Моето първо Коледно предложение към вас за тази година идва с дъх на канела. Рецептата е от сп.Genuss. Да ви е сладко!
Продукти за 12 -14 бр.
100г меко масло
1 ч.л.канела
1 ванилия
50г пудра захар
3 белтъка
50г кристална захар
100г брашно
Приготвяне
* Разбъркайте на крем маслото заедно с канелата, ванилията и пудрата захар.
* Разбийте на сняг белтъците. Постепенно добавете кристалната захар като продължите да разбивате да получаването на твърди връхчета.
* Добавете разбитите белтъци към маслото като ги редувате с брашното. Бъркайте леко и внимателно с бъркалка.
* Нарежете лист хартия за печене на правоъгълници с големина приблизително 12/6 см. Върху всеки сипете по 1-2с.л. от тестото. С нож или шпатула разнесете на тънък равномерен слой.
* Подредете намазаните правоъгълници в тава или силиконово килимче и изпечете за 3-4 мин.до порозовяване в предварително загрята на 180* фурна.
* Бързо махнете хартията от изпеченото тесто и завийте на пуричка докато още е горещо. Ако тестото поизстине дори леко веднага се начупва. Не се притеснявайте. Просто трябва отново да го затоплите.
* Ще ви кажа как ги правя аз. Наведнъж изпичам по 4 правоъгълника. Изваждам ги от фурната и отстранявам хартията. Слагам изпечените кори отново в тавата и я връщам обратно във фурната, но на отворена врата. Взимам правоъгълниците един по един и върху дъска веднага ги завивам на пуричка докато наистина са съвсем горещи. Внимавайте! Горещо е! Може да ползвате ръкавици или някаква тънка кърпа. Работете бързо.
* Може да нарежете хартията на правоъгълници с по-малки размери. Така канелените пръчици ще станат по- малки и повече на брой.
* Съхранявайте бисквитите на открито или в картонена кутия за да не се овлажняват и да останат хрупкави.
Йоли, поредната вкусотия!
ОтговорИзтриванеМмм, обожавам аромат на канела...
Ще се пробват тези пръчици в най-скоро време.
Днес отново ще взаимствам от твоята кухня - крем супа от червена леща и картофените гнезда.
Благодаря за вкусните предложения и поздрави сърдчени!
Прекрасна си както винаги :)
ОтговорИзтриванеИзключително много ми харесва това предложение, както и снимките. Да видим дали ще се справя с тези ароматни пръчици. Преписвам си рецептата :)
Йоли, много интересно предложение, благодаря ти!:))
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта.:)))
Поздрави!:))
Delicious!!....and wonderful pictures!!.....Abrazotes, Marcela
ОтговорИзтриванеЙолка, донесе вече у дома Коледното настроение - с музиката и аромата на канела:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти и :)
Йоли... този път ме натъжи мъничко...
ОтговорИзтриванеТака ми липсваше точно това усещане което така топло пламти в картинките ти.
Не мога да ги нарека снимки. Твърде много чувство си скрила в тях вкусно.
Много оригинално! Ще видя как ще се впреборя със загъването, но мисля че определено си заслужава да се пробвам!
ОтговорИзтриванеЗдравейте Йоли! Изкушихте ме с тази рецепта и се захванах веднага с приготвянето й. Получиха се много вкусни, хрупкави и ароматни пръчици, благодаря! Позволявам си да направя само едно уточнение за папагали като мен, които първо се цапат, а след това мислят :)- количеството тесто за дадените от вас размери правоъгълници би трябвало да е 1-2 Ч.л.- поне при мен така се получиха. Още веднъж - благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМного благодаря на всички.Тези празници наистина са може би най-очакваните и обичани от всички нас.Затова винаги е приятно да приготвяш нещо сладичко и ароматно за хапване.
ОтговорИзтриванеАнонимен,съжалявам,че не сте оставили име за да мога да се обърна към Вас.Страхотно се зарадвах като прочетох,че вече някой е направил пръчиците.Благодаря Ви от сърце.Ами какво да кажа ... при мен си беше супена лъжица тесто,а не чаена.Вижда се и на снимката.Аз затова и я показах,че все пак на хората нагледно да им стане ясно колко тъничко трябва да са намазани листчетата.Нама точна мярка,нито пък точни размери.Нека всеки сам прецени според виждането и вкуса си.Благодаря още веднъж и да Ви е сладко!
Дали супена или чаена лъжица- оказа се без значение- пръчиците вече са унищожени! Вярно е, че всеки има различна преценка- явно моята за супена лъжица се различава :))) Благодаря още веднъж - рецептата вече е запазена в любимите ми.
ОтговорИзтриванеЙоли, благодаря за споделената рецепта! Винаги когато разглеждам блога ти изпитвам удоволствие от простотата на рецептите, ясните пояснения за приготвянето им, артистичните ти снимки и интерпретации. Вдъхновяваш ме.
ОтговорИзтриванеПоздравления за телевизионните ти изяви! Предполагам, че вдигаш сериозно рейтинга?! :)
Или,благодаря ти мила.Много ме зарадва с хубавите си думи.Дано ги оправдавам!
ОтговорИзтриване