Продукти
за подложката
2 пакета чаени бисквити с мед и масло
100 г предварително запечени безсолни лешници
125 г меко масло
за пълнежа
250 г рикота
3 яйца
400 г заквасена сметана
140 г захар
1 ванилия
настъргана кора от 1 лимон
за глазурата
300 г пресни ягоди
250 г леко затоплен ягодов конфитюр или ягодово желе
Приготвяне
* Сложете в блендер бисквитите и ядките. Смелете ги на парченца, прибавете маслото и смелете още малко за да получите маслени трохи. Не правете сместа много фина, хубаво е да се усещат парченца лешници и хрупкави бисквитки. Постелете дъното и стените на тортена форма с хартия за печене и сипете маслените трохи. С пръсти оформете сместа на блат като притискате добре за да слепнат трохите. Направете достатъчно висок борд, който да послужи като ограничител на пълнежа.
* В купа разбийте с миксер рикотата заедно със захарта, лимоновата кора и ванилията. Прибавете яйцата, разбъркайте, а накрая сипете и сметаната. Объркайте всичко добре и сипете крема в бисквитената подложка.
* Изпечете чийзкейка в предварително загрята на 170*фурна . Не мога да кажа с точност колко е времето за печене, но може би е някъде между 40-50 мин. Трябва да добие приятно златиста коричка. Не се тревожете, че пълнежа е още мек. Точно така и трябва - леко да се движи при разклащане. Когато изстине той ще се стегне и ще стане кремообразен. Ако го препечете има опасност да стане твърд и сух като сирене.
* След като чийзкейка се охлади добре го намажете с малко затоплен конфитюр. Най-добре е да го оставите да престои една нощ в хладилника.
* Най отгоре наредете ягодите, нарязани на парченца и намажете с останалия конфитюр. Да ви е сладко!
.
Ах, разкошотия, искам да го излапам целия тоя кейк ли е, чийз ли е, каквото и да е.....
ОтговорИзтриванеИзглежда невероятно и много, много примамливо!
ОтговорИзтриванеЕдин от предпочитаните ми вкусове, ягода, непременно ще изпробвам тази рецепта!
ОтговорИзтриванеПоздрави:)
Ох разкошен е! Трябва веднага да го пробвам. Трябва да подаря нещо на един колега на мъжът ми. Мислех за торта, но... Като го видях този чийз кейк, мисля че ще направя него. Поздрави и успешна седмица. :)
ОтговорИзтриванеЙоли,
ОтговорИзтриванетолкова красиво, нежно и елегантно, както Ти умееш да го направиш!
Чудесна рецепта и изпълнение,
поздрав и целувки, Диана
Йоли,
ОтговорИзтриванеама може ли толкова апетитно да е?!!!
Прегръдки!
Вълшебен...
ОтговорИзтриванеМного красиво и вкусно, Йоли~!
ОтговорИзтриванеПоредното изкушение, че и сезонно....
Момичета,балсам сте за мен,да ... така си е. Благодаря ви ,че така умеете да ме радвате.Прегръщам ви всичките.
ОтговорИзтриванеЙоли,
ОтговорИзтриванечиизкейка изглежда упомрачително вкусен...Мммм,благодаря за споделената рецепта.
Ох,толкова съблазнително изглежда.
ОтговорИзтриванеИмам една кутийка ягоди в хладилника и тъкмо се чудех в какво да ги превърна.
Нямам заквасена сметана в момента, само сладкарска ,но ще импровизирам.
Усмихнат ден,Йоли!
Йоли, вие с Дими май сте в чийзкейков изкусителен заговор, тя с лимоново, а ти с ягодово изкушение :)
ОтговорИзтриванеИзглежда невероятно, а и вкусът му със сигурност ще е прекрасен!
За мен ще бъде чест, ако приемеш тази награда
Усминати и успешни дни : Лети
Дани,Краси,Лети .... прегръщам ви.Благодаря ви мили момичета.
ОтговорИзтриванеЙоли, страхтен е чийз кейка! Толкова изкушаващ!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав с пожелание за пролетно настроение и много усмивки :-)
Йоли, мило момиче, страшно ми хареса твоето изкушение и ще го пробвам в най-скоро време! Така апетитно с тези свежи ягодки!!!! Истинско пролетно предложение, миличка! Благодаря от сърце! Прегръщам те с обич!
ОтговорИзтриванеBlagodaria za strahotnata recepta! Toku shto vecheriahme i deserta beshe tozi sladkish!!! Mnogo mi haresa! Naistina velikolepna recepta!!! Samo edno vaprosche-razteche mi se krema, da ne bi da ne sam go pekla dostatuchno??? Poneje shte se pravi pak i iskam da znam za sledvashtia pat! Blagodaria!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Тони,много си мила с мен.
ОтговорИзтриванеАх,Илина,вече видях твоя сладкиш направен.Изглежда наистина великолепно.Благодаря,скъпа.
Дианка,така се радвам,че си го направила.Страпотна си ми ти,заклет фен имам в твое лице.Много,много ти благодаря,че така ме радваш винаги.Сега за сладкиша ...добре ли го остави да изтине?Трябва да е съвсем студен,хубаво е като се охлади да престои няколко часа в хладилника.Но ако си го направила това може наистина да увеличиш малко печенето като времетраене.Всяка фурна е различна и аз винаги избягвам да пиша точно време при печене.
Pak shte go napravia skoro i shte dokladvam, az mislia che nai-veroiatno poradi dvete prichni taka se poluchi, no pak beshe mnogo vkusen! :)))
ОтговорИзтриванеЙоли правих чийзкейка, е нямам думи да го опиша СТРАХОТЕН Е! Такъв хубав чийзкейк не съм яла и в най- добрите заведения. Ще го правя много пъти още, благодаря ти за прекрасната рецепта :)!
ОтговорИзтриванеОооооооооооооооо,така се радвам!!!!! Да ти е сладко,много ме зарадваха думите ти.Усмихна денят ми,щастлива съм!!!!
ОтговорИзтриванеДнес, за неделното кафе, приготвих това пролетно изкушение....Разкошна рецепта, Благодаря ти много,Йоли. А кремът е толкова лек и вкусен, че мога да изям половината чийзкейк:)
ОтговорИзтриванеСладурка!Дай бързо една ягодка!
ОтговорИзтриванеНямам думи каква прелест е тази вкуснотия.Направих я вчера,престоя в хладилника и днес я изядохме. Рикотата си я направих у дома стана много сполучлива. Поздравления за рецептата. Всичко,което виждам тук е толкова хубаво!
ОтговорИзтриванеНаистина ли Марианче? О,така се радвам. Моля те, кажи как си направи рикотата? И аз съм мераклийка. Благодаря ти от сърце мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря от сърце, мила Йоли! Прекрасна рецепта. В момента правя ягодовия чийзкейк. Надявам се, че ще успея да го направя като теб.
ОтговорИзтриванеЧудно Кате.Много се надявам да се получи добре.Благодаря ти много мила.
ОтговорИзтриванеСтана наистина невероятно вкусен и красив чийзкейк, страхотен е, когато престои една нощ в хладилника! Благодаря!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Миленка. Да ви е сладко! Много си мила!
ОтговорИзтриванеСтрахотен кейк, опитахме го с праскови, а утре ще направя с череши също!
ОтговорИзтриванеЙоли, благодаря, че споделяш толкова много страхотни рецепти с всички!
Аз съм ти голям почитател :)
Калина
Страшно се радвам,че ви е харесало,Калина.Дъа ви е сладко и благодаря.
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванечийкейкът Ви изглежда страхотен, много искам да го направя, снабдила съм се с всички нужни продукти, но ме интересува само колко е диаметърът на формата, която сте изпозвали; Дали си спомняте? Благодаря предваритено за отговора!!!
С почитание към Вас и рецептите Ви: Ивелина
Здравей Ив.Благодаря ти за топлите думи.Много се радвам,че си решила да опиташ този сладкиш.Ще чакам отзивите ти после.
ОтговорИзтриванеТортената форма,която ползвам е стандартна - 22 или 24см е.Но и по-малка или по-голяма,ако имаш,не е беля.Успех и да ти е сладко!
Йоли, благодаря ти за прекрасната рецепта!Страхотен стана чийз кейка! В къщи всички много го харесаха! Продължавам да експериментирам с твоите рецепти!
ОтговорИзтриванеЖелая ти много усмивки, щастие и любов!
От Лия :)
Много ми харесват такива кратки и звучни имена като твоето.Лия ... отворено звучи,като музика е.И аз ти благодаря мила за хубавите думи.Да ви е сладко!И наистина продължавай!Много ме радваш!
ОтговорИзтриванеЙоли, страхотна рецепта, благодаря ти! За първи път правих чийз кейк и стана невероятен, рецептата ти обра овациите вкъщи. С удоволствие ще опитам още твои рецепти.
ИзтриванеОт Мартина
Браво Марти.Много се радвам,че се е получил хубав сладкиш!Да ви е сладко на всички и много ти благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравейте всички,от 2 дена ровя за рецепти на чизкей и понеже е сезона на ягодите, написах "ягодов" в един момент и излезе този прекрасен ягодов сладкиш.И знаете ли кое е най-хубавото и моя изглежда също толкова прекрасно и вкусно.Благодаря Йоли.Страхотна рецепта!!!!
ОтговорИзтриванеМила Йоли, обожавам чийзкейк, но никога не съм се осмелявала да го приготвя сама, защото ми се струваше много трудно.Но ето, че вчера се престраших и твоята рецепта отново се оказа невероятна. Като казвам невероятна имам предвид Лесна, Вкусна, Оригинална. Скоро имам рожден ден и вече е решено каква ще е тортата.Сигурна съм че ще очаровам гостите си. Весел и спорен ден!
ОтговорИзтриванеО,момичета,толкова ме зарадвахте! Щастлива съм, че опитахте сладкиша!Да ви е сладко и много,много свежо през целия ягодов сезон!Благодаря ви!
ОтговорИзтриванеЗдравей,никога до сега не съм вярвала на готварски блогове и т.н.,защото не мога да готвя и каквото и да направя винаги е провал.ОБАЧЕ...този път...ФУРОР...толкова добре си го описала и със снимки-чийзкейка стана невероятен,много вкусен и божествен.Живяла съм 1г в Америка и мога да кажа че вкусът е същият-благодаря ти много.Вече си имаш още един фен в мое лице.До скоро-Зорница Цанева
ОтговорИзтриванеЗори,Зори!!! Знаеш ли как ме зарадва?Така искрено и радостно звучат думите ти.Благодаря ти от сърце!Много с радвам,че е станал хубав чийза.А сравнението ти с американските ... страхотна чест е за мен!
ОтговорИзтриванеМного поздравления и от мен Йоли. Такава вскусотия би зарадвала и най-големия темеруд. Хора като теб да са живи и здрави, за да могат по-дълго да доставят радост. Това е повече от един чийзкейк - старанието ти е оценено
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Крис.Много,много си мил.Да ти е сладко!
ОтговорИзтриванеЙоли, много ти благодаря за рецептата. Много обичам чийзкейк и го приготвям по твоята рецепта вече няколко пъти.Страхотен е!Много ми се иска да опитам шоколадов чийзкейк и тъй като съм уверена в тази рецепта, според теб дали е възможно да я използвам, като заменя бисквитите с шоколадови и добавя шоколад към основната смес?Нямам почти никакъв опит в кулинарията и не знам дали би се получило.Ще се радвам, ако споделиш твоето мнение и препоръка.
ОтговорИзтриванеПоздрави
Таня
Здравей, Йоли! Правила съм го този чийзкейк и стана просто невероятен!!! Отдавна търся хубава рецепта за чийзкейк с бял шоколад (защо не с два или три вида шоколад). Ще съм ти много благодарна, ако си правила нещо подобни и споделиш с нас! Благодаря!
ОтговорИзтриванеИва
Иве, имам един малинов с бял шоколад.Ако му изнамеря снимките ще го пусна обезателно. Много хубав става.Благодаря ти,много си мила.
ОтговорИзтриванеЙоли, аз съм голяма твоя фенка и обожавам чийзкейк. Скоро имам рожден ден и искам да направя твоя ягодов чийзкейк. Искам да те попитам, колко трябва да увелича количеството на продуктите, защото формата ми е 28 см и ме е страх с тези пропорции да не стане прекалено тънък? Благодаря предварително! Весели празници!
ОтговорИзтриванеКате,увеличи ги с 1/2.Двойна доза ще е много.Няма да има проблем така,давай смело.Благодаря ти много и светли празници и на теб.
ОтговорИзтриванеЙоли, направих чийзкейкът и получих отлични оценки. Направих някои промени в съответствие с наличните ми продукти - използвах орехи за блата, не намерих рикота и затова използвах котидж, а сладкото отгоре беше от сини сливи, но въпреки това резултатът беше страхотен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за рецептата, това е най-сполучливият ми чийзкейк до сега! Поздрави
Браво Кате! Много се радвам, че се е получило добре. Благодаря ти и весела Нова година!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Искрено се възхищавам на таланта ви! Искам да попитам дали според вас е възможно да заменя сиренето "Рикота" с "Филаделфия". Благодаря предварително!
ОтговорИзтриванеЕва
Здравей Еви.Благодаря ти за хубавите думи.Много ще се радвам,ако опиташ този сладкиш.Разбира се,че можеш да смениш Рикота с Филаделфия.И с Маскарпоне можеш да смениш,ако искаш.Принципно това да трите вида сирене,които се ползват за чийз кейк.С Филаделфия ще стане по-мазно и по-богато на вкус.С Рикота е по-леко.Както прецениш,всякак е прелестно на вкус.Приятно готвене ти желая.
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря за бързия и подробен отговор! През уикенда ще направя твоя чийз кейк:))Желая ти здраве и вдъхновение!
ОтговорИзтриванеЙоли, предстои ми направата на този прекрасен десерт - днес. И тъй като ми е важен поводът, а никога не съм правила печен чийзкейк, имам няколко въпроса. Много ще съм ти благодарна, ако успееш да ми отговориш днес. Та - чийзкейкът ти не се пече на водна баня, нали? Ако го оставя една нощ в хладилник, на следващия ден ли да намажа с конфитюр и да подредя ягодките?
ОтговорИзтриванеЩе очаквам отговора ти. Благодаря предварително и хубав ден!
Гери,радвам се,че ще го опитате.И после ще чакам да ми кажеш дали ви е харесал.Няма смисъл да го печеш на водна баня,аз поне не го правя така.Има и такъв вариант,но трябва много добре да опаковаш с фолио формата за печене,защото пустата вода влиза отвсякъде,не можеш да я спреш.Има си риск при това печене да ти се намокри блата.Но както решиш,водната баня се прави за да стане гладък пълнежа,без шупли.Принципа на крем карамела.При мен си става гладко и без водна баня.Просто не го препичай ,не го изсушавай много.След половин час печене го наблйдавай.Ще започне да се пука отстрани крема,още ще е мек при допир,но така и трябва.Като пипнеш в средата с пръсти трябва да усетиш,че е меко,гумено.Не мисли,че е недоизпечен.Като изстине ще се стегне.Това за печенето.И да,остави го да си престои в хладилника 1 нощ и после го намажи и украси както си решиш.Успех и да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЙоли, жива и здрава да си. Благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Златна си просто!
ОтговорИзтриванеОтивам за продукти и довечера ще майсторя, пък да видим... Ако успея, задължително ще ти се похваля.
Сърдечни поздрави!
Йоли, май се справих. =) И всичко е благодарение на теб. Сърдечни благодарности за чудесната рецепта и помощта!
ОтговорИзтриванеПочерпи се с моя ягодов чийзкейк по случай рождения ми ден и имения ден на майка ми:
http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.com/2013/03/blog-post_23.html
Хубав ден ти желая!
Мила ми Гери,честит рожден ден.Благодаря ти,че го заслади с този чийз кейк.Да е жива и здрава и майка ти.Тя е такава щастливка с теб!Великолепно си го направила,просто е вълшебен!Страхотно се гордея с теб,да си го знаеш това!Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеЙоли, искам да напиша и тук това: сърдечни благодарности. Не знаеш колко мило ми стана от думите ти... Сякаш слушам майчица да говори на детето си. Не знам, просто така ме развълнува топлото ти отношение. Знам, че си прекрасен човек - от отношението ти към всички нас личи, убедих се и на живо, когато имах радостта да се запознаем на представянето на книгата ти (момичето с блога на детелинки, помниш ли).
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря от сърце за всичко! И за прекрасния сладкиш, който просто смая всички. Какви ли не похвали чух, но твоя е заслугата. Благодаря ти, че те има и ти желая много здраве и всичко най-добро - и на теб, и на цялото ти семейство.
Прегръщам те и аз!
Не, нямам заслуги мила. Рецепти има милиони, може и милиарди да са. Но никой не може да дойде и да ги направи вместо теб и като теб. Аз може да дам идея, но оттам нататък всичко е в сръчните ти ръце. А те наистина са сръчни! Браво още веднъж, аплодирам те горещо и още по- горещо те прегръщам, мило ми дете!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Йоли!
ОтговорИзтриванеПравила съм чийзкейк, но рецептата изискваше печене на водна баня. Това се оказа лек проблем, т.к. въпреки внимателното опаковане с метално фолио, във формата все пак влезе вода и основата стана лепкава, а не хрупкава. Да разбирам ли, че твоята рецепта изисква директно печене ?
Поздрави!
Нели
Тобно така, Нели.Давай смело,печи си нормално.Не е нужна водна баня.Просто температурата не трябва да е много висока,това е.И внимавай да не го препечеш,като пипнеш к пръсти в средата на сладкиша трябва да пружинира.като стане така - вади го,не мисли,че е суров.Благодаря ти много.
ОтговорИзтриванеО, не, аз ти благодаря за вниманието и личния подход!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Нели
Страхотен чийзкейк, много се хареса, но не знам защо при мен тази кафеникава коричка се получи чак на 70 минута. Трябваше ли да го извадя по- рано въпреки, че не се беше запекъл от горе. Поздрави Деси
ОтговорИзтриванеДеси,не.Изобщо не я мисли кафявата коричка.Не ти и трябва такава даже.Като пипнеш чийзкейка в средата трябва да пружинира при допир.Тогава го вадиш веднага,трябва леко да се тресе като го разклатиш.Като се охлади добре се стяга и става кремообразен.Всяка фурна е различна,май ти трябва да кажеш как е бил като си го пекла 70 минути.Благодаря ти,че го опита.
ОтговорИзтриванеБих искала да попитам,дали ако сложа в самия пълнеж парченца пресни ягоди ще се получи добре или ще стане прекалено ? Благодаря :)
ОтговорИзтриванеЗдравей, Йоли. Искам да приготвя този чийзкейк, но искам да заменя сиренето Рикота с нещо друго. Какво да е то-Маскарпоне, крема сирене?
ОтговорИзтриванеБлагодаря предварително!
Да, разбира се, че можеш да сложиш ягоди в пълнежа. Само имай предвид, че като се сготвят стават меки, отпускат много вода и се обезцветяват. Но може, нама проблем, ти си реши. Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеВики, рикотата я замени с натурално крем сирене. Филаделфия или друго подобно. Благодаря ти, ще се радвам да опиташ.
Мила Йоли, благодаря за чудесната рецепта ....и за вдъхновението :) Получи се прекрасен чийз кейк!
ОтговорИзтриванеСтрахотно! Толкова се радвам, Кате! Да ви е сладък чийз кейка! Благодаря ти от сърце!
Изтриванес какъв плод мога да заменя ягодите, съответно и конфитюра?
ОтговорИзтриванеАбсолютно с всеки, който обичаш. Няма никакво значение, важното е на теб да ти хареса. Разбира се, колкото е по-ароматен плода, толкова по-вкусно. Поне според мен е така. В момента, със сезонните плодове, добре ще се получи с боровинки, къпини, праскови, малини, круши. Ще се радвам де опиташ, благодаря ти.
ИзтриванеЗдравей,
ОтговорИзтриванеза първи път правя печен чийзкейк и стана много вкусен, но не ми харесва консистенцията му. Получи се много хубав крем,когато разбих рикотата с необходимите продукти и добавих яйцата и сметаната. Приличаше малко на сметана. Но когато изпекох кейка, текстурата ми стана като рикотата преди да й направя каквото и да е. Така ли трябва да се получи?
Здравей. Първо да ти благодаря, че опита сладкиша. Надявам се поне на вкус да ти е харесал. По принцип може има леко спадане в средата след изпичане. Причината не е в съставките или технологията на правене, а в самото печене. Може температурата да не е била добре, висока или ниска. Или да е препечен повече. Като го разряза консистенцията на крема каква беше? Ако е по-суха и не е кремообразна значи е препечен. На тези сладкиши най-голямата им тайна е печенето, нищо друго. Наистина по време на печене средата на чийзкейка трябва да е мека и да поддава при допир с ръка. Да е мека и да прилича на недоизпечена. Благодаря ти още веднъж за доверието. Надявам се следващият път да се получи добре.
ИзтриванеНа вкус беше невероятен! Даже с мама се чудихме дали ще се получи, ако не го печем! Много благодаря за отговора. Още нямам никакъв опит в готвенето, затова за мен беше много важен отговора ти, а и самият блог. Изключително много се радвам, че го поддържаш! Сега съм си харесала торта "Фантазия". Ще я приготвя в петък и ще споделя крайния резултат!
ИзтриванеЗдравей, Йоли!! Приготвих чийзкейка. Прекрасен е. Благодаря за страхотната рецепта.
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ти хареса! Благодаря ти за доверието! Да ви е сладко на всички у дома.
ИзтриванеНай-прекрасната торта, приготвяна хиляди пъти, любима на цялото семейство. Благодаря ти за хубавите рецепти!!!
ОтговорИзтриванеЕх, че хубав коментар! Благодаря ти Здравче! Да ви е сладко на всички у дома!
ИзтриванеТова е най-вкусният чийзкейк, който някога сме опитвали! Цялото семейство го хареса и вече ни е любим! Поздравения да чудесната рецепта!
ОтговорИзтриванеСупер съм щастлива да чуя това! Благодаря от сърце за доверието и хубавите думи. Радавам се, че ви е харесал сладкиша. Да ви е сладко на всички!
ИзтриванеЗдравей, Йоли! Днес за първи път в живота използвам форма с ринг и наравих твоя чийзкейк. Въпросът ми е кога се сваля рингът - накрая, след като съм намазала с конфитюра ли? Да не объркам нещо? Иначе добре изглежда, ще видя и вкуса! Благодаря много за рецептата!
ИзтриванеМного ти благодаря за доверието. Ще се радвам, ако сладкишът ти хареса. Може би ти отговарям късно и вече си свалила и ринга, и сте изяли чийзкейка. Съжалявам, нямах достъп до интернет 2-3 дена. Няма какво да объркаш, може да го намажеш и после да го свалиш, а може и обратното. В случая няма наистина никакво значение. Благодаря ти още веднъж!
ИзтриванеЙоли,благодаря за вкусната рецепта!Твоите винаги са сполучливи и толкова добре описани,че и лаик в кухнята, като мен,може да се справи!Светли празници!
ОтговорИзтриванеСветли празници и та теб и семейството ти! Много, много ти благодаря за доверието и хубавите думи! Радвам се, че нещата се получават добре!
ИзтриванеЗдравейте, чийзкейк рецепти изглежда страхотно. Ще изпробвам рецептата днес. Тук, където живея, няма заквасена сметана, ако я заменя с маскарпоне дали ще се получи крема?
ОтговорИзтриванеРалица
А, къде си, Рали? Няма ли кисела сметана? В някои държави така и казват. Няма смисъл от маскарпоне, направи го с най-нормална течна сметана. Надявам се, че няма да е проблем да я намериш? Благодаря ти, ще се радвам, ако се получи хубав сладкиш и ти хареса.
ИзтриванеВ Италия съм, направих го с маскарпоне и стана чудесен, но ще пробвам и с течна сметана. Може би има някакъв друг заместител подходящ тук, но още не съм се запознала с всичките им млечни продукти, много са.
ОтговорИзтриванеПривет и от мен - страхотен чийзкейк :) С някои промени поради наличностите вкъщи...ползвах какаови бисквити Еверест за подложката а за отгоре имах един ананас, който така и незнаех какво да правя. В крайна сметка го сварих с малко захар и желирах с желатин. Предполагам с ягодките ще е по-добре, но и така си беше страхотен :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Еха, благодаря ти! Чудесно си решила за ананаса. Той е един от плодовете, които са изеални за чийзкейк. Много ме зарадва коментарът ти, благодаря от сърце!
ИзтриванеЧудесен и много вкусен чийзкейк,Йоли!:-)Пак ще го правя.
ОтговорИзтриванеСилвия
Да ти е сладък, Силве! Много се радвам, че ти хареса! Благодаря от сърце!
ИзтриванеЗдравейте, искам да попитам колко са като грамаж бисквитите- има различни пакети и в какъв размер форма го печете?
ОтговорИзтриванеЗдравей Краси. Сладкишът е изпечен в стандартна тортена форма. Не повече от 26 см. А бисквитите не знам колко точно са на грамаж. За съжаление нямам такива в момента. Нали се сещаш, това са си нашите най-разпространени кръгли пакети с бисквити. Но това не е толкова важно. Няма никакво значение дали ще сложиш повече или по-малко бисквити. В единия случай подложката ще стане по-дебела и обратното. Вкусът няма да пострада. Същото важи и за големината на формата за печене. Благодаря те, ще се радвам, ако ти хареса.
ИзтриванеСтана страхотен. Като за първи път правя чийзкейк. Както винаги перфектна рецепта Йоли. Благодаря ��
ОтговорИзтриванеЕх, Мите! Ти пак как ме зарадва, само да знаеш! От сърце тки благодаря!
ИзтриванеВече трети път го правя и винаги е прекрасен, всички които го опитаха са очаровани, дори мъжа ми който не е по сладкото го преполовява. Благодаря за рецептата и прекрасните снимки...
ОтговорИзтриванеЕх, че хубаво! Много, много се радвам, че ви хареса. Благодаря ти от сърце!
ИзтриванеЗдравейте, Йоли! Има ли вариант да го направя с шоколадова глазура, да променя ли нещо и от другите съставки? Благодаря Ви предварително за отговора!
ОтговорИзтриванеПривет и от мен. Много ще се радвам, ако сладкишът ти хареса. Разбира се, че може и с шоколадова глазура. Всичко е въпрос на вкус. Ягодите отлично пасват с тъмен или бял шоколад. А другите съставки на чийзкейка не се променят, само глазурата ще е друга. Най-ползваната от мен е 100 мл гореща сметана и 100 г черен шоколад. Ако искаш, пробвай нея. Благодаря ти!
ИзтриванеЗдравейте, търсех рецепта за чийзкейк с рикота и попаднах на тази, а гледам,че има много положителни коментари, така че ми хвана окото, но имам няколко въпроса. Каква заквасена сметана използвате? Знам, че трябва да се внимава с нея, за да не стане кисело, защото някои не са много подходящи за десерти. Също така...как точно да го охладя? Като го изкарам от фурната да изчакам да изстине, слагам глазурата и после в хладилника ли?
ОтговорИзтриванеПробвах няколко пъти да пусна коментар, но нещо не ми се получаваше...въпросът ми е каква заквасена сметана използвате?
ОтговорИзтриванеЗдравей, Дари. Напротив, коментарът ти е тук. Просто трябваше първо да бъде модериран за да се появи.
ИзтриванеЩе се радвам, ако опиташ сладкиша, определено е много хубав.
Никога не съм се замисляла за заквасената сметана. Купувам каквато има в магазина. Все една и съща е, никога не е кисела. Опасенията ти се излишни. След като има сладкиши само с кисело мляко и не са кисели, тези със заквасена сметана също няма как да бъдат.
Глазурата се поставя след като сладкишът е напълно изстинал. Но мисля, че съм го написала. Просто го остави добре да се охлади и действай нататък. Можеш да направиш всякаква глазура по твой вкус. В имейл ме питаш дали да замениш маслото с кокосова мазнина. Лично аз никога не бих го направила, но това е изцяло твой избор. За мен тази мазнина не е вкусна, много е твърда след охлаждане и лепне неприятно по небцето и езика. Но пак повтарям, това го решаваш ти.
Благодаря ти за интереса. Надявам се чийзкейкът да ти хареса.
Благодаря за отговора, но относно заквасената сметана не съм много съгласна, защото ми се е случвало да попадам на по-кисели, но мерси все пак 😃
ИзтриванеНаправих чийзкейка и стана много добре! Блаходаря за рецептата! 😃 Имах някои опасения,но стана добре. Оказа се много по-лесно отколкото си мислех,че ще бъде 😅
ИзтриванеМного се радвам, Дари! Благодаря ти още веднъж за доверието.
ИзтриванеПолучи се точно както на снимките и е нереално вкусен. Прекрасен блог.
ОтговорИзтриванеСтрахотно се радвам! От сърце благодаря и весели празници!
ИзтриванеЗдравей Йоли.
ОтговорИзтриванеПише ти една твоя голяма почитателка.
Може би за десети път правя твоя чийзкейк и искам да знаеш,че ми е любимият.
Благодаря,че споделяш твоите рецепти с нас.
Всичко,което съм пробвала от блога ти е било много вкусно и знам,че когато готвя твоя рецепта винаги ще се получи.
Пожелавам ти много нови вдъхновения,които да споделяш с нас!!!
Eх, че хубави думи! Много ти благодаря, щастлива съм сега и до уши засмяна!
Изтриване