Днес е Света Валентина мъченица и моята мила майка има имен ден. Честито да е името ти, маме! Много те обичам и горещо те прегръщам! А вие, мили читатели, почерпете се за нейно здраве с тези хубави сладки!
Продукти за 50-60 сладки
350 г сварени моркови
100 г стопено масло
30 мл олио
200 г захар
1 яйце
ванилия
щипка сол
1 ч.л. микс от подправки - кардамон, карамфил, канела, индийско орехче
80 г кокосови стърготини
400 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
Глазура
сок от една малка мандарина
2-3 с.л. пудра захар
Приготвяне
* Намачкайте морковите фино с вилица или преса за картофи. Ако искате да получите много нежно пюре ползвайте пасатор, лично аз предпочитам да се усещат все пак мънички парченца моркови.
* В купа разбъркайте яйцето със захарта. Налейте маслото и олиото и прибавете морковеното пюре. Подправете сместа с микса подправки, ванилията и солта.
* Сипете кокоса и разбъркайте. Накрая добавете и брашното, предварително пресято заедно с бакпулвера. За приготвянето на цялата рецепта не е нужно да ползвате миксер. Домакинска бъркалка или лъжица е напълно достатъчно. Разбира се, може да смените подправките с други, които харесвате най-много.
* Покрийте тава с хартия за печене. Гребнете от сместа с лъжица и направете малки купчинки, като оставяте достатъчно място помежду им.
* Изпечете сладките в предварително загрята на 170* фурна за 10 - 15 минути или докато станат приятно златисти.
* За глазурата разбъркайте сока от мардарина с пудрата захар. Преценете сами гъстотата така, както на вас ви харесва. Винаги може да добавите още малко захар или пък да разредите с няколко капки сок. Глазурата трябва да се разлива добре, но все пак да се задържа на повърхността на сладките.
* Покапете с глазура върху бисквитите докато са още топли. Така тя ще изсъхне много по-бързо. Ако желаете може да гарнирате сладките със стърготини от пресен морков и да поръсите с малко пудра захар. Да ви е сладко!
.
Честит празник и имен ден на милата ти майчица, Йоли,
ОтговорИзтриванесъс сърдечни пожелания Свети Харалампи да закриля вас и семейството ви!
С прекрасни бисквитки си избрала да почерпиш - много нежни от морковите; ароматни с микса от подправки и кокос, и фина глазура...
Звучат и изглеждат вълшебно,
Благодаря и си вземам една златиста за нейно здраве, Диана
Йоли, да е живо и здраво името на обичната ти майчица!
ОтговорИзтриванеМного дълги години да се радвате заедно!
Почерпката е чудесна!
Грабвам си една бисквитка за здраве!
Топла прегръдка!
Mas que lindos....perfeitos...bjs
ОтговорИзтриванеДа ти е жива и здрава мама, Йоли!
ОтговорИзтриванеОще много години да си се радвате взаимно!
Ей прекраснице, да ти е жива и здрава майчицата! Да й се повтаря името в поколенията!
ОтговорИзтриванеВзимам си една от ароматните ти бисквитки, с тоолкова много любими подправки.
Йолинка,чудесни са тези бисквитки-със сигурност ще ги направя в най--скоро време.Да е жива и здрава твоята майчица-благодаря за почерпката!Хубав празник ви желая-поздрави!
ОтговорИзтриванеЧестит имен ден на твоята майка,Йолинка!
ОтговорИзтриванеМного здраве,дълъг и щастлив живот и пожелавам от сърце!А на теб хубав празник!
Вземам си бисквитка обезателно,толкова са красиви!
Прегръдки!
Много ви благодаря момичета. Да ми е жива и здрава!
ОтговорИзтриванеДа е жива и здрава майка ти, Йоли!
ОтговорИзтриванеБисквитките изглаждат много съблазнително! И аз си вземам едничка :)
Прегръдки с пожелание за хубав уикенд :-)
Честит празник! Чудесна почерпка. Бисквитките изглеждат толкова лесни за приготвяне :). Аз имам доста круши и си мисля вместо моркови, дали да не сложа круши?
ОтговорИзтриванеХубав съботен ден!
Благодаря ти Тони.Много си мила.Почерпи се,разбира се!
ОтговорИзтриванеДианка,мисля,че няма да има проблем, ако крушите не са много водни.Искам да си представиш каква е консистенцията на пасиран сварен морков и сама ще прецениш.Може би да не слагаш толкова много круши.Това бих те посъветвала.И още нещо - със сигурност от крушите бисквитките ще станат по-мекички.
Със закъснение, но от сърце - честит имен ден на майчето ти, Йоли, здраве, щастие и дълголетие и желая!
ОтговорИзтриванеПрекрасни бисквитки, взимам си едничка!
Хубава неделна вечер!
Мариетка,благодаря ти мила.Заповядай!
ОтговорИзтриванеТака ми намигат тези сладки - ще се сбъднат в най-скоро време и в моята кухня :)
ОтговорИзтриванеЩе ти харесат Ивче,сигурна съм.Много ти благодаря и да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеПривет, Йоли! Фантастични морковени сладки!! С какво би могло да се замени течното масло, за да приготвя тези сладки за мои приятели, които са вегани?
ОтговорИзтриванеСветле,само с маргарин,мила,олиото не е подходящо.Ще се радвам,ако ги харесат,дори и с тази мазнина.Да ви е сладко на всички и благодаря.
ОтговорИзтриванеЧестит рожден ден, Йоли! С тези сладки избрах да ти честитя, почерпя виртуално и, надявам се, зарадвам! Много здраве и щастие ти пожелавам! :)
ОтговорИзтриванеА бисквитите се получиха повече от чудесни, благодаря ти за рецептата! :)
Поздрави!
Благодаря ти мила Алекс.Много ме зарадва,да ви е сладко на всички у дома.
ОтговорИзтриванеЙоли,
ОтговорИзтриванездравей отново мила..
Вчера направих тези бисквитки,уникални на вкус.
Но моите не останаха така като купчинки,ами се разляха и станаха по хрупкави.
Изядоха се,наистина много хубави,едни от най-хубавите,според мъжа ми,но не знам къде сгреших..
ЗА маслото си мислех,пише течно масло и го разтопих преди да го сложа? Или е трябвало да бъде само меко,а не втечнено?
Хубав ден :)
Целувки
Плами
Много ти благодаря,Плами.Радвам се,че са ви харесали.Лично аз ги предпочитам като мъжа ти,да са разляти и по-тънички.Така стават някак хрупкави и приличат на бисквитки,а не на курабийки.Може би в брашното е причината.Написала съм мерки в чаши,но всеки ползва все пак различна на големина чаша и я пълни различно.Един до горе,друг оставя един пръст и така нататък.Ще напиша грамаж и за брашното.А маслото наистина течно си го слагам.Никъде не си сбъркала,мила,аз съм виновна с тези чаши.Ще го оправя.Благодаря ти още веднъж.
ОтговорИзтриване