вторник, 17 април 2012 г.

Клада





Като ви остане козунак  от Великден  какво го правите? Знам, на най-различни сладкиши, бонбони, пържени филийки или пък на трохи за пълнежи. Искам  да ви предложа един  по-различен вариант. Може би не толкова като вкус, а по-скоро като визия. Важното е да е забавно, нали? 



Продукти за 2 порции

4 малки филийки сух козунак

1 яйце
8 с.л. захар
40 г масло
1 ванилия, настъргана кора от ½ лимон
6 с.л. течна сметана / готварска или сладкарска /
4 с.л. рикота
6 с.л. прясно мляко





Приготвяне

* Намажете филийките козунак  с половината масло и ги нарежете на пръчици. Подредете ги в малки форми с вместимост приблизително 250 мл като клада. Между тях сложете останалото масло на малки бучици.





* В купа разбъркайте яйцето с всички останали продукти. Залейте козуначената клада с крема.






 * Изпечете в загрята на 180* фурна за около 15 мин. Печете на долното ниво на фурната и обезателно покрийте стърчащите пръчици козунак  с фолио за да не прегарят. Сложете отдолу  тавичка или друго парче фолио, защото е възможно плънката да покапе, особено, ако сте заляли козунака до горе. Така ще запазите фурната чиста.

* Подресете десерта леко топъл поръсен с филирани бадеми и пудра захар. Да ви е сладко!







.

13 коментара:

  1. Чудно звучи и слънчево изглежда!
    А че е апетитно - спор няма.

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубава рецепта а видът аххх видът и е прекрасен!

    ОтговорИзтриване
  3. Така си накиприла тези чудесни формички!!!!
    Не може да не е вкусно!

    ОтговорИзтриване
  4. Ах, вълшебнице! Винаги с вкусни и оригинални изненади.

    Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Красиво е, ефектно е!
    И звучи адски вкусно!

    ОтговорИзтриване
  6. Нашите никога не стигат до второ превъплащение,но иначе не бих отказала такова вкусно нещо,че и супер забавно-като козуначено таралежче!
    Прегръдки и хубав ден,Йоли!

    ОтговорИзтриване
  7. Много интересна идея, поднесена по вдъхновяващ начин! Йоли, винаги предизвикваш усмивки с това, което правиш! Прекрасен ден! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Много са сладурести тези червени съдчета с клада от козуначени пръчици...Сигурна съм ,че е голяма вкусотия!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. йолиииии,какво си направила пак ...ама много вкусно звучи,а за шоколадови бонбони дай моля те линк...

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ви много.Лично аз се радвам повече,ако не ви е останал козунак.Значи сте си го хапнали по празниците както си му е реда.Но въпреки това се радвам,че ви допадна идеята ми.

    Mazes,какъв линк да ти дам за бонбони?Аз имам нещо написано по въпроса,но то е по-скоро обяснение как да се направят,отколкото рецепта.Ето погледни тук в Сладките закачки,които ще намериш в каталога Сладкиши.

    http://yoli-www.blogspot.com/2009/04/blog-post_8102.html

    ОтговорИзтриване
  11. Уникална си, Йоли! Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  12. Много хубаво предложение. жалко , че у нас не останаха козунаци.
    А и съдчетата много хубави.

    ОтговорИзтриване
  13. Еви,целувам те!

    Г-жо Драгомирова,благодаря много.И как няма да са ми хубави съдчетата,като са ми подарък от теб и още две феи?Обичам те!

    ОтговорИзтриване