петък, 3 юни 2011 г.

Руло от свинска плешка



Продукти

1 кг свинска плешка без кост
сол и черен пипер на вкус
суха мащерка

Пълнеж

2 яйца
стрък пресен лук
магданоз
50 г тънко нарязана пушена шунка
200 г топено сирене
300 г гъби
20 г масло
сол и черен пипер на вкус


Приготвяне

* Оформете месото на тънко парче, подходящо за завиване на руло. Подправете го със сол, пипер и мащерка и го сложете върху голям лист алуминиево фолио.

* Разбийте яйцата с вилица и добавете към тях ситно нарязаните пресен лук и магданоз. Изпържете омлет и го сложете върху месото, а върху него наредете шунката и половината от топеното сирене.

* Задушете гъбите в маслото и подправете със сол и пипер. Половината сложете при останалата плънка на рулото. Завийте месото колкото можете на стегнато руло и го оформете с фолиото. Ако е нужно го завийте в още един лист фолио. Сложете го в тавичка с малко вода и изпечете на умерена фурна за около два часа.

* Към останалите задушени гъби прибавете другата част от топеното сирене. Сипете малко вода и гответе няколко минути. Пасирайте соса до гладкост. Ако желаете може да оставите няколко цели гъби за гарниране.

* Развийте рулото от фолиото и го нарежете на филийки. Сервирайте с гъбен сос и добре охладено бяло вино. Да ви е сладко! 




.

40 коментара:

  1. Йоли,поредна доза изкушение от най-висок клас при теб!
    Много ми допадна идеята за омлета като плънка,оригинално!И как само се стича сосчето,мммммм,чакай да преглътна да не се задавя :) !

    Хубави и слънчеви почивни дни,мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Това с омлета е чудесна идея!
    Страхотно руло, Йоли, ще пробвам, знаеш :)

    ОтговорИзтриване
  3. Винаги съм си мислела, че руло от месо е сложно да се приготви и резултата накрая не винаги е ясен. но твоята рецепта е възхитителна- проста, оригинална и вкусна. Благодаря ти, Йоли!
    Приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Йоли,
    царица си на сладкишите, а сега и на такова изкушаващо ястие. Д аси призная честно, страх ме е да завивам месо на руло, все си мисля, е ще разпадне.

    ОтговорИзтриване
  5. Йоли, много вкусно :) И красиво :)

    ОтговорИзтриване
  6. Йоли, безпорно отличен резултат във всяко едно представено ястие!:) Много твои рецепти съм опитала и винаги се получават невероятно вкусни творения :)
    Поредното такова, поднесено от теб е много идейно и красиво!
    Поздравления!:)

    ОтговорИзтриване
  7. Изглежда толкова вкусно и апетитно, че едва ли има някой, който може да му устои! Поздравления, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  8. Много,много ви благодаря. Радвате ме с коментарите си. Опитайте рулото и импровизирайте с пълнежа. Слагайте виното в хладилника и да ви е сладко.

    ОтговорИзтриване
  9. Йоли, фантастично руло и снимки! Много ми допада рецептата:)
    целувки

    ОтговорИзтриване
  10. Мммм ... мисля да направя това руло, защото съм убедена, че ще стане много вкусно!!! Вдъхновяваща рецепта!

    ОтговорИзтриване
  11. Ани,Bee,много ще се радвам,ако го пробвате.И в никакъв случай не спазвайте точно пълнежа.Задължително прибавете нещо от себе си,импровизирайте.Така най обичам.Благодаря ви мили момичета!

    ОтговорИзтриване
  12. Рецептата е страхотна! Браво! Направих я преди една седмица и се получи уникално вкусно. По всичко изглежда, че и тази вечер ще се вечеря същото (по поръчка на баща ми, на който няма как да откажа :)

    ОтговорИзтриване
  13. Много се радвам,че се е получило добре.Да ви е сладко.Толкова хубав коментар си ми оставила,че ме провокираш и аз да направя тази гозба още утре.Благодаря ти от сърце!

    ОтговорИзтриване
  14. Добре, дами, изглежда много интересно, но моля някой да каже на аматьора, който съм, как точно се оформя една свинкска плешка в подходящия вид и какъв е този гъбен сос! Много благодаря! :-)

    ОтговорИзтриване
  15. Веднага казвам,как не!Месото е един голям къс.Трябва да се разреже хоризонтално, по-скоро да се отвори.Да стане нещо като тънък правоъгълник.Съвсем приблизително,разбира се.Да е удобно да се завие.А соса ... това е всичко онова,което се прави с гъбите.Гъст сос с парчета гъбки вътре.Да ти е сладко!Непременно го опитай!

    ОтговорИзтриване
  16. Вчера се спрях на тази рецепта, а сега рулото се пече във фурната.Всичко беше лесно, но чак след дългата и продължителна борба с това парче месо. Може би си има някаква кулинарна техника,която не я знам, разрязах го хоризонтално, но после.....голяма мъка :Д за да стане не чак толкова тънко.Моля те, Йоли, за малко повече подробности!Защото съм сигурна,че пак ще го направя!

    ОтговорИзтриване
  17. Има Танче.Разбира се,че има.Професионалните готвачи буквално разлистват месото като книга.Трябва да потърсиш в нета някое клипче, че надали ще мога да ти го обясня с думи.По-добре е нагледно.Това те го правят,професионалистине, а ние ... както можем.Важен е крайния резултат.Благодаря ти и да ви е сладко довечера.

    ОтговорИзтриване
  18. Благодаря все пак за отговора.Наистина си заслужи труда,ммноогоо вкусно беше...насладихме му се всички.

    ОтговорИзтриване
  19. Здравейте:) Имам въпрос относно завиването във фолио и се надявам да ми разясните. След като рулото се завие и стегне с конец в алуминиево фолио ли трябва да се увие и както е така увито да с е пече в тавичка с вода или грешно съм разбрала :) . И околко 200 градуса ли е добре за месото. Благодаря

    ОтговорИзтриване
  20. ЗДравей и ти!Много ще се радвам, ако опиташ това руло.Конец няма! Именно затова съм написала,че всичко се завива във фолио, за да се избегне омотаването с конец. Сега ще обясня малко по-ясно.След като върху изтъненото парче месо се сложи пълнежа, самото месо се завива на руло.Пренася се върху фолио и с неговата помощ се оформя на едно наистина снегнато руло.Формата става чудесна наистина.Ако е нужно,ползвай и два листа фолио за да стане по-дебело и стабилно.След това така завитото месо се слага в тавичка с малко вода в нея и се пече.Водата служи за нещо като водна баня.Тя не разрешава на месото да се изсуши и препече излишно. 200*е много добра температура,правилно си усетила.А после,като месцето се изпече и се развие може допълнително леко да се запече само за загар.Става сочно и много вкусно.Благодаря ти за коментара и интереса.

    ОтговорИзтриване
  21. Много Благодаря за отоговора!!!!
    Искам да споделя , че вече няколко пъти правих баница с гъби и праз - мисля,че се казваше зимна баница и всички са възхитени от вкуса! Ще направя рецептата и ще споделя опита си!
    Поздрави

    Чанита

    ОтговорИзтриване
  22. Ще чакам с нетърпение Чани.Успех и да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  23. Приготвих рулото за семейна вечеря и всички останаха очаровани :) страхотно се получи освен гъбеният сос, който не успях да пасирам до гладкост понеже стана по - гъст и останаха парченца :) Но въпреки това беше супер Благодаря за всичките ти вкусотии

    ОтговорИзтриване
  24. Много ти благодаря!Наздраве на всички!И моят сос все си остава на парченца,не може да стане като полуфабрикат,но пък така е още по-добре,нали?Съвсем като истински!

    ОтговорИзтриване
  25. Йоли, благодаря за страхотните рецепти които ни предоставяш. Рулото го гледах по телевизията и реших да го приготвя и стана страхотно, направо "божествено", всички останаха възхитени от него. А преди няколко дни направих мини рулца със същите продукти но голямото парче месо, замених с пържолки от свинска плешка и направо обрах овациите на семейството благодарение на теб.
    Бъди жива и здрава, за да продължаваш да ни радваш с хубавите си рецепти
    Емилия

    ОтговорИзтриване
  26. О,Еми,много,много се радвам,че ви е допаднало рулото.Чудесна е идеята ти за персонални рулца,веднага ще се възползвам.Благодаря ти сърце и да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  27. Здравей Йоли! Приготвях рулото вече няколко пъти и винаги резултатът беше отличен!Сега предстоят коледните празници и мисля пак да го приготвя,защото месцето става крехко и ароматно от вкусните нещица вътре в него!Малко по-трудно се оформя правоъгълното парче , но след като си го правил няколко пъти придобиваш опит и се справяш със всеки следващ път по-лесно. Гостите ми остават винаги очаровани от страхотния вкус! Благодаря ти запрекрасната рецепта ,която ще продължа да изпълнявам !

    ОтговорИзтриване
  28. Аз пък на теб благодаря за доверието и милите думи.Топли и весели празници желая на всички ви у дома.Наздраве!

    ОтговорИзтриване
  29. Йоли до сега всичко, което съм правила от твоите рецепти е чудесно и вкусно, сега съм решила да опитам и това руло, но искам да попитам каква трябва да е дебелината на листа върху, който се слага омлета? Деси

    ОтговорИзтриване
  30. Деси,имаш предвид колко трябва да е дебело месото ли?Около един пръст дебелина оставям,но и да ти дойде по-дебело или тънко,няма значение.Като се завие всичко си идва на мястото.Благодаря ти,ще се радвам да опиташ.

    ОтговорИзтриване
  31. Йоли, а може ли вместо плешка да се използват свински гърди без кост?

    ОтговорИзтриване
  32. О,да,да,да!!!Ще е повече от прекрасно.Аз често именно така правя.Рулото става много крехко и сочно,определено предпочитам гърди пред плешка.Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  33. Йоли рулото стана страхотно, точно така както казваш крехко и сочно. Благодаря за хубавата рецепта!Деси

    ОтговорИзтриване
  34. Много,много се радвам.Да ви е сладко и благодаря от сърце!

    ОтговорИзтриване
  35. Здравей Йоли,пробвах да направя рулото,но не успях.Получи се като джоб,който заших с конец,за да не изтече плънката.Парчето месо беше тънко,но плънката стана много дебела и не можеше да се навие.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Юле, въпреки неволите ти, много се радвам, че опита рулото. И джоб да е, пак става. Просто не е трябвало да слагаш цялата плънка щом е била повече. Много се надявам дави е харесало като вкус. Благодаря ти!

      Изтриване
  36. Благодаря за прекрасната рецепта!Направих я и стана много вкусна.Не можах да пасирам гъбите,но и с не пасирани сосчето се получи много добре.Ели

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ели. Честно да ти кажа, май сосът като е непасиран е по-добре. И аз се отказах напоследък да пасирам. С парченца гъби ми е по-вкусно. Много се радвам, че ви хареса. Да ви е сладко!

      Ако искаш да следиш нови рецепти заповядай в сайта ми yoli.bg, тъй като тук повече няма да публикувам. Благодаря за разбирането.

      Изтриване
  37. "Мммм, много е вкусно" 😊Това бяха думите на съпруга ми снощи."На Йоли е" отвърнах аз😍

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много благодаря, Ники! Винаги така ме радваш! Да ви е сладко!

      Изтриване