Продукти за 4 порции
600 г свинско контра филе
150-200 г свинска пушена шунка, нарязана на тънки листчета
1 опаковка сирене "Ементал"за тост сандвичи
200 г пресни гъби
50 г масло
50 г настърган пармезан
50 г настърган грюер или друго твърдо ароматно сирене
200 мл пълномаслена сметана (заквасена или течна)
100 мл бяло сухо вино
1 чл нишесте
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
* Нарежете месото на тънки филийки и ги изтънете като ги начукате с чукче за пържоли. Посолете и подправете с черен пипер. Върху всяко парче месо сложете по едно парче шунка и по едно листче от сиренето за тост. Завийте ги на рулца и ги подредете едно до друго в намазана с масло тавичка.
* Между руладите наредете гъбите нарязани на едри парчета.
* С тел за разбиване разбъркайте на хомогенна смес сметаната, виното, двата вида сирене и нишестето. Овкусете със сол и пипер.
* Излейте соса върху месото. Сосът трябва да покрие месото. Ако обичате по-сочни ястия увеличете съставките за заливката. Дали е достатъчно сочно според вашия вкус можете да прецените по време на печенето и да добавите още малко сметана или вино.
* Загрейте фурната на 200*. Нарежете маслото на малки парченца върху заливката. Изпечете ястието в горещата фурна за около 40 - 45 минути. Да ви е сладко!
Много хубаво ги нареждаш в съдинката,Йоли и както винаги вкусна рецепта:)Поздрави:)))
ОтговорИзтриванеЧудесия!
ОтговорИзтриванеАбсолютно убедена съм, че тук фразата 'да си оближеш пръстите' важи с пълна сила!
Страхотна си, Йоли! Прегръщам те :-)
Йоли, страхотни са рулцата!
ОтговорИзтриванеИнтересни, лесни и вкусни!
Сърдечен поздрав :-)
Йоли,
ОтговорИзтриванечудесна рецепта и апетитни снимки -
/дори за мен/.
Поздрав и хубава вечер, Диана
Благодаря за добрите отзиви,момичета.Радвам се,че ви харесва.Наистина стана много лесно и вкусно.
ОтговорИзтриванеНевероятно вкусно изглежда! Със сигурност ще опитам тези апетитни руладини!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави :-)
Хармония от сирена...много вкусна рецепта, Йоли, поздравление!
ОтговорИзтриванеЕдна вечер видях рецептата, на другия ден вече я бях приготвила.Стана доста сполучливо, у дома много я харесаха!Продължавай да ни радваш с кулинарни изкушения! :)
Ирина,Деница .... благодаря ви,момичета.Радвате ме,че харесахте това ястие.И на нас в къщи много ни допада.
ОтговорИзтриванеДеница,от сърце ти благодаря,че си приготвила това ястие.Много ме зарадва.Да ви е сладко.
Хайде сега една усмивка от мен
ОтговорИзтриванеХубава седмица!
I az napravih tezi ruladini! Stanaha mnogo vkusni! Iziadoha se vednaga, nishto ne ostana za sledvashtia den! Blagodaria za receptata!
ОтговорИзтриванеПепи,Диана .... момичета ... прегръдка за вас!!!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Йоли!
ОтговорИзтриванеРедовно чета рецептите ти и с удоволствие ги пробвам когато имам време за кулинарни подвизи. Опитах и тази, но нещо не се получи както трябва. Сметаната се пресече и стана парцалив сос със суроватка. Според рецептата сложих тавичката в загрятата на 200 градуса фурна, но 25 минути доникъде не стигнаха и беше още доста сурово. Къде съм сбъркала? :|
С благодарности за вкусните и прекрасни рецепти, които публикуваш,
Вени
О,Вени, толкова съжалявам да чуя това. Незнам защо така се е получило. Прегледах рецептата, че съм я позабравила. Доста стара е. Прегледах и коментарите. Две дами са я правили и пишат, че е било добре. Сметаната няма как да се пресече и да стане на парцали, ако е добра като годност. Особено като има сирене и нишесте в нея. При теб се е отделило маслото от водата в сметаната и затова така е станало. Определено мисля, че причината е в сметаната. Аз доста ползвам подобни сосове, дали са печени или варени няма значение. Пресича се, само, ако сметаната е кофти. За печенето - принципно контра филето е много нежно и крехко месо, което иска минимална топлинна обработка. Може би наистина трябва да е малко по-дълго от 20 минути, права си. Ще го поправя в рецептата. Както ми обясняваш, никъде, абсолютно никъде не си сбъркала. просто понякога се получават и такива неща. Моля те да ме извиниш, ако аз нещо съм те подвела неточно. Ще направя отново рецептата и ще коригирам всички неточности. Благодаря ти, че опита. Много си мила!
ИзтриванеТази рецепта е страхотна, реших да я опитам, защото обичам всички продукти в нея и рулцата станаха много много вкусни, разбира се спазила съм всичките ти пропорции, но наистина и аз го приготвих за около 40минути. Страхотна си Йоли :-)
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че я опита и най-вече, че ти хареса. Благодаря ти. Ще взема да променя времето за печене в рецептата. Явно наистина са нужни 40 минути.
ИзтриванеКакво е нишестето?
ОтговорИзтриванеНяма абсолютно никакво значение. Царевично, пшеничено, оризово... все ще свърши една и съща работа като сгъстител. Затова не съм посочила, нека всеки сложи това, което има у дома. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.
ИзтриванеЗдравей, Йоли! Сготвих това ястие преди много време и се получи страхотно, ароматно и сочно заради сирената. Даже се учудвам, че не съм написала нищо тук, имам и снимки, но не мога да ги кача. Препоръчвам силно това ястие за гости или всякакви други случаи! :-)
ОтговорИзтриванеЕх, че си мила, Танче! Много се радвам, че ти харесаха руладините! Благодаря ти от сърце за доверието, хубавите думи и препоръката!
ИзтриванеМоля моля :-) Пак ще пиша, като сготвя нещо друго ;-)
Изтриване