четвъртък, 18 октомври 2012 г.

Пълнени печени чушки





     Имах щастието да пробвам новият уред Philips Airfryer, който любезно ми беше предоставен от фирма Philips. Този домашен помощник е към категория фритюрници, но от ново поколение, тъй като пържи и готви само с 1 с.л. мазнина. За мен това е нещо средно между фритюрник  и фурна, категорично не мога да го категоризирам само като фритюрник. Самата дума "фритирам" означава да изпържиш храната в дълбока маслена баня, а тук  е точно обратното. Продуктите само леко се намасляват преди самото готвене. За уреди от подобен тип, пържените картофки са най-популярни. Лично аз не мисля, че са по-вкусни от пържените в много мазнина. По-скоро приличат на печени. Истина е, че са много по-здравословни, както и всичко, което се приготвя в този уред. Именно затова искам да обърна внимание на друга храна, а не само на картофките. В няколко поста ще ви запозная с Philips Airfryer и ще споделя впечатленията си с вас. Реших да започна с нещо по-лесно за да видя изобщо какво ще се получи. И ... стана страхотно. Цялото готвене в уреда отне 13 минути. Разбира се, може да направите чушките и във фурната, но ще отнеме доста повече време, ток и със сигурност ще има повече мирис на готвено в кухнята ви. Филтърът на Airfryer е повече от добър, почти няма никаква остатъчна миризма на пържено или печено. И така, вижте първия опит с моите пълнени печени чушки.







Продутки за 4 порции

8 големи печени червени чушки

1 яйце
2 с.л. нарязан магданоз
100 г  кашкавал
100 г о синьо сирене
100 г бяло сирене
100 г пушено сирене

2 филии бял хляб
2 с.л. нарязан магданоз
1 - 2 с.л. зехтин







Приготвяне

* Настържете всички видове сирене и ги смесете с яйцето и магданоза. Напълнете чушките със сместа и ги подредете в тавичката на Airfryer.

* В блендер натрошете хляба и прибавете останалия магданоз и зехтина. Смелете всичко на трохи и ги посипете върху чушките. 

* Загрейте уреда за 3 митуни на 180° С. Сложете в него тавичката с чушките и изпечете за 10 минути. Сервиврайте с прясна салата. Да ви е сладко!







.

19 коментара:

  1. Красиви и неустоими пиперчици!
    Йоли невероятна си !
    Благодаря ,че те има!
    Така всичко поднасяш ,че няма начин да не ти се прияде!

    Прекрасна вечер ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно изглеждат тези чушчици, особено с толкова ароматен пълнеж от сирена и хлебна поръска!

    Чакам с нетърпение още опити с този уред, защото определено ме заинтригува! Колко чушки се правят едновременно в него?

    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, много апетитни са чушките с тези сиренца!
    Прегръдка и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  4. Много хубави и пъстри снимки! Обичам червени чушки и винаги могат да ме изкушат в различни варианти! Йоли, страхотни са! Сърдечни поздрави! :))

    ОтговорИзтриване
  5. Този уред е само за мен, точно това ми трябва!
    Къде се продава? Обичам пържено а не ми е позволено да го ям.А за пълнени чушки със сирене направо умирам:)Твоите са неустоимо вкусни!
    Йоли, невероятна си!Гледам предаването ти и ти се радвам, а блога ти е крсив источник на идеи!
    Поздав сърдечен!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви.Уредът е хубав,наистина могат да се приготвят почти всички неща,които обикновено пържим или печем.Бързо,практично и здравословно.

    И на мен ми е интересно да го тествам с различни неща,ще видим по-нататък.

    6 големи напълнени чушки спокойно се нареждат върху решетката,която пък се слага в кошницата.Но в самата кошница може да се сложи някаква тавичка или друг съд,не е задължително да се готви само върху скарата.

    Предполатам,че ще намерите фритюрника със сигурност в големите магазини като Технополис,Техномаркет и Зора.

    ОтговорИзтриване
  7. Красиво и вкусно както винаги:)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Йоли, напиши още за уреда. Може ли да се запича добре, да е по-препечено, да се получи хрупкава коричка? А почистването лесно ли е? Какво още може да се пече и колко всъщност е голям този уред?

    ОтговорИзтриване
  9. Такаааа ... да видим сега.Още го изпробвам с различни продукти.Категорична съм,че това е по-скоро уред за печене,отколкото фритюрник.Храната става нещо средно между пържена и изпечена,много лека и много бързо се притогвя.Действително уредът е направен да работи с минимално количество мазнини.В това спор няма.Що се отнася до загара,о да,можеш да постигнеш каквато си искаш коричка на ястието...по-малко или повече препечено.Почиства се лесно,или на ръка или в миялната машина.Ако си видяла линка,който прикачих,си обърнала внимание,че има една кошничка с решетъчно дъно,върху която се слагат продуктите.Тя е с дръжка и се поставя в един контейнер,който се пъха като чекмедже в самия уред.Целта е всички излишни мазнини да се отцеждат през решетъчното дъно и да попадат в контейнера.Ако искаш да ги запазиш,както и соковете,които изтичат от дадено ястие,просто не ползваш тази решетка.Слагаш храната в някакъв термоустойчив съд или тавичка,съответно я слагаш в контейнера вместо кошницата с решетъчно дъно и така готвиш.Ще опитам и този вариант за нещо като предястие.Днес пекох тиква,но не за десерт.Утре ще я пусна и да видим дали ще ви хареса.Иначе със сигурност риба,месо,кайма,плодове - да!Стават много бързо.Храната остава сочна,не мирише в кухнята и не се налага да я наглеждаш,просто всичко е измислено.Хубава машинка е,потвърждавам.Но като поготвя още малко ще дам окончателното си мнение.Засега всичко,което опитах е супер.Иначе уредчето не е много голямо.Дизаина му е много красив,изчистен и прибран.Не заема място,има обла леко яйцевидна форма и направо си е красив.Вместимостта не е голяма,за двама е идеален,а за четирима просто готвиш на два пъти.Но като се има предвид,че храната става за 10 минути,това не е проблем.Снощи докато си изпием с мъжа ми ракийката и вечерята стана,може и на масата да си го държшиш даже.Ами това е засега.Ще пиша утре и за тиквата какво е станало.

    ОтговорИзтриване
  10. Йоли,
    заинтригува ме с този нов уред. Признавам си, че до сега не бях го чувала, ама то постоянно излизат нови и нови неща :-)
    Радвам се, че сподели. Давай още рецепти с него, за да го "тестваме" заедно.
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  11. Поздравления Йоли, чушчиците са върха :)

    ОтговорИзтриване
  12. Мими: Йоли, в този уред могат ли да се пекат сладки?

    ОтговорИзтриване
  13. Ако им наръся и малко сирена отгоре на тези чушчици ще стане направо фантазия.
    Много ме заинтригува с този уред,Йоли,благодаря,че сподели!Ще го погледна отблизо обезателно.
    Фритюрникът си подарих почти нов,защото не го ползвам и мразя да го чистя,но това поне по описание ми допада.
    Рецептата с тиквеното предястие също е великолепна!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  14. Така е,хубава си е машинката.Със сигурност и сладки могат да се пекат,ще пробвам.Утре мисля да видя как е с банички или нещо такова.Благодаря ви.

    ОтговорИзтриване
  15. Привет Йоли!
    Изключително ми е приятно, че ти пиша!Изпитвам особен респект към уменията ти и начина по който всичко
    до което се докоснеш оживява и е
    наслада за всички сетива.
    Предстои да имам този уред и
    в желанието си максимално да ми бъде полезен имам, следните въпроси
    и те са главно за съдинките които използваш когато запичаш да кажем печива.
    Може ли са се ползват силиконови форми за мъфини и кекс?
    Четох една презентация и от нея ми стана ясно, че керамичните съдове, металните форми и алуминиевото фолио са удачни.
    Какво е твоето мнение и в процеса на ползване какво ново откри за този уред!
    Благодаря!
    С уважение и :) Мария Везарова

    П.П Извинявам се, ако в желанието си да изпратя въпросите си, съм го направила няколко пъти!
    Успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  16. Здравей Мария.Много е хубава машинката,ще ти хареса и на теб.Аз я подарих на мама и татко,с удоволствие си готвят в нея.Първо да ти кажа,че не е голяма.Малка е,компактна и с хубав дизаин.Всичко се готви вътре,на принципа на горещия въздух е.Или готвя направо върху решенката или слагам някаква малка съдинка вътре.Големи не се събират. Понякога съм пекла направо върху парче хартия за печене или алуминиево фолио.И с керамични съдове е добре, и със силиконови форми.С други думи,универсална е.Бързо става храната в нея,изисква минимум мазнини и храненето е наистина по-здравословно.Това е.Дано ти хареса и на теб.

    ОтговорИзтриване
  17. Акексей Измирлиев28 януари 2015 г. в 11:39

    Аз ще си го купя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма проблем, може и така. Все пак, много ще се радвам, ако решиш някой път да опиташ моят вариант. Благодаря ти.

      Изтриване