понеделник, 27 септември 2010 г.

Бисквитки с Рикота и шоколадов чипс



Предлагам ви тези изключително крехки и ароматни бисквити. Наличието на сирене в тях ги прави нежни и меки отвътре и хрупкави отвън. Чудесно допълнение към сутришното ви кафе!

Продукти за около 50 бр.

120 г меко масло
100 г сирене Рикота
180 г захар
1 ч.л. настъргана портокалова кора
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1 яйце
1 ванилия
2 ч.ч.брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л.сода бикарбонат
щипка сол

1 ч.ч. шоколадов чипс
1/2 ч.ч. предварително запечени натрошени бадеми






Приготвяне

*  С миксер добре разбийте маслото със сиренето и захарта. Прибавете яйцето и настърганите кори.

*  Пресейте брашното заедно с набухвателите, солта и ванилията.  Сипете го в маслената смес и разбъркайте. Накрая прибавете ядките и шоколадовия чипс.

*  Оставете готовата смес в хладилника за 30 мин. Постелете тава с хартия за печене и с малка лъжичка направете купчинки от бисквитеното тесто. Оставете между тях 2-3 см разстояние, тъй като при печене се разливат.






*  Изпечете бисквитките в предварително загрята на 180* фурна до порозовяване за 9 -10 мин.

Рецептата на тези прекрасни бисквитки е от тук.












.

11 коментара:

  1. Я, бисквитки :)
    Онези ти с кокос и боровинки са хит у нас, тези обаче са с шоколад :) Дали няма да ги изместят :)

    ОтговорИзтриване
  2. Pep_4o, когато видях тези бисквитки и аз се сетих за споменатите от теб! Йоли, ше се пробват непременно!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз като Пепчо ще кажа :я, бисквитки, обаче онези с кокоса не съм ги опитвала :)
    А от тези си запазих за кафето!
    Прекрасни са, Йоли :))))

    ОтговорИзтриване
  4. Фантастична рецепта. Непременно ще ги пробвам с кафето, а мисля, че и на детето ще харесат ;))

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви момичета.Наистина са страшно вкусни тези бисквити.Непременно ги опитайте.Ще ви харесат със сигурност!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте, Йоли! :)
    Преди 5-6 дни открих вашия блог и толкова рецепти съм набелязала... Благодаря!
    За Никулден опитах "ябълковото суфле", "фалшивия хайвер", "чесновия дип" и "сьомгата с хрупкава картофена коричка" - много се харесаха от семейството. Само гъбките в последната рецепта залях с течна сметана, с нея по ни харесва сосът.
    Днес пък правих тези бисквитки - стават любими за нас.
    Намалих шоколда наполовина (заради малката си дъщеря, още не го яде) и добавих стафиди на негово място. Също и захарта намалих, на око - някъде с 20ина грама. Ползвах домашна рикота и станаха невероятно вкусни!
    Ето ги - http://multiply.com/mu/morenna/image/2/photos/25/600x600/43/Copy-of-P1140292.JPG?et=RrwLhH4BZptOwbe%2B5ECgCQ&nmid=14838869 :)

    Поздрави,
    Морена :)

    ОтговорИзтриване
  7. Ехааааа, Морена!Ти си сготвила целия ми блог!Благодаря ти много за доверието и милите думи!Страхотно ме зарадва и страхонто ти изглеждат бисквитките.Да ви е сладко на всички и весели празници.

    ОтговорИзтриване
  8. Уникални сладки! Лесни и вкусни! Не мога да реша кои да са следващите. Всички рецепти са уникални Йоли! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Колко мило, Ники! Много се радвам, че са ти харесали бисквитите! Благодаря ти от сърце за доверието и коментара.

      Изтриване
  9. виржиния вапцарова15 декември 2018 г. в 23:00

    Здравейте ! А дали вместо чипс мога да сложа начупен шоколад ? Благодаря !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Виржиния. Разбира се, че можеш! Няма никакво значение, просто с шоколадов чипс се работи по-лесно. Ще се радвам, ако сладките ти харесат. Благодаря!

      Изтриване