Във всеки дом се случва да остане печено пиле с гъби от обяд или вечеря. После, на следващият ден ... хем го ядеш, хем не ти се хапва,защото вече не е така вкусно. И тогава се чудиш какво да го правиш. Има много варианти и аз съм виждала не един. Сега искам да ви представя моето решение за останало вчерашно печено. Закуска, предястие, лека вечеря ... кой както прецени. И така .....
Продукти
няколко кори за баница
течно масло за намазване
2 яйца
1 ч.ч.кисело мляко
1/2 ч.ч.олио
количество брашно за кексово тесто
1/2 ч.л.бакпулвер
1 ч.ч. накъсано пилешко печено с гъби
1 скилидка пресован чесън
1 ч.л.мащерка
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
* Намажете формички за крем карамел или мъфини с масло. Нарежете корите на квадрати с големина около 15см и леко ги намаслете. Сложете квадратите в намазаните чашки като ги застъпвате. В една формичка трябва да има 3-4 пласта кори.
* Разбийте с тел яйцата и добавете млякото.Разбъркайте и сипете олиото. Добавете брашното,предварително пресято с бакпулвера. Овкусете със сол и пипер.
* Подправете месото и гъбите с мащерката и чесъна и ги прибавете към кексовото тесто.
* Сипете го в подготвените с кори за баница формички и изпечете до готовност в предварително загрята на 180* фурна. Да ви е сладко!
Разбира се,може да направите кексчетата и с друг пълнеж - шунка, зеленчуци, ядки, сирена и т.н. Не упоменавам точното количство брашно, тъй като не съм го мерила. На снимката виждате каква е нужната гъстота като за стандртно кексово тесто.
.
Прекрасни са!
ОтговорИзтриванеЙоли,
ОтговорИзтриванеотново много хубава идея :)
И аз не обичам "вчерашно " пилешко, особено печено!!
Прохладен поздрав!/ако има такъв/
Йоли,
ОтговорИзтриванеинтересна идея за оползотворяване на пилето и другите гарнитури. Не се ли получава малко тестяно с кекче и кори в едно?
Поздрави и прегръдки :)
Благодаря ви момичета.Това си е съвсем обикновен солен кекс.Просто идеята е малко по-различна.
ОтговорИзтриванеДани,получава се кексче .... мекичко и пухкаво вътре,а отвън - хрупкаво с прекрасен аромат на масло.Изпича се добре,не остава клисаво.Е,като го хапваш малко се натрошава кората и стават трохи,ама нали си е вкусно,преживяхме го някак си.Прегръдка и от мен.
Йоли, много интересно предложение!
ОтговорИзтриванеВинаги имаш страхотни идеи, затова надничам при теб за нещо интересно, когато ще имам гости :) Другата седмица, щ е точно такъв случай и понеже обожавам палачинковата ти торта ще направя точно нея - лека и подходяща за горещините.
Да си жива, здрава и щастлива и все така да ни радваш с прекрасните си кулинарни вълшебства!
Йоли,
ОтговорИзтриванечудесни нови рецепти!
Много ефектни, стилни и изкушаващи.
А на днешния голям празник,
пожелания за здраве, благоденствие и закрила от Богородица, Диана
Лети,Дианка,благодаря ви за топлите думи момичета.Хубав празник и на вас днес и нека Богородица бди над делата ви.
ОтговорИзтриванеИзглеждат страхотно Йоли...Определено ще ги пробвам...Всичко което правиш изглежда страшно вкусно...и обожавам предаването ти.... :)
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря,това е така мило!надявам се,че новото предаване ще ти хареса много повече от предишното.Да ти е сладко и пак благодаря.
ОтговорИзтриване