На последната ни среща в Студио 5 ви показах как се правят Чийзкейк бисквитки. Опитахте ги и се надявам, че ви харесаха на вкус. Но ... тестото от демонстрацията така и си остана неизпечено. Като се прибрах в къщи никак не ми се въртяха отново бисквити. Чудех се какво да го правя това тесто и ето какво се получи. Наистина великолепен сладкиш с плодов вкус и аромат на масло и чийзкейк. Нарекох го Сладкиш Студо 5 за да ми напомня винаги за приятните срещи с вас.
Продукти за осовата
120 г меко масло
120 г пудра захар
2 яйца
120 г брашно
1 ванилия
сини сливи
Продукти за горния пласт
2 пакетчета натурално крема сирене
3/4 ч.ч. захар
125 г меко масло
1 яйце
ванилия
настъргана лимонова кора
щипка сол
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.ч. захар
125 г меко масло
1 яйце
ванилия
настъргана лимонова кора
щипка сол
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. натрошени чаени бисквити
Приготвяне
* За основата разбийте добре маслото със захарта. Прибавете яйцата, а след това ванилията и брашното.
* Намаслете тава за печене с масло и я поръсете с брашно. Сипете вътре тестото и го загладете. Върху него подредете сини сливи, почистени от костилките.
* За горния пласт разбъркайте сиренето с маслото и захарта.Добавете яйцето и останалите продукти. Разбъркайте отново.
* Сипете тестото с крема сирене върху сливите. Поръсете с бисквитените трохи и изпечете сладкиша в предварително загрята на 180* фурна. След 20 мин. може да покриете сладкиша с фолио за да не прегорят трохите. Изпечете сладкиша до готовност като проверявате с дървена клечица. Сервирайте го добре охладен. Да ви е сладко!
еее, много хубав сладкиш!
ОтговорИзтриванеМного обичам такива.
Кога ли ще направя....
Прекрасен е, Йоли :)
ОтговорИзтриванеА и вече имам рецептата за основата !
Прегръдки!!!
Страхотен сладкиш! Щом е с масло у дома не остава:)
ОтговорИзтриванеТайнства и магии стават в това студио.много ми се ще да споделя невероятната му атмосфера.А сладкишчето си го бива.
ОтговорИзтриванеНа нас пак ни мина котка път...бяхме се приготвили с малката и се случи нещо непредвидено. Абе , не ни е писано..нищо, следващият път!
ОтговорИзтриванеА сладкиша е чуден, имам едни сливи за такава цел, но съм си заплюла оня с пияните конячни сливи.
Хубава вечер!
Мария
Изглежда много апетитно :) !!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря момичета.Ще ви очаквам следващият път.Да ви е сладко с този измислен сладкиш.
ОтговорИзтриванеЩе го пробвам,изкушаващ вид има!
ОтговорИзтриванеПрекрасен сладкиш, Йоли!
ОтговорИзтриванеИзглежда много красиво, ароматно и неустоимо вкусно - страхотни снимки и презентация.
Харесах и доматените ти идеи, но сладкиш Студио 5 ме очарова!
Поздрави и много усмивки, Диана
Хляб и сол,Диди,благодаря ви от сърце.Наистина е вкусен,опитайте го.
ОтговорИзтриванеПоредното вкусно изкушение и перфектна презентация!
ОтговорИзтриванеАдмирации!
Прекрасен и усмихнат ден!
Чудесен е ,Йоли!Много ми допада!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Вкусен, ароматен и не по-малко красив е сладкишът ти, Йоли! Надявам се, че на следващото представяне ще мога да дойда и аз. Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеЛеви,Еликсир,Евче,благодаря приятели!
ОтговорИзтриванеМила Йоли, страхотен сладкиш си сътворила. Чувствам се длъжна да го направя. че и домашните да намажат.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Ели.Познавам вкуса ти и съм сигурна,че ще ти хареса сладкиша.Давай!
ОтговорИзтриванеМного хубаво сладкишче, направо залепнах за монитора :)
ОтговорИзтриванеДианка,отлепяй се бързо от монитора и се хващай да го направиш.Благодаря ти мила.
ОтговорИзтриванеЙоли, дойде му времето и на този изключителен сладкиш. Твоят изглежда супер - отново едно голямо изкушение :) Купих Рикота, дано да се получи. После ще пиша какъв е резултата:)
ОтговорИзтриванеЩе чакам с нетърпение Дали.Нали знаеш,че съм сигурна в твоите резултати?
ОтговорИзтриванезадължително ще го пробвам, надявам се да се справя :) Твой голям фен: Галя
ОтговорИзтриванеЕ как няма,Гале!Ще се справиш разбира се!Изобщо не е трудно.Благодаря ти много и успех със сладкиша.
ОтговорИзтриване