събота, 24 септември 2011 г.
Къри супа
Продукти
500 г телешко месо за супа
4 с.л. олио
1 главичка нарязан лук
1 голям морков
1 чили чушка
1 с.л. настърган пресен джинджифил
300 мл телешки бульон
300 мл вода
2 с.л. тъмен соев сос
сол и черен пипер на вкус
200 г краставица
2-3 стръка прясна мента
Сухи подправки
1 дафинов лист
2 зърна кардамон
1 ч.л. кориандър на семена
1 ч.л. семена от копър
1 ч.л. кимион
Приготвяне
* Запържете в мазнината лука и нарязаното на хапки месо. Добавете моркова, нарязан на едро, чушката и джинджифила.
* В парче тензух сложете всички сухи подправки. Завържете с конец и ги сложете при месото.
* Залейте с бульона и водата и овкусете със сол и пипер. Сипете соевия сос и сварете супата докато омекне месото на бавен огън. Може да приготвите това в тенджера под налягане.
* В купа извадете месото с решетъчна лъжица. Отстранете тензуха със сухите подправки и пасирайте моркова и джинджифила в бульона. Върнете месото в бульона, прибавете краставицата, нарязана на парченца и прясната мента. Варете няколко минути. Не преварявайте краставицата. Нека остане плътна и леко твърда.
* Ако желаете супата да е по-гъста можа да я уплътните с малко нишесте, размито в студена вода или да увеличите количеството морков. Супата е много ароматна, а краставицата и ментата и придават невероятна свежест. Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглежда чудесно! само да се позастуди и започвам със супите:)
ОтговорИзтриванеРазбира се, че ще ни е сладко с такава фантазия! :)
ОтговорИзтриванеОбичам твоите експерименти, както и този предизвикателен вкус на далечно.
Да, ще се дегустира явно в най-скоро време.
Благодаря ти мило другарче! :)
Йоли,супичката звучи много интересно,най-вече от краставичката в нея,а чинийката ти е прекрасна!
ОтговорИзтриванеХубава неделя пожелавам,мила!
Благодаря ви приятели. Супата е много вкусна, наистина, хич не се шегувам. Адски ароматна и същевременно свежа от краставицата и ментата.
ОтговорИзтриванеГрабна ме това предложение, определено!
ОтговорИзтриванеИ снимките са много хубави!
Благодаря и хубава вечер!
М-м-м ,че ароматно !
ОтговорИзтриванеQue sopa mas apetecible ahora que comienza el frio ...me encanta la foto bsssMARIMI
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета. Да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеМоже ли без бульона?
ОтговорИзтриванеАз лично нямам време да правя домашни бульони, а кубчета или универсални подправки не използвам никога.
Какъв телешки бульон е използван в рецептата?
Разбира се, че може без бульон.Той просто подсилва вкуса, но може и без него.По принцип като варя телешко месо за някакво ястие после, ако не реша да направя супа наливам прецедения бульон в бутилчици от минерална вода и го замразявам.Така имам тайни запси от хубав домашен бульон.И с пиле го правя същото.И аз не ползвам кубчета, но си признавам, че все пак се случва, макар и рядко.Супата е чудна.Опитай,надявам се и на теб да ти хареса!
ОтговорИзтриванеа къде е кърито? Кога се слага и в какво количество?
ОтговорИзтриванеТова, което представлява микса от подправки в рецептата е вид къри. В случая човек комбинира сам подправките за да си направи къри, а не купува готова смес от магазина. Къри е смес от различни подправки. Вариантите са страшно много, въпрос на вкус е кои ще ти харесат най-много.
Изтриване