в пълненето им? Иначе колегите много ги харесаха.
ОтговорИзтриванеКакво да ги кажа Гале... от бонбоните си зависи.И при мен така става някой път.Все са различни,понякога идват малко по-тежички и падат на дъното.И аз не знам кои са най-подходящите бонбони за това.Благодаря,че опита.Много си мила!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Йоли!
ОтговорИзтриванеКексчетата изглеждат неустоими вкусни. Мисля това да е следващата рецепта от прекрасния Ти блог, която ще приготвя. Искам само да Те попитам какво крем сирене да използвам "Филаделфия" или старото българско крема сирене, което познаваме от деца. Ако можеш да ме посъветваш същото и за бонбоните, защото май "Лакта" вече няма от години по магазините и на последно място да те попитам глазурата с, която си украсила кексчетата на снимката от какво е направена.
Благодяря Ти от сърце за чудесните рецепти, с които ни радваш нас, всички твои читатели!
Лека Вечер :-)
Благодаря ти много за милите думи.Много съм щастлива,че ти харесват рецептите тук.Кексчетата са хубави,малко по-интересни са,да.Заради пълнежа само,иначе са си най-обикновени кексчета.Можеш да ползваш всякакво крема сирене.Българското е чудесно,не си давай парите за скъпата Филаделфия,освен,ако горещо не я предпочиташ.Лакта има абсолютно навсякъде.Прави я захарния завод в Горна Оряховица.Ще я намериш при бонбоните в пликчета във всеки супер.Пак пише лакта като едно време.Лошото е,че не са така хубави и меки,по-ронливи са и не миришат така силно на карамел като старите.Е,като няма други ... давай с тях,това е.Глазурата пак си е от крема сиренето,разбито с пудра захар и ванилия и малко вода или мляко,колкото да стане по-течно.Ами пожелавам ти приятно майсторене и да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеСйъпа, Йоли!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ти, от сърце за изчерпателния отговор. Обещавам да Ти пиша как са се получили кексчетата, когато ги направя :-)
Скъпа, Йоли,
ОтговорИзтриванеВчера направих кексчетата и станаха уникално вкусни и красиви :-) Съпруга ми и аз страшно много ги харесахме, за което Ти Благодаря от сърце. Бонбони "Лакта" явно наистина се намират лесно, защото имаше в първия магазин, в който влязох. Единствено малко се притесних при печенето, защото се пекоха половин час и все ми изглеждаха сурови. При мъфини и кексове с какао т.е. когато са кафяви винаги ми е много трудно да разбера кога са изпечени добре.
Още веднъж Ти Благодаря от все сърце за вкусните рецепти и съветите, които ни даваш тук към тях.
Поздрави и хубав уикенд :-)
Цвети
Ако знаеш колко се радвам,Цвети!Много ти благодаря.Чудесно е като се получават добре нещата!Нямаш ли усещането,че сегашната Лакта е по-твърда от преди?Имам предвид,че някак си се троши,суха е,а не мека и кремообразна като старата.Както и да е.Може би носталгия по миналото?Поне по някои продукти... ха,ха.Да ви е сладко и пак мерси!
ОтговорИзтриванеЙоли, мога да кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ за всички чудни вкусотии, с които ни изненадваш и даряваш. Всичко е превъзходно, така вкусно и красиво, което правиш!
ОтговорИзтриванеТези кексчета с карамел ги правя вече за не знам кой път. Страхотни са, моето семейство и приятелите ни ги харесват много. Вкусът им е толкова вълшебен, както и маковите кексчета, които също съм правила, за тях пък нямам думи! Просто имат специфична уникалнос.
Чудесна дарба имаш, Йоли! Няма нищо по-красиво и добро на земята, от това да доставяш толкова полезна и красива радост на хората около себе си.
Сърдечни поздрави от мен с пожелание за двойна доза успех и благодат в тия начинания. :)
Диди
Благодаря ти Диди, много си мила.Радвам се,че сте харесали кексчетата.Наистина са по-различни,може би,защото има пълнеж в тях стават по-сочни.Да ви е сладко и пак благодаря.
ОтговорИзтриванемного хубави
ОтговорИзтриванеОткрих преди няколко дни тази рецепта, днес ги направих.Преживях малък шок като сипах млякото при сместа от яйца, захар и масло и за мой ужас, сместа сякаш се пресече, раздели се на крем и нещо подобно на мляко...На вкус и двете части бяха ок, нямаше онзи дъх на развалено мляко и реших да продължа по рецепта...За щастие получиха се вкусни и много интересни мъфини.
ОтговорИзтриванеБлагодаря много за рецептата, а ако някой може да ми каже, защо се разделиха така продуктите, ще съм още по-благодарна :)
Здравей Ваня. Първо да ти благодаря, че направи кексчетата. И че са се харесали, разбира се. Много се радвам!
ИзтриванеИзобщо не се притеснявай, много често става така и е съвсем нормално. Даже винаги така става, като се смесва студена течност към маслен крем. Веднага, след като сипеш брашното тестото става гладко и хомогенизирано. Това е нормален процес, маслото веднага се втвърдява от студената течност и не може да я поеме. Няма страшно, това не е маслен крем за торта, а тесто за сладкиш. Грешка няма. Благодаря ти отново.
Много вкусни! За първи път правя мъфини и избрах правилната рецепта. Благодаря!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Ники! Много се радвам, че ти харесаха кексчетата. Да са ти сладки!
Изтриване