понеделник, 27 септември 2010 г.

Бисквитки с Рикота и шоколадов чипс



Предлагам ви тези изключително крехки и ароматни бисквити. Наличието на сирене в тях ги прави нежни и меки отвътре и хрупкави отвън. Чудесно допълнение към сутришното ви кафе!

Продукти за около 50 бр.

120 г меко масло
100 г сирене Рикота
180 г захар
1 ч.л. настъргана портокалова кора
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1 яйце
1 ванилия
2 ч.ч.брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л.сода бикарбонат
щипка сол

1 ч.ч. шоколадов чипс
1/2 ч.ч. предварително запечени натрошени бадеми






Приготвяне

*  С миксер добре разбийте маслото със сиренето и захарта. Прибавете яйцето и настърганите кори.

*  Пресейте брашното заедно с набухвателите, солта и ванилията.  Сипете го в маслената смес и разбъркайте. Накрая прибавете ядките и шоколадовия чипс.

*  Оставете готовата смес в хладилника за 30 мин. Постелете тава с хартия за печене и с малка лъжичка направете купчинки от бисквитеното тесто. Оставете между тях 2-3 см разстояние, тъй като при печене се разливат.






*  Изпечете бисквитките в предварително загрята на 180* фурна до порозовяване за 9 -10 мин.

Рецептата на тези прекрасни бисквитки е от тук.












.

7 коментара:

  1. Я, бисквитки :)
    Онези ти с кокос и боровинки са хит у нас, тези обаче са с шоколад :) Дали няма да ги изместят :)

    ОтговорИзтриване
  2. Pep_4o, когато видях тези бисквитки и аз се сетих за споменатите от теб! Йоли, ше се пробват непременно!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз като Пепчо ще кажа :я, бисквитки, обаче онези с кокоса не съм ги опитвала :)
    А от тези си запазих за кафето!
    Прекрасни са, Йоли :))))

    ОтговорИзтриване
  4. Фантастична рецепта. Непременно ще ги пробвам с кафето, а мисля, че и на детето ще харесат ;))

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви момичета.Наистина са страшно вкусни тези бисквити.Непременно ги опитайте.Ще ви харесат със сигурност!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте, Йоли! :)
    Преди 5-6 дни открих вашия блог и толкова рецепти съм набелязала... Благодаря!
    За Никулден опитах "ябълковото суфле", "фалшивия хайвер", "чесновия дип" и "сьомгата с хрупкава картофена коричка" - много се харесаха от семейството. Само гъбките в последната рецепта залях с течна сметана, с нея по ни харесва сосът.
    Днес пък правих тези бисквитки - стават любими за нас.
    Намалих шоколда наполовина (заради малката си дъщеря, още не го яде) и добавих стафиди на негово място. Също и захарта намалих, на око - някъде с 20ина грама. Ползвах домашна рикота и станаха невероятно вкусни!
    Ето ги - http://multiply.com/mu/morenna/image/2/photos/25/600x600/43/Copy-of-P1140292.JPG?et=RrwLhH4BZptOwbe%2B5ECgCQ&nmid=14838869 :)

    Поздрави,
    Морена :)

    ОтговорИзтриване
  7. Ехааааа, Морена!Ти си сготвила целия ми блог!Благодаря ти много за доверието и милите думи!Страхотно ме зарадва и страхонто ти изглеждат бисквитките.Да ви е сладко на всички и весели празници.

    ОтговорИзтриване