сряда, 3 август 2011 г.

Плодови кексчета




Продукти за 6-8 кексчета

200 г червени плодове

175 г брашно
80 г захар
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ванилия

50 г стопен бял шоколад
2 яйца
60 г стопено масло
200 г квасена сметана
настъргана кора от 1/2 лимон

масло и захар за намазване и поръсване на формите
пудра захар за поръсване
150 г червени плодове за гарниране






Приготвяне

* Намажете купички за крем карамел или суфле с масло и ги поръсете със захар. Разпределете плодовете по дъното им.

* В купа смесете всички сухи съставки, а отделно разбъркайте всички течни. Смесете ги и сипете тестото върху плодовете.

* Изпечете кексчетата в предварително загрята на 170* фурна. Пробвайте с дървена клечица дали тестото е изпечено и не лепне по нея. Оставете ги да се охладят.

* Сервирайте  кексчетата студени, гарнирани с пресни плодове, квасена сметана или сладолед и леко поръсени с пудра захар. Да ви е сладко!



8 коментара:

  1. Страхотни са ,Йоли!
    А снимките са ....изкушаващи!
    Хубав ден и поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз още въздишам по чийза,а ти вече ме съблазняваш с нова прелест!И пак толкова красиво поднесено-невероятна си!

    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. ВЪЛШЕБНО С йОЛИ, КАКТО ВИНАГИ....

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотни вкуснотийки :)
    И аз още въздишам по чийзкейка!!!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Ммм...това са си най-обикновени кексчета.Просто станаха веселички заради ярките червени плодове.Благодаря ви момичета,много сте мили.

    ОтговорИзтриване
  6. Да, да обикновени били! ;)

    Само по снимката мога да позная чии са, аха! :) Толкова плодови и примамващи, ммм...сигурно няма и помен вече от тях. Добре че изчезвам :)))

    Целувки за теб!

    ОтговорИзтриване
  7. Mila Yoli,a dali moje da se napravi v goliama foma ne6to kato plodova pita? Vajno e mnenieto na maistora.Blagodaria :):):)

    ОтговорИзтриване
  8. Разбира се мила.Никакъв проблем не е.Има много подобни сладкиши, на които плодовете са отдолу, а после се обръщат след печенето. Хубаво си намажи тавичката с масло и нареди плодове. Сложи и по-твърдички плодове, не само от нежните горски плодове, че да стане по-пубаво.А ако имаш тефлонова тавичка няма да имаш и никакви притеснения за обръщането на сладкиша.Благодаря ти за вниманието.

    ОтговорИзтриване