четвъртък, 18 август 2011 г.

Сьомга с козе сирене и салца от манго




Продукти за 4 порции

200 г пушена сьомга
200 г прясно козе сирене
няколко стръка див лук
4 ч.л. червен хайвер - икра

За салцата

1/2 манго
1/2 краставица
1/2 главичка лук
3 стръка пресен кориандър
сол и бял пипер на вкус
сок от 1/2 лимон
2 ч.л. червен хайвер - икра






Приготвяне

* Разпределете рибата за 4 порции и покрийте с нея дъното и стените на малки форми или чашки.

* Разбъркайте сиренето със ситно нарязания див лук  и също го разделете на четири.

* Сложете върху рибата във всяка форма половината от определеното сирене, а върху него 1 ч.л. от хайвера. Покрийте с останалото сирене. Приберете формичките в хладилника до сервирането им, като предварително ги увиете в свежо фолио.

* Нарежете мангото, краставицата, лука и кориандъра на ситно. Подправете със сол, пипер и лимонов сок. Оставете салцата за 1 час в хладилника за да се овкуси.

* Обърнете в чинии порциите напълнена риба, отстрани гарнирайте със салцата и червен хайвер и сервирайте с пресен или препечен хляб. Да ви е сладко!







11 коментара:

  1. Толкова много колорит е твоята запазена марка,Йоли!

    Това манго така и не го опитах до сега в такава комбинация,макар че ме беше заинтригувало и при Краси.
    Време е да му обърна специално внимание в тази насока,ако съдя по прекрасните ти фотоси!

    Хубаво и ведро утре,мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Наслада за очите и сигурна съм - за небцето!
    Хайде, кога се прибираш?

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, толкова апетитно изглежда :)
    Идва ти да го схрускаш!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Изглежда и звучи много предизвикателно и примамливо!
    Презентацията отново е много ефектна!
    Поздравления, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  5. Ммм... излапах го на два пъти без да ми мигне окото. Благодаря вкусно! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви приятели.Наистина е много вкусно. Скъпо удоволствие е,но си заслужава,особено,ако го споделиш с любим човек.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  7. Йоли,
    какво хубаво предястие си приготвила. Сьомга, сирене, представям си аромата на толкова благоуханни продукти. Изглежда невероятно.

    ОтговорИзтриване
  8. Така е Дани.Хубаво е.Но нима може да стане лошо с подобни продукти?Нищо не съм направила кой знае какво,само ги комбинирах.Благодаря ти много.

    ОтговорИзтриване
  9. Как може това да е толкова красиво!!! И как така чак сега го виждам! Твоят сайт, Йоли, е като пещера със съкровища, все изскача по някоя безценност! :) Тази е просто дивна! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Браво, отлично.Многократно реализирах тази рецепта при гостуване на приятели и всички бяха ВЪЗХИТЕНИ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ето един ценител на по-нетипичните вкусове. Много, много се радвам, че и ти усещаш тези вкусове като мен. Благодаря ти от сърце за коментара. Много се радвам, че всички са харесали сьомгата.

      Изтриване