петък, 2 март 2012 г.

Трюфели от пилешки дробчета

.





Продукти за 12- 14 трюфела


250 г пилешки дробчета
1 обелена и почистена кисела ябълка
1/2 главичка кромид лук
2 с.л. масло
1 с.л. бренди
1/2 ч.л. суха мащерка, сол и черен пипер на вкус
2-3 с.л. квасена сметана и 3 с.л. прясно мляко
Счукан суров шам фъстък за овалване
Лют пипер за овалване









Приготвяне


* Нарежете лука и ябълката на кубчета и ги задушете в маслото. Прибавете дробчетата и мащерката  и гответе 5-6 минути. Сипете брендито и фламбирайте.

*  Прехвърлете всичко в тесен  и висок съд  и пасирайте като постепенно добавяте по малко сметана и мляко. Овкусете със сол и пипер.Трябва да получите крем с гъстотата на кексово тесто. 

* Оставете сместа да се охлади добре. Оформете малки топчета и ги оваляйте в шам фъстъка, примесен с малко лют пипер. Сервирайте с препечени филйки и зелена салата.







* Може да оваляте трюфелите и в леко запечени филирани бадеми, както и в други ядки по ваш  избор. Да ви е сладко! 



 






.

21 коментара:

  1. Прекрасни!
    ВЗемам си поне 2 от тези с бадеми :) нали може?

    ОтговорИзтриване
  2. О-хо. чудесни са.
    Както ми трябва нова идея за едно гости, точно ще ми дойде тази рецепта.
    Ти сигурна ли си, че нямаш някъде лична, тайна плантация за шам-фъстък. Подозирам те.

    ОтговорИзтриване
  3. Красиво, вкусно и оригинално предложение! Чудесна си, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  4. за мен и от двата вида :)
    Страхотни са, Йоли!

    ОтговорИзтриване
  5. Йоли, от всичко, което правиш искам по много!!!!!!
    Прегръдки и благодаря за чудесната идея!!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Забравих да пиша, че хляба, който се вижда е страхотен!
    Пухкав, със страхотни шупли!

    ОтговорИзтриване
  7. Йоли,може ли да заместим дробчетата с птичи пастет? Мисля, че ще се получи.

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотна публикация. Продължавай в този дух.

    ОтговорИзтриване
  9. Уникална си, Йоли! Невероятно предложение!

    ОтговорИзтриване
  10. Имах прекрасна съботна почивка на диванчето в твоята компания по ТВ, а сега отново зяпнах от изненада.
    Голям сладур си ,Йоли, и голям майстор!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Йоли - неизчерпаем извор на божествени идеи :)

    ОтговорИзтриване
  12. Йоли, още като прочетох анонса, предполагах какво изкушение предлагаш, но сега със снимките -
    Вълшебство!
    Фантастична идея,
    комплименти и от мен, Диана

    ОтговорИзтриване
  13. ОООоооооо ,ето това турсех ще опитвам докато не стане ,страхотно е !!!

    ОтговорИзтриване
  14. Ако има награда за супер бързи,супер ефектни и супер вкусни идеи обезателно ще е за теб,скъпа!Поредна страхотна хрумка,изпълнена и снимана по най-перфектен начин!
    Много прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  15. И аз два дни си отнесох по 2 часа и не можех да се отделя от екрана-страхотна си ,Йоли!

    ОтговорИзтриване
  16. Всяка рецепта при теб е истинско приключение! :)

    Обичам тази твоя вкусна фантазия!

    Благодаря ти отново мое скъпо другарче! :)

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря ви приятели.Наистина си е пастетче,ама като го оформиш различно и се получава някаква друга глезотийка.Иначе не е нищо особено.

    Танче,разбира се,че ще стане.И с пастет от черен дреб също ще е добре.Всъщност,въпрос е какво обичате вие най-много.Аз само подхвърлям идеята,а вие сте тези,които променяте храната според предпочитанията и вкуса си!

    Благодаря още веднъж и да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  18. Здравей Йоли ,
    Преди време гледах едни трюфели оваляни в магданоз и копър в твоето предаване по Utilisima сега исках да изпробвам рецептата ,но никъде не мога да ги намеря..Искам да те помоля ако можеш да качиш рецептата за тях изглеждаха много съблазнителни и очаквам гости и бих искала да ги впечатля с тях :)

    Поздравления за всичко ,което правиш :)

    Стефка.

    ОтговорИзтриване
  19. Благодаря ти Стефи.Пращам ти сега адреса,на който отново можеш да видиш тези трюфели.

    http://utilisima.bg/video/24kitchen/kashkavaleni-tryufeli

    и за всеки случай и съставките им -

    Продукти:

    100 г меко масло
    200 г кашкавал
    3 филии хляб за тост
    1/2 връзка магданоз
    1/2 връзка копър
    1 скилидка чесън
    2 щипки индийско орехче
    черен пипер на вкус

    Начин на приготвяне:

    1. Отстранете кората на хляба и го натрошете на ситно.
    2. Настържете кашкавала на ситно ренде. Прибавете маслото към кашкавала.
    3. Към маслената смес прибавете хляба, смления чесън, индийското орехче и черния пипер. Разбъркайте и оставете сместа в хладилник за 15 минути.
    4. Нарежете на ситно магданоза и копъра.
    5. Направете топчета от сместа и оваляйте половината от тях в магданоз, а останалите в копър.
    6. Сервирайте добре охладените трюфели с бяло вино.

    Благодаря ти много за вниманието.

    ОтговорИзтриване
  20. Здравей, Йоли! Направих сместа за трюфелите, в момента е в хладилника, стана доста рядка. Дали ще ми се сгъсти?

    ОтговорИзтриване
  21. Зори,би трябвало да се сгъсти.Ако не, веднага сложи малко галета да абсорбира влагата и готово.Хич не му мисдли,давай смело.Благодаря ти и да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване