сряда, 13 януари 2010 г.

Руладини в ароматен сирене сос



Продукти за 4 порции


600 г свинско контра филе
150-200 г свинска пушена шунка, нарязана на тънки листчета
1 опаковка сирене "Ементал"за тост сандвичи

200 г пресни гъби

50 г масло
50 г настърган пармезан
50 г настърган грюер или друго твърдо ароматно сирене
200 мл пълномаслена сметана (заквасена или течна)
100 мл бяло сухо вино
1 чл нишесте
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

* Нарежете месото на тънки филийки и ги изтънете като ги начукате с чукче за пържоли. Посолете и подправете с черен пипер. Върху всяко парче месо сложете по едно парче шунка и по едно листче от сиренето за тост. Завийте ги на рулца и ги подредете едно до друго в намазана с масло тавичка.

* Между руладите наредете гъбите нарязани на едри парчета.






* С тел за разбиване разбъркайте на хомогенна смес сметаната, виното, двата вида сирене и нишестето. Овкусете със сол и пипер.

* Излейте соса върху месото. Сосът трябва да покрие месото. Ако обичате по-сочни ястия увеличете съставките за заливката. Дали е достатъчно сочно според вашия вкус можете да прецените по време на печенето и да добавите още малко сметана или вино.






* Загрейте фурната на 200*. Нарежете маслото на малки парченца върху заливката. Изпечете ястието в горещата фурна за около 40 - 45 минути. Да ви е сладко!


20 коментара:

  1. Много хубаво ги нареждаш в съдинката,Йоли и както винаги вкусна рецепта:)Поздрави:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесия!

    Абсолютно убедена съм, че тук фразата 'да си оближеш пръстите' важи с пълна сила!

    Страхотна си, Йоли! Прегръщам те :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, страхотни са рулцата!
    Интересни, лесни и вкусни!

    Сърдечен поздрав :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Йоли,
    чудесна рецепта и апетитни снимки -
    /дори за мен/.
    Поздрав и хубава вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за добрите отзиви,момичета.Радвам се,че ви харесва.Наистина стана много лесно и вкусно.

    ОтговорИзтриване
  6. Невероятно вкусно изглежда! Със сигурност ще опитам тези апетитни руладини!

    Сърдечни поздрави :-)

    ОтговорИзтриване
  7. Хармония от сирена...много вкусна рецепта, Йоли, поздравление!
    Една вечер видях рецептата, на другия ден вече я бях приготвила.Стана доста сполучливо, у дома много я харесаха!Продължавай да ни радваш с кулинарни изкушения! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Ирина,Деница .... благодаря ви,момичета.Радвате ме,че харесахте това ястие.И на нас в къщи много ни допада.

    Деница,от сърце ти благодаря,че си приготвила това ястие.Много ме зарадва.Да ви е сладко.

    ОтговорИзтриване
  9. Хайде сега една усмивка от мен

    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  10. I az napravih tezi ruladini! Stanaha mnogo vkusni! Iziadoha se vednaga, nishto ne ostana za sledvashtia den! Blagodaria za receptata!

    ОтговорИзтриване
  11. Пепи,Диана .... момичета ... прегръдка за вас!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Здравей, Йоли!
    Редовно чета рецептите ти и с удоволствие ги пробвам когато имам време за кулинарни подвизи. Опитах и тази, но нещо не се получи както трябва. Сметаната се пресече и стана парцалив сос със суроватка. Според рецептата сложих тавичката в загрятата на 200 градуса фурна, но 25 минути доникъде не стигнаха и беше още доста сурово. Къде съм сбъркала? :|
    С благодарности за вкусните и прекрасни рецепти, които публикуваш,
    Вени

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О,Вени, толкова съжалявам да чуя това. Незнам защо така се е получило. Прегледах рецептата, че съм я позабравила. Доста стара е. Прегледах и коментарите. Две дами са я правили и пишат, че е било добре. Сметаната няма как да се пресече и да стане на парцали, ако е добра като годност. Особено като има сирене и нишесте в нея. При теб се е отделило маслото от водата в сметаната и затова така е станало. Определено мисля, че причината е в сметаната. Аз доста ползвам подобни сосове, дали са печени или варени няма значение. Пресича се, само, ако сметаната е кофти. За печенето - принципно контра филето е много нежно и крехко месо, което иска минимална топлинна обработка. Може би наистина трябва да е малко по-дълго от 20 минути, права си. Ще го поправя в рецептата. Както ми обясняваш, никъде, абсолютно никъде не си сбъркала. просто понякога се получават и такива неща. Моля те да ме извиниш, ако аз нещо съм те подвела неточно. Ще направя отново рецептата и ще коригирам всички неточности. Благодаря ти, че опита. Много си мила!

      Изтриване
  13. Тази рецепта е страхотна, реших да я опитам, защото обичам всички продукти в нея и рулцата станаха много много вкусни, разбира се спазила съм всичките ти пропорции, но наистина и аз го приготвих за около 40минути. Страхотна си Йоли :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че я опита и най-вече, че ти хареса. Благодаря ти. Ще взема да променя времето за печене в рецептата. Явно наистина са нужни 40 минути.

      Изтриване
  14. Какво е нишестето?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма абсолютно никакво значение. Царевично, пшеничено, оризово... все ще свърши една и съща работа като сгъстител. Затова не съм посочила, нека всеки сложи това, което има у дома. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.

      Изтриване
  15. Здравей, Йоли! Сготвих това ястие преди много време и се получи страхотно, ароматно и сочно заради сирената. Даже се учудвам, че не съм написала нищо тук, имам и снимки, но не мога да ги кача. Препоръчвам силно това ястие за гости или всякакви други случаи! :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, че си мила, Танче! Много се радвам, че ти харесаха руладините! Благодаря ти от сърце за доверието, хубавите думи и препоръката!

      Изтриване
    2. Моля моля :-) Пак ще пиша, като сготвя нещо друго ;-)

      Изтриване