понеделник, 4 октомври 2010 г.

Мариновано прясно сирене



   Нежно,пикантно и топящо се в устата парченце сирене .... какво по-вкусно от това? Придружено с чаша добро червено вино това ястие се превръща в истински шедьовър за завършване на вечерта. Рецептата е за Моцарела,но аз я направих с прясно козе сирене. Може да ползвате всякакво прясно сирене,но съм убедена,че и със зряло резултата ще е  повече от прекрасен. Благодаря на Драго за превода от немски.Източникът е списание,но и аз не знам точно какво.И така ...

Продукти за 2 порции

250г прясно сирене

Марината

1 с.л.нарязани каперси
2 нарязани филета солена аншоа
настъргана кора от 1/2 лимон
1 червена люта чушка,нарязана на кръгчета
1 с.л.нарязан пресен босилек
1 с.л.нарязана прясна мента
1 ч.л.грубо счукан черен пипер
150 мл.зехтин




Приготвяне

*  Смесете добре всички съставки на маринатата. Нарежете сиренето на парченца или филийки и го залейте с нея. Мариновайте поне 2-3 дена. Сервирайте с препечени филийки и чаша червено вино. Да ви е сладко!


11 коментара:

  1. Трябва да кажа, че аз съм анти-готвачка, не обичам да готвя и подреждам маси.

    Но следя блога на Йоли от може би четири месеца заради невероятната красота на детайлите в снимките и заради това, че всяко ястие изглежда от вкусно по вкусно.

    Тази рецепта - Мариновано прясно сирене просто не мога само да я съзерцавам. Реших да я направя колкото и да ми е чуждо готвенето и аранжирането на храна.

    Йоли можеш ли да ми кажеш какво значи да мариноваме 2-3 дни ? Да престои сиренето и маринатата толкова дни в буркан ли?

    А как да го съхранявам, ако искам да оставя част от сиренето за примерно една седмица? Да го оставя ли в буркана или това е еднократно приготвено ястие?


    Бетина

    ОтговорИзтриване
  2. Диди,мерси мила!Знам,че много обичаш сирене.

    Бети,давай със сиренцето.Ще ти хареса.Ползвай си каквото искаш сирене ... прясно,зряло ...Правилно си разбрала,трябва да останиш сиренето да се напои в маринатата 2 дена,може и повече.За да си поеме ароматите.Колкото повече стои,толкова по-ароматно става.Ще ти кажа какво правя аз - като извадя сиренце от буркана просто на негово място добавям ново.Маринатата е достатъчно.Е,слагам и още малко от другите неща като вземат да привършват.Защото е много вкусно да го хапнеш заедно с ментичка,босилек и каперси....и с всички останали съставки.Не забравяй рибата,страхотен вкус дава и категорично не мирише на риба.Можеш да го съхраняваш и отвън,и в хладилника.Моето вече от 10 дена е на плота и си е екстра.А може и за еднократно да направиш за да го опиташ и после да решиш дали да правиш пак.Дано ти хареса.Да ти е сладко и благодаря за хубавите думи.

    ОтговорИзтриване
  3. И за мен е неустоимо!!!
    И трябва да добавиш едно праченце в буркана, че си взех:)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Ммммм, страхотно съчетание на аромати! Направо ме приканва от екрана :)!
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Това сиренце наистина изглежда неустоимо! Маринатата е вълшебна!

    Поздрави, Йоли :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Дани,Мира,Милена ... опитайте го. Непременно. И благодаря от сърце!

    ОтговорИзтриване
  7. Йоли, според теб, ще стане ли марината, ако сложа суха мащерка и може ли да сложа в един и същи буркан и моцарела и зряло сирене?

    ОтговорИзтриване
  8. Разбира се,че ще стане.Ароматите са си изцяло по твой вкус.Мисля,че няма да попречи да сложиш заедно и двата вида сирене.Или пък просто каквото имаш.Супер ще стане.

    ОтговорИзтриване
  9. Йоли, от миналото лято се каня да ти благодаря ПЪРВО от името на съпруга ми за невероятната рецепта! Ние сме къмпингуващи палаткари и всеки като нас знае,че това какво и колко ще носиш за хапване и как ще го съхраниш е от голямо значение. А то - в един буркан и сиренце, и рибка , и чушчица, и подправки по наш вкус и като сипеш винцето и седнеш пред палатката....Абе нямам думи! ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ ОТ НАС! И това лято ще си го хапваме с удоволствие!Да си жива и здрава. Краси

    ОтговорИзтриване
  10. Много уважавам къмпингарите!Самата аз не понасям хотели с басейни и тем подобни.Не го смятам за истинска почивка.Човек може да си зареди батериите и да се наслади на природа единствено по този начин.Може за някои да е див в днешният свят на комфорт,но за мен е истински.Браво на вас,защото ставаме все по-малко.Много се радвам,че сте оценили сиренцето.И на нас ни е много любимо.Казвам ви едно голямо Наздраве и благодаря от сърце.

    ОтговорИзтриване