понеделник, 12 септември 2011 г.

Супа от печени домати



  Предлагам на вашето внимание една ароматна лятна супа, която ми хрумна съвсем случайно докато правех печени мариновани домати. Дано допадне и на вас!

Продукти

1 тава печени домати
1 голям морков
1 резен  целина - глава
1 стрък розмарин
1 кубче зеленчуков бульон
2 с.л.зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. нишесте
вода
2 яйца

Приготвяне

* В тенджера сложете моркова, розмарина и целината заедно със зехтина, кубчето бульон и малко вода. Сварете ги до омекване. Отстранете люспите от изпечените домати и ги сипете в супата. Варете още 5 минути, отстранете розмарина и пасирайте. Подправете със сол и пипер и сгъстете с нишестето, разтворено в малко студена вода.

* Разбийте яйцата с вилица. Сложете супата отново да кипне. Излейте в нея яйцата на много тънка струйка като разбърквате леко. Може да ги излеете и през цедка за по-удобно.

* Сервирайте  супата леко топла или дори студена. Може да засилите аромата и с още малко чесън. Да ви е сладко!


4 коментара:

  1. От тази супичка ще си сръбна веднага без съмнение и никак няма да ми стигне само една купичка,обзалагам се!
    Стра-хот-на!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря мила.Опитай я,ако не те домързи да печеш домати за нея.

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно и апетитно, ще я опитам задължително, Йоли! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Опитай Евче.Ще се радвам после да кажеш дали ти е харесало.

    ОтговорИзтриване