неделя, 10 януари 2010 г.
Сладкиш с карамелизирани ядки и грозде
Продукти
за блата
120 г. меко масло
120 г. пудра захар
2 бр. яйца
200 г. брашно
1 пак.ванилия
за заливката
90 г.меко масло
130 г.захар
75 г.мед
60 мл.течна сметана
180 г.миск от ядки по избор
1 ч.ч.зърна черно грозде
Приготвяне
* Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Прибавете яйцата,а след това и брашното и ванилията. Сипете тестото в тавичка,намазана с масло и поръсена с брашно. Върху тестото наредете зърната грозде. Ако желаете предварително махнете семките. Изпечете подложката до бледо розово в предварително загрята на 170*фурна.
* За заливката сложете всички продукти без ядките в тефлонов съд. След като сместа кипне добавете и тях. Оставете 1-2 мин.всичко да поври като бъркате непрекъснато.
* Сипете карамелената смес върху изпечената подложка и печете още 5 мин.на същата температура. След като сладкиша изстине го нарежете на квадрати.
Това е един комбиниран сладкиш от две мои стари рецепти (заливката е от флорентините,а тестото е от сладкиша с кокос). Получи се изумително вкусен сладкиш.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ох, чудя се кое повече ми харесва - сладкишчето или аранжировката... :)))
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглеждат :)
Невероятен и много апетитен! Мммм...
ОтговорИзтриване:)
Поредното сладко изкушение, Йоли!
ОтговорИзтриванеМного ми допада.
Спорна и усмихната седмица :-)
П.П. Имаш награди при мен.
Йоли,
ОтговорИзтриванестрахотно предложение.
Аромати, вкусове, аранжировка -
така, както само ти умееш!
Целувки, Диана
Благодаря ви момичета.Радвам се,че ви хареса. А е и много вкусно,опитайте и вие.
ОтговорИзтриванеPozdraviavam te za tozi sladkish! Mnogo, mnogo, mnogo vkusen!!! Vuzhitena sam! Stava mi edin ot lubimite! A i e tolkova lesen za prigotviane! Preporuchvam go goreshto na vsichki!!! Blagodaria za receptata!
ОтговорИзтриванеУау,Дианка .... толкова ме зарадва.Благодаря ти за прекрасните поздравления.И на мен ми е много любим този сладкиш.Обожавам комбинацията .... масло,ядки и карамел.Още веднъж ти благодаря за доверието и да ти е сладко.
ОтговорИзтриване