сряда, 30 май 2012 г.

Пръчици





Продукти

100 г брашно
100 г настърган пармезан
½ ч.л. сол , 1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. счукани семена от резене
5 с.л. зехтин







Приготвяне

* Смесете брашното с  останалите сухи съставки. Налейте зехтина и омесете еластично тесто. Ако е нужно сипете малко вода. Оставете тестото да почине 20 минути като го покрийте с найлоново фолио.

* Разточете тестото на тънък  лист и го нарежете на пръчици с  желана от вас големина. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Изпечете за кратко до порозовяване в  загрята на 170 фурна. Пръчиците са тънки и бързо прегарят  затова ги наблюдавайте. Идеално мезе за вашето парти. Да ви е сладко!







34 коментара:

  1. Йоли,прекрасни соленки!
    Много нежни и представени с вкус/както винаги:)/!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Ех... Йоли страшно много обичам такива гризини като дете майка ми правеше подобни със ким.

    ОтговорИзтриване
  3. Фантазия! Мога да хапвам такива целодневно!

    ОтговорИзтриване
  4. О-о-о, прекраснооо!!! Искам да имам шапка за да мога да я сваля :)))darkslayer-милена

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно изглеждат, определено ще я пробвам тази рецепта! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Вкусни, хрупкави соленки, които те канят да ги опиташ! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  7. Много обичам солени пръчици, Йоли! Твоите изглеждам страхотно! Поздрави с пожелания за нови вдъхновения и много емоции на днешния празник!! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Много са хубави, вчера ги приготвих подобни :)

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви.За хрус са идеални.Слагам ги в една чаша, синът ми ги отмъква на бюрото си и никой не разбира кога и къде са отишли.

    ОтговорИзтриване
  10. Ами и аз бих ги отмъкнала и ще си ги схрускам с кеф ;)))

    ОтговорИзтриване
  11. Много хубави:)
    Хич не се колебайте правете ги.
    Направих малки промени вместо семена сложих шарена сол и обикновен кашкавал :)))

    ОтговорИзтриване
  12. О,с шарена сол ще е чудно.Как не съм се сетила!Благодаря ти за великолепната идея!

    ОтговорИзтриване
  13. Пръчиците от снимката нямат нищо общо с рецептата!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Имат!
      Вече за 100тен път ги приготвям по тази рецепта!
      Същите са!

      Изтриване
    2. Ооо! Така ме зарадва и успокои. Все се чудех дали не съм объркала нещо по пропорциите. Много, много ти благодаря!

      Изтриване
  14. Анонимен, благодаря за коментара, но е добре да кажете малко подробноси по този въпрос.Какво имате предвид?Доста хора вече ги направиха и никой не каза, че не се е получило. Какво не се получи при вес?

    ОтговорИзтриване
  15. Привет, Йоли! :)

    Чудя се какво количество пръчици излизат от дадената доза, дали е колкото на 3та и 4та снимка?!

    Весело посрещане на Новата година, желая! :)

    Поздрави,
    Морена
    :)

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря ти Морена.Щастлива Нова 2013 и на вас.

    Ами май 2 тави излязоха,ама помня ли?Май са като на снимките,както казваш.Моля те,ако ги направиш непременно сподели какво се е получило.По-предния коментар беше,че не са се получили добре и нямат нищо общо със снимките.Ако съм сбъркала някъде да поправя нещата.Благодаря и целувки.

    ОтговорИзтриване
  17. Честита да е Новата 2013година! Здраве, щастие и благоденствие желая на семейството ти, Йоли! :)

    Една тава от фурната и малко ми излязоха на мен. Всичко е точно в рецептата, много са лесни и толкова се харесаха на всички ни! Благодаря!

    Поздрави и целувки,
    Морена :)

    ОтговорИзтриване
  18. Ох,отдъхнах си.Благодаря ти мила.Сега за награда направо да ми приготвиш латинките за напролет ... ха.ха..

    ОтговорИзтриване
  19. Здравей, Йоли!
    Току що направих тези прекрасни гризини. Правя ги за първи път, но понеже от опит знам колко са чудесни твоите рецепти придвидливо направих двойна доза. Използвах качествен италиански пармезан и нерафиниран зехтин, изпратени от зет-италианец. Все пак една балдъза има. :) Нямах семена от резене, но реших, че с мащерка ще се получи добре. Добавих и по една лъжица маково и сусамено семе. Много се харесаха и скоро пак ще правя.Благодаря за рецептата :)

    Поздрави,
    Вени

    ОтговорИзтриване
  20. Много се радвам,Вени,че са ви харесали пръчиците.май някой от читателите се оплака,че не са станали.Бях се запритеснила за пропорциите,които съм задала.Благодаря ти от сърце и да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  21. Здравей Йоли, направих пръчиците ,но с малки изменения, нямах пармезан и сложих обикновено бяло саламурено сирене,а зехтина ,понеже само аз го обичам ,го замених с олио .Много вкусни станаха,но мисля че трябваше да сложа още малко вода защото бяха много чупливи.Благодаря за страхотната и лесна рецепта . Моника 15 години

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Браво Мони! Страхотно момиче си ми ти! Най-много се радвам, че импровизираш, че променяш нещата според вкуса си и какви продукти имаш. Само така, мила моя! Усмихна ме от душа! Благодаря ти много!

      Изтриване
  22. Здравей, Йоли :)
    Реших да пробвам рецептата ти - удвох дозата и ползвах 50/50 бяло/многозърнесто тесто. Наложи се да ги пека на 200 градуса, поне 20 минути. Станаха прелестни :) Правя ги за детско парти - здравословни са, красиви и страшно вкусни!
    Поздрави и успехи занапред :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много съм щастлива да чуя това. Имаше една жена, която беше страшно разочарована от рецептата и ми писа, че нищо не се е получило. Даже бих казала, че беше доста гневна. Затова се притеснявах дали наистина аз нещо не съм объркала. Благодаря ти от сърце за доверието. Приятно хрускане.

      Изтриване
  23. Ако ги направя днес, дали ще издържат до Коледа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, биха могли да издърхат, но не трябва да ги затваряш в кутия. В смисъл, така да ги съхраниш, че да останат на максимално сухо място. Ако има влага ще омекнат. Сама прецени. Иначе няма проблем. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.

      Изтриване
  24. С какво ножче са нарязани,ако може искам снимка,Йоли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много съжалявам, няма как да ти покажа снимка на ножчето. Но мисля, че ще ме разбереш. Това е като кръглите ножчета за пица, но с къдрав резец.
      Копирай този линк, който ти пращам и го постави в търсачката на гугъл. Ще се отворят снимки и ще видиш няколко вида къдрави ножчета.

      https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE+%D0%BD%D0%BE%D0%B6%D1%87%D0%B5&client=firefox-b&tbm=isch&tbs=rimg:CYLQ2jFy0TCsIjgfzCCeWa2Lnz0HWf15gtLcQCaiKqKPYNlYUlHGP9dTODYob0bLK1vbkVdY0GFnQtkSXBlKDBs2EioSCR_1MIJ5ZrYufET5wpG-NdaCFKhIJPQdZ_1XmC0twRrFbyr1-ZrEIqEglAJqIqoo9g2RHRRXyb2dv1wSoSCVhSUcY_111M4Ef2nJw8ffPXxKhIJNihvRssrW9sRsdVXTib9lPQqEgmRV1jQYWdC2REb0qMFR8MjVCoSCRJcGUoMGzYSEW71VtBX1UBX&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwiVp9PI5-ffAhXMsqQKHd1tDqUQ9C96BAgBEBs&biw=1366&bih=632&dpr=1

      Изтриване
  25. Здравейте,може ли да заменя пармезана с кашкавал?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, разбира се. Но нека е по-сух и твърд, да не се разтича много. Ще стане чудесно.

      Изтриване
  26. Това са най-хубавите гризини, които съм яла!

    ОтговорИзтриване