сряда, 14 септември 2011 г.

Сладкиш Студио 5



    На последната ни среща в Студио 5 ви показах как се правят Чийзкейк бисквитки. Опитахте ги и се надявам, че ви харесаха на вкус. Но ... тестото от демонстрацията така и си остана неизпечено. Като се прибрах в къщи никак не ми се въртяха отново бисквити. Чудех се какво да го правя това тесто и ето какво се получи. Наистина великолепен сладкиш с плодов вкус и аромат на масло и чийзкейк. Нарекох го Сладкиш Студо 5 за да ми напомня винаги за приятните срещи с вас.


Продукти за осовата

120 г меко масло
120 г пудра захар
2 яйца
120 г брашно
1 ванилия

сини сливи

Продукти за горния пласт

2 пакетчета  натурално крема сирене
3/4 ч.ч. захар
125 г меко масло
1 яйце
ванилия
настъргана лимонова кора
щипка сол
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер

1 ч.ч. натрошени чаени бисквити


Приготвяне

* За основата разбийте добре маслото със захарта. Прибавете яйцата, а след това ванилията и брашното.

* Намаслете тава за печене с масло и я поръсете с брашно. Сипете вътре тестото и го загладете. Върху него подредете сини сливи, почистени от костилките. 

* За горния пласт разбъркайте сиренето с маслото и захарта.Добавете яйцето и останалите продукти. Разбъркайте отново.

* Сипете тестото с крема сирене върху сливите. Поръсете с бисквитените трохи и изпечете сладкиша в предварително загрята на 180* фурна. След 20 мин. може да покриете сладкиша с фолио за да не прегорят трохите. Изпечете сладкиша до готовност като проверявате с дървена клечица. Сервирайте го добре охладен. Да ви е сладко!


22 коментара:

  1. еее, много хубав сладкиш!
    Много обичам такива.
    Кога ли ще направя....

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасен е, Йоли :)
    А и вече имам рецептата за основата !
    Прегръдки!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен сладкиш! Щом е с масло у дома не остава:)

    ОтговорИзтриване
  4. Тайнства и магии стават в това студио.много ми се ще да споделя невероятната му атмосфера.А сладкишчето си го бива.

    ОтговорИзтриване
  5. На нас пак ни мина котка път...бяхме се приготвили с малката и се случи нещо непредвидено. Абе , не ни е писано..нищо, следващият път!
    А сладкиша е чуден, имам едни сливи за такава цел, но съм си заплюла оня с пияните конячни сливи.
    Хубава вечер!
    Мария

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря момичета.Ще ви очаквам следващият път.Да ви е сладко с този измислен сладкиш.

    ОтговорИзтриване
  7. Ще го пробвам,изкушаващ вид има!

    ОтговорИзтриване
  8. Прекрасен сладкиш, Йоли!
    Изглежда много красиво, ароматно и неустоимо вкусно - страхотни снимки и презентация.
    Харесах и доматените ти идеи, но сладкиш Студио 5 ме очарова!
    Поздрави и много усмивки, Диана

    ОтговорИзтриване
  9. Хляб и сол,Диди,благодаря ви от сърце.Наистина е вкусен,опитайте го.

    ОтговорИзтриване
  10. Поредното вкусно изкушение и перфектна презентация!
    Адмирации!

    Прекрасен и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  11. Чудесен е ,Йоли!Много ми допада!

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  12. Вкусен, ароматен и не по-малко красив е сладкишът ти, Йоли! Надявам се, че на следващото представяне ще мога да дойда и аз. Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  13. Мила Йоли, страхотен сладкиш си сътворила. Чувствам се длъжна да го направя. че и домашните да намажат.

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря ти Ели.Познавам вкуса ти и съм сигурна,че ще ти хареса сладкиша.Давай!

    ОтговорИзтриване
  15. Много хубаво сладкишче, направо залепнах за монитора :)

    ОтговорИзтриване
  16. Дианка,отлепяй се бързо от монитора и се хващай да го направиш.Благодаря ти мила.

    ОтговорИзтриване
  17. Йоли, дойде му времето и на този изключителен сладкиш. Твоят изглежда супер - отново едно голямо изкушение :) Купих Рикота, дано да се получи. После ще пиша какъв е резултата:)

    ОтговорИзтриване
  18. Ще чакам с нетърпение Дали.Нали знаеш,че съм сигурна в твоите резултати?

    ОтговорИзтриване
  19. задължително ще го пробвам, надявам се да се справя :) Твой голям фен: Галя

    ОтговорИзтриване
  20. Е как няма,Гале!Ще се справиш разбира се!Изобщо не е трудно.Благодаря ти много и успех със сладкиша.

    ОтговорИзтриване