неделя, 21 октомври 2012 г.

Тиква с песто и прошуто






Продукти за пестото

1/2 връзка магданоз
2 стръка босилек
2 стръка пресен лук
30 г суров шамфъстък
30 г сурови белени бадеми
4 -5 с.л. зехтин
1 - 2 с.л. балсамов оцет
20 г настърган пармезан
сол на вкус

Още ...

1 малка тиква Хокайдо
зехтин
8 - 10 зелени маслини с бадем
8 - 10 листчета сурово пушена шунка
пресен босилек за гарниране

Приготвяне

* За пестото сложете в блендер всички нужни продукти и пасирайте.

* Нарежете тиквата на половина, а след това на 8 или 10 резена, в зависимост от дебелината, която желаете. Посолете и леко намазнете със зехтин.

* Подредете резените в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги с песто и ги изпечете за 20 минути в загрята на 200* фурна. По време на печенето може да ги намажете още веднъж с песто.

* Сервирайте резените тиква с пушена шунка и зелена маслина. Добавете още малко сос песто. Да ви е сладко!

8 коментара:

  1. Страхотно изглежда :)Леле представям си аромата на печена тиква и с това песто и за капак лентичка прошуто. МММ

    Успешна и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Йоли красота и неустоими блюда все ни поднасяш и човек не може да устои на гледката а какво ли е когато ги опита!?
    Прекрасна и спорна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда прекрасно, Йоли! Много интересна рецепта!

    Спорна седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Едно необичайно съчетание, което просто казва "опитай ме".
    Сигурен съм, че не само изглежда прекрасно.
    Да ни е вкусно с Вкусното! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Резултата както виждам е страхотен!
    Никога не съм пробвала подобна комбинация с тиква,но след като прошуто се връзва добре вкусово с пъпеш,защо да не стане и с тиква?
    Предложенията ти Йоли с този уред са направо божествени!А снимките като есенни картчки!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви.Лично на мен тиквата ми харесва много повече така,отколкото сладка.Снощи правих люта тиква с майорана,страхотна стана.Да ви е сладко на всички.

    ОтговорИзтриване
  7. izglezhdat strahotno! ne samo rezeptite, no i snimkite sa neverojatni

    ОтговорИзтриване
  8. Jako lijepo izgleda,obožavam tikve i jela od njih,
    Lijep pozdrav!

    ОтговорИзтриване