Като ви остане козунак от Великден какво го правите? Знам, на най-различни сладкиши, бонбони, пържени филийки или пък на трохи за пълнежи. Искам да ви предложа един по-различен вариант. Може би не толкова като вкус, а по-скоро като визия. Важното е да е забавно, нали?
Продукти за 2 порции
4 малки филийки сух козунак
1 яйце
8 с.л. захар
40 г масло
1 ванилия, настъргана кора от ½ лимон
6 с.л. течна сметана / готварска или сладкарска /
4 с.л. рикота
6 с.л. прясно мляко
Приготвяне
* Намажете филийките козунак с половината масло и ги нарежете на пръчици. Подредете ги в малки форми с вместимост приблизително 250 мл като клада. Между тях сложете останалото масло на малки бучици.
* В купа разбъркайте яйцето с всички останали продукти. Залейте козуначената клада с крема.
* Изпечете в загрята на 180* фурна за около 15 мин. Печете на долното ниво на фурната и обезателно покрийте стърчащите пръчици козунак с фолио за да не прегарят. Сложете отдолу тавичка или друго парче фолио, защото е възможно плънката да покапе, особено, ако сте заляли козунака до горе. Така ще запазите фурната чиста.
* Подресете десерта леко топъл поръсен с филирани бадеми и пудра захар. Да ви е сладко!
.
Чудно звучи и слънчево изглежда!
ОтговорИзтриванеА че е апетитно - спор няма.
Много хубава рецепта а видът аххх видът и е прекрасен!
ОтговорИзтриванеТака си накиприла тези чудесни формички!!!!
ОтговорИзтриванеНе може да не е вкусно!
Ах, вълшебнице! Винаги с вкусни и оригинални изненади.
ОтговорИзтриванеУспешна седмица!
Красиво е, ефектно е!
ОтговорИзтриванеИ звучи адски вкусно!
Нашите никога не стигат до второ превъплащение,но иначе не бих отказала такова вкусно нещо,че и супер забавно-като козуначено таралежче!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав ден,Йоли!
Много интересна идея, поднесена по вдъхновяващ начин! Йоли, винаги предизвикваш усмивки с това, което правиш! Прекрасен ден! :)
ОтговорИзтриванеМного са сладурести тези червени съдчета с клада от козуначени пръчици...Сигурна съм ,че е голяма вкусотия!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
йолиииии,какво си направила пак ...ама много вкусно звучи,а за шоколадови бонбони дай моля те линк...
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви много.Лично аз се радвам повече,ако не ви е останал козунак.Значи сте си го хапнали по празниците както си му е реда.Но въпреки това се радвам,че ви допадна идеята ми.
ОтговорИзтриванеMazes,какъв линк да ти дам за бонбони?Аз имам нещо написано по въпроса,но то е по-скоро обяснение как да се направят,отколкото рецепта.Ето погледни тук в Сладките закачки,които ще намериш в каталога Сладкиши.
http://yoli-www.blogspot.com/2009/04/blog-post_8102.html
Уникална си, Йоли! Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеМного хубаво предложение. жалко , че у нас не останаха козунаци.
ОтговорИзтриванеА и съдчетата много хубави.
Еви,целувам те!
ОтговорИзтриванеГ-жо Драгомирова,благодаря много.И как няма да са ми хубави съдчетата,като са ми подарък от теб и още две феи?Обичам те!