Продукти
1 кг свинска плешка без кост
сол и черен пипер на вкус
суха мащерка
Пълнеж
2 яйца
стрък пресен лук
магданоз
50 г тънко нарязана пушена шунка
200 г топено сирене
300 г гъби
20 г масло
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
* Оформете месото на тънко парче, подходящо за завиване на руло. Подправете го със сол, пипер и мащерка и го сложете върху голям лист алуминиево фолио.
* Разбийте яйцата с вилица и добавете към тях ситно нарязаните пресен лук и магданоз. Изпържете омлет и го сложете върху месото, а върху него наредете шунката и половината от топеното сирене.
* Задушете гъбите в маслото и подправете със сол и пипер. Половината сложете при останалата плънка на рулото. Завийте месото колкото можете на стегнато руло и го оформете с фолиото. Ако е нужно го завийте в още един лист фолио. Сложете го в тавичка с малко вода и изпечете на умерена фурна за около два часа.
* Към останалите задушени гъби прибавете другата част от топеното сирене. Сипете малко вода и гответе няколко минути. Пасирайте соса до гладкост. Ако желаете може да оставите няколко цели гъби за гарниране.
* Развийте рулото от фолиото и го нарежете на филийки. Сервирайте с гъбен сос и добре охладено бяло вино. Да ви е сладко!
.
Йоли,поредна доза изкушение от най-висок клас при теб!
ОтговорИзтриванеМного ми допадна идеята за омлета като плънка,оригинално!И как само се стича сосчето,мммммм,чакай да преглътна да не се задавя :) !
Хубави и слънчеви почивни дни,мила!
Това с омлета е чудесна идея!
ОтговорИзтриванеСтрахотно руло, Йоли, ще пробвам, знаеш :)
Винаги съм си мислела, че руло от месо е сложно да се приготви и резултата накрая не винаги е ясен. но твоята рецепта е възхитителна- проста, оригинална и вкусна. Благодаря ти, Йоли!
ОтговорИзтриванеПриятен уикенд!
Йоли,
ОтговорИзтриванецарица си на сладкишите, а сега и на такова изкушаващо ястие. Д аси призная честно, страх ме е да завивам месо на руло, все си мисля, е ще разпадне.
Йоли, много вкусно :) И красиво :)
ОтговорИзтриванеЙоли, безпорно отличен резултат във всяко едно представено ястие!:) Много твои рецепти съм опитала и винаги се получават невероятно вкусни творения :)
ОтговорИзтриванеПоредното такова, поднесено от теб е много идейно и красиво!
Поздравления!:)
Изглежда толкова вкусно и апетитно, че едва ли има някой, който може да му устои! Поздравления, Йоли!
ОтговорИзтриванеМного,много ви благодаря. Радвате ме с коментарите си. Опитайте рулото и импровизирайте с пълнежа. Слагайте виното в хладилника и да ви е сладко.
ОтговорИзтриванеЙоли, фантастично руло и снимки! Много ми допада рецептата:)
ОтговорИзтриванецелувки
Мммм ... мисля да направя това руло, защото съм убедена, че ще стане много вкусно!!! Вдъхновяваща рецепта!
ОтговорИзтриванеАни,Bee,много ще се радвам,ако го пробвате.И в никакъв случай не спазвайте точно пълнежа.Задължително прибавете нещо от себе си,импровизирайте.Така най обичам.Благодаря ви мили момичета!
ОтговорИзтриванеРецептата е страхотна! Браво! Направих я преди една седмица и се получи уникално вкусно. По всичко изглежда, че и тази вечер ще се вечеря същото (по поръчка на баща ми, на който няма как да откажа :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам,че се е получило добре.Да ви е сладко.Толкова хубав коментар си ми оставила,че ме провокираш и аз да направя тази гозба още утре.Благодаря ти от сърце!
ОтговорИзтриванеДобре, дами, изглежда много интересно, но моля някой да каже на аматьора, който съм, как точно се оформя една свинкска плешка в подходящия вид и какъв е този гъбен сос! Много благодаря! :-)
ОтговорИзтриванеВеднага казвам,как не!Месото е един голям къс.Трябва да се разреже хоризонтално, по-скоро да се отвори.Да стане нещо като тънък правоъгълник.Съвсем приблизително,разбира се.Да е удобно да се завие.А соса ... това е всичко онова,което се прави с гъбите.Гъст сос с парчета гъбки вътре.Да ти е сладко!Непременно го опитай!
ОтговорИзтриванеВчера се спрях на тази рецепта, а сега рулото се пече във фурната.Всичко беше лесно, но чак след дългата и продължителна борба с това парче месо. Може би си има някаква кулинарна техника,която не я знам, разрязах го хоризонтално, но после.....голяма мъка :Д за да стане не чак толкова тънко.Моля те, Йоли, за малко повече подробности!Защото съм сигурна,че пак ще го направя!
ОтговорИзтриванеИма Танче.Разбира се,че има.Професионалните готвачи буквално разлистват месото като книга.Трябва да потърсиш в нета някое клипче, че надали ще мога да ти го обясня с думи.По-добре е нагледно.Това те го правят,професионалистине, а ние ... както можем.Важен е крайния резултат.Благодаря ти и да ви е сладко довечера.
ОтговорИзтриванеБлагодаря все пак за отговора.Наистина си заслужи труда,ммноогоо вкусно беше...насладихме му се всички.
ОтговорИзтриванеЗдравейте:) Имам въпрос относно завиването във фолио и се надявам да ми разясните. След като рулото се завие и стегне с конец в алуминиево фолио ли трябва да се увие и както е така увито да с е пече в тавичка с вода или грешно съм разбрала :) . И околко 200 градуса ли е добре за месото. Благодаря
ОтговорИзтриванеЗДравей и ти!Много ще се радвам, ако опиташ това руло.Конец няма! Именно затова съм написала,че всичко се завива във фолио, за да се избегне омотаването с конец. Сега ще обясня малко по-ясно.След като върху изтъненото парче месо се сложи пълнежа, самото месо се завива на руло.Пренася се върху фолио и с неговата помощ се оформя на едно наистина снегнато руло.Формата става чудесна наистина.Ако е нужно,ползвай и два листа фолио за да стане по-дебело и стабилно.След това така завитото месо се слага в тавичка с малко вода в нея и се пече.Водата служи за нещо като водна баня.Тя не разрешава на месото да се изсуши и препече излишно. 200*е много добра температура,правилно си усетила.А после,като месцето се изпече и се развие може допълнително леко да се запече само за загар.Става сочно и много вкусно.Благодаря ти за коментара и интереса.
ОтговорИзтриванеМного Благодаря за отоговора!!!!
ОтговорИзтриванеИскам да споделя , че вече няколко пъти правих баница с гъби и праз - мисля,че се казваше зимна баница и всички са възхитени от вкуса! Ще направя рецептата и ще споделя опита си!
Поздрави
Чанита
Ще чакам с нетърпение Чани.Успех и да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеПриготвих рулото за семейна вечеря и всички останаха очаровани :) страхотно се получи освен гъбеният сос, който не успях да пасирам до гладкост понеже стана по - гъст и останаха парченца :) Но въпреки това беше супер Благодаря за всичките ти вкусотии
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря!Наздраве на всички!И моят сос все си остава на парченца,не може да стане като полуфабрикат,но пък така е още по-добре,нали?Съвсем като истински!
ОтговорИзтриванеЙоли, благодаря за страхотните рецепти които ни предоставяш. Рулото го гледах по телевизията и реших да го приготвя и стана страхотно, направо "божествено", всички останаха възхитени от него. А преди няколко дни направих мини рулца със същите продукти но голямото парче месо, замених с пържолки от свинска плешка и направо обрах овациите на семейството благодарение на теб.
ОтговорИзтриванеБъди жива и здрава, за да продължаваш да ни радваш с хубавите си рецепти
Емилия
О,Еми,много,много се радвам,че ви е допаднало рулото.Чудесна е идеята ти за персонални рулца,веднага ще се възползвам.Благодаря ти сърце и да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли! Приготвях рулото вече няколко пъти и винаги резултатът беше отличен!Сега предстоят коледните празници и мисля пак да го приготвя,защото месцето става крехко и ароматно от вкусните нещица вътре в него!Малко по-трудно се оформя правоъгълното парче , но след като си го правил няколко пъти придобиваш опит и се справяш със всеки следващ път по-лесно. Гостите ми остават винаги очаровани от страхотния вкус! Благодаря ти запрекрасната рецепта ,която ще продължа да изпълнявам !
ОтговорИзтриванеАз пък на теб благодаря за доверието и милите думи.Топли и весели празници желая на всички ви у дома.Наздраве!
ОтговорИзтриванеЙоли до сега всичко, което съм правила от твоите рецепти е чудесно и вкусно, сега съм решила да опитам и това руло, но искам да попитам каква трябва да е дебелината на листа върху, който се слага омлета? Деси
ОтговорИзтриванеДеси,имаш предвид колко трябва да е дебело месото ли?Около един пръст дебелина оставям,но и да ти дойде по-дебело или тънко,няма значение.Като се завие всичко си идва на мястото.Благодаря ти,ще се радвам да опиташ.
ОтговорИзтриванеЙоли, а може ли вместо плешка да се използват свински гърди без кост?
ОтговорИзтриванеО,да,да,да!!!Ще е повече от прекрасно.Аз често именно така правя.Рулото става много крехко и сочно,определено предпочитам гърди пред плешка.Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеЙоли рулото стана страхотно, точно така както казваш крехко и сочно. Благодаря за хубавата рецепта!Деси
ОтговорИзтриванеМного,много се радвам.Да ви е сладко и благодаря от сърце!
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли,пробвах да направя рулото,но не успях.Получи се като джоб,който заших с конец,за да не изтече плънката.Парчето месо беше тънко,но плънката стана много дебела и не можеше да се навие.
ОтговорИзтриванеЮле, въпреки неволите ти, много се радвам, че опита рулото. И джоб да е, пак става. Просто не е трябвало да слагаш цялата плънка щом е била повече. Много се надявам дави е харесало като вкус. Благодаря ти!
ИзтриванеБлагодаря за прекрасната рецепта!Направих я и стана много вкусна.Не можах да пасирам гъбите,но и с не пасирани сосчето се получи много добре.Ели
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Ели. Честно да ти кажа, май сосът като е непасиран е по-добре. И аз се отказах напоследък да пасирам. С парченца гъби ми е по-вкусно. Много се радвам, че ви хареса. Да ви е сладко!
ИзтриванеАко искаш да следиш нови рецепти заповядай в сайта ми yoli.bg, тъй като тук повече няма да публикувам. Благодаря за разбирането.
"Мммм, много е вкусно" 😊Това бяха думите на съпруга ми снощи."На Йоли е" отвърнах аз😍
ОтговорИзтриванеМного, много благодаря, Ники! Винаги така ме радваш! Да ви е сладко!
Изтриване